Altijd in je rugzak

Als je een wandeling in de bergen gaat maken zorgt een goede voorbereiding voor een ontspannen wandeling. We hebben het al eerder gehad over het belang van goede wandelsokken, wandelschoenen en wandelshirts. Maar minstens zo belangrijk is de inhoud van je wandelrugzak. Voor een dag wandelen heb je een backpack met een inhoud van ongeveer 25 liter nodig. De inhoud van je backpack wisselt afhankelijk van de weersomstandigheden maar onderstaande moet er eigenlijk altijd inzitten.

Hieronder lichten we deze basis items voor je rugzak verder toe en geven we je tips per item.

Drinkfles

Het makkelijkst is om een drinkfles met water mee te nemen. Op zoete drankjes komen beestjes af en als je water gaat lekken heb je er niet zo’n last van. Op koude dagen kan je ook een thermosfles thee meenemen. Alhoewel het aanlokkelijk lijkt om je thermosfles tijdens koude dagen te vullen met koffie, raden wij dit af. Koffie droogt uit en je zal dus moeten compenseren met extra water.

TIP: Wij zijn van van de drinkflessen van Mizu. Niet alleen zijn ze mooi, ze houden je water ook aangenaam koel en vers tijdens tochten op warme dagen. Je koopt Mizu drinkflessen onder andere via Bol.com.


Eten

Zorg altijd voor energie voor onderweg. Bananen en chocolade zijn bekende energiegevers. Alleen zijn bananen zwaar onpraktisch om mee te nemen en chocolade is zo snel op. Neem daarom per persoon een energiereep of een handje noten of gedroogd fruit mee. Je weet tenslotte nooit precies hoelang je erover doet voordat je die berghut bereikt.


Regenjas

Een lichte ademende regenjas moet je eigenlijk altijd bij je hebben. Hoe mooi het weer ook is. Het weer in de bergen blijft verraderlijk en kan zomaar omslaan. En als je eenmaal nat bent, wordt je vaak ook koud. Daarbij kan een regenpak gebruiken als je even wil zitten of als het kouder wordt dan je had verwacht. Tot slot kan je regenjas uitkomst bieden bij het passeren van een waterval ..

beste opvouwbare regenjas

EHBO setje

Tsja, we willen de clichés liever achterwegen laten maar een ongeluk zit toch echt vaak in een klein hoekje. Een wondje omdat iemand blijft hangen achter een prikkelige struik, een misstap maakt en valt of een vervelende insectenbeet. Een EHBO set is onmisbaar omdat je nooit weet wanneer je het nodig hebt. Zorg ook dat er een tekenpen inzit. Hoe sneller je een teek na een beet kan verwijderen hoe beter.

Ortovox mini ehbo set

Leeg bakje

Niet echt een must. Maar zo heb je de kans wat mooie vondsten mee naar huis te nemen. Bramen, aardbeien, kastanjes, bessen, paddenstoelen. Niks zo lekker als je eigen oogst. Kies voor een afsluitbaar bakje (om duidelijke redenen) en kijk uit wat je plukt. Pluk geen laaghangend fruit (iets met honden en vossen die hun ding doen). En pluk geen bessen of paddenstoelen die je onbekend voorkomen. Of waarvan je niet zeker weet of je ze kunt eten.


Wandelrugzak » Altijd in je rugzak

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..