- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

5 slimme aankopen tegen blaren

Maaike Meerman

Laatste update:

wandelen zonder pijn
Pijnvrij wandelen met 5 aannkopen.

Als je gaat wandelen, wil je blaren voorkomen. En wanneer je dan toch onverwacht een blaar oploopt, dan wil je dit leed zo snel mogelijk verhelpen. Zorg daarom dat je deze 5 slimme aankomen vast in huis hebt, voordat je van start gaat met actief wandelen.

  1. Eeltverwijderaar
  2. Voetencrème
  3. Blarenpleisters
  4. Goede wandelsokken
  5. Tape of wandelwol
wandelen zonder pijn
Pijnvrij wandelen met 5 aankopen.

Eeltvrije en zachte voeten krijgen minder snel blaren

Goede voetverzorging is een belangrijk aandachtspunt voor wandelaars. Zorg dat je overtollig eelt verwijderd (bijvoorbeeld met deze effectieve eeltverwijderaar) en smeer je droge voeten in met een crème of olie. Wanneer je je voeten goed verzorgd, zal je minder snel blaren krijgen. Houdt ook je teennagels kort. Dit voorkomt weer ander voetenleed tijdens het wandelen.

blaren voorkomen goede verzorging
Het begint met goede verzorging.

Blarenpleisters in je EHBO set

Zorg voor een goed uitgeruste EHBO set in je wandelrugzak. Blarenpleisters zijn geen onderdeel van de standaard uitrusting, dus koop een paar en stop ze in je EHBO set. Weegbree werkt nog beter dan een blarenpleister wanneer je toch een blaar oploopt. Helaas kan je dit niet altijd vinden wanneer je het nodig hebt. En voor sommige mensen klinkt dit misschien teveel ‘hokus pokus’. In dat geval kan je op de blarenpleisters vertrouwen.

Aan je voeten voor vertrek

Kies een paar goede wandelsokken. Wat voor jou de beste wandelsokken zijn, is een persoonlijke keuze, dus test wat uit. En dan kan je nog preventief tapen (maar dit vereist best wat kennis en oefening) of wandelwol gebruiken op de plekken waar snel blaren ontstaan. Zelf tapen wij het liefst, maar over wandelwol hebben we goede verhalen gehoord. Wanneer je geen ervaring hebt met tape, stop dan wandelwol in je rugzak en je kan starten met je wandeling.

Een paar goede sokken en schoenen. En een stop om even te ontspannen.

Niet te missen: comfortabele schoenen

Uiteraard begint elke wandeling met een paar goede wandelschoenen, maar we gaan er vanuit die je die inmiddels bezit. We kunnen niet beloven dat blaren vanaf nu tot het verleden behoren. Maar je bent nu in ieder geval voorbereid en je kan direct ingrijpen als er één optreed.

Heb jij nog een andere tip die uitermate goed werkt tegen blaren tijdens het wandelen? Dan horen we het graag! Laat je tip achter in het opmerkingenveld en dan delen wij hem met onze lezers!

 

 

 

Geniet

Maaike Meerman

Ik ben gek op bergen, natuur en lekker eten. Eigenlijk ben ik altijd buiten en onderweg. In alle seizoenen, in alle weersomstandigheden en op alle manieren. Het liefst onderneem ik activiteiten met de leukste mensen die ik ken, mijn eigen gezin. Maar ik kan heel erg genieten van een vakantie met vrienden of gewoon helemaal alleen.

De afgelopen jaren heb ik ontelbaar veel avontuurlijke activiteiten ondernomen en outdoorkleding en gear getest. Op bergfamilie.nl deel ik al mijn ervaringen.

Eerder Verschenen

Experts voorspellen droge zomer vol hittegolven en onweer

10 duurzame anti muggen tips

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.