Beleef een geweldige wandelvakantie in de bergen rondom Luzern

In het hart van Zwitserland ligt de indrukwekkende Vierwaldstattersee, een van de mooiste meren van Zwitserland. Aan de oever van dit meer ligt de stad Luzern. Wist je dat er rondom deze bijzondere stad tal van prachtige wandelingen zijn uitgezet? Een aantal ervan zijn ook uitermate geschikt voor families. In dit artikel hebben we onze drie favoriete wandelingen rondom Luzern geselecteerd.

Heerlijk wandelen rondeom het meer van Luzern. (Foto: Elmar Bossard | Luzern Tourismus)

De Zuidkant van Mount Rigi, totale belevenis

Deze wandeling aan de Zuidkant van Mount Rigi is letterlijk een van de hoogtepunten van de regio en echt een aanrader voor families met kinderen van alle leeftijden. Voor dit avontuur maak je onderweg gebruik van de bus, boot en de kabelbaan. Het laatste stuk naar de top gaat met een toeristentrein die al 150 jaar dezelfde route aflegt. Een echte belevenis dus.

Eenmaal op de top aangekomen, kan je kiezen uit verschillende wandelroutes. Waarvan enkele zelfs met de kinderwagen toegankelijk zijn. Langs de routes zijn verschillende speelplekken aangelegd waardoor kinderen zich geen moment zullen vervelen. Wil je meer weten over deze wandeling? Of tickets voor de bus, boot of trein reserveren? Kijk dan op de officiële website van Mount Rigi.

Mt Rigi bij Luzern.
Genieten van het uitzicht vanaf Mt Rigi (Foto: Elmar Bossard | Luzern Tourismus)

De bijzondere Viermerenwandeling

Zijn de kinderen ervaren wandelaars en kunnen ze rustig een paar uur wandelen? Dan is de ‘Viermerenwandeling’ echt een aanrader. De wandeling verbindt de dorpen Engelberg en Melschee Frutt (twee familievriendelijke bestemmingen), is 15 kilometer lang en onderweg kom je langs vier prachtige meren: de Melchsee, de Tannensee de Engstlensee en de Trübsee. Omdat de wandeling bijna geheel boven de boomgrens ligt, geniet je onderweg ook nog eens van een geweldig uitzicht.

Is de route voor jouw kinderen wat te lang? Kiesdan voor een van de vele afkortingen van deze route. Je kunt op verschillende plekken kiezen om een deel van de wandeling per kabelbaan af te leggen. Op die manier kan je de route tot wel twee uur korter maken. Zo is deze wandeling geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar.

De Viermerernwandeling (Foto: Spot Magazin)

De Arnisee, nog onbekend bij het grote publiek

Een van de meest pittoreske plekken in de regio is de Arnisee. Het bergmeer ligt bovenaan de kabelbaan op ongeveer 1.385 meter hoogte. Voor jonge gezinnen is dit meer de ideale plek voor een picknick of om tot rust te komen. Voor oudere kinderen zijn er een aantal leuke wandelingen, waarvan een ronde rondom het meer de meest eenvoudige is. Zijn de kinderen toe aan meer uitdaging? Dan kunnen ze in klimpark Arnisee hun eerste klimervaring opdoen. Hier zijn onder meer een aantal routes om te klettersteigen.

Luzern, midden in de Alpen

Ben jij voor komende zomer op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming? In en om Luzern is er behalve wandelen nog veel meer te doen. In de stad is een prachtige promenade en de wereldberoemde Kapelbrücke is misschien wel de meest gefotografeerde plek van de stad. Hou je meer van water? Maak dan een tocht met een echt stoomschip, of ga zwemmen bij het Seebad.

Meer weten? Kijk voor meer informatie over de stad en de omgeving van Luzern ook eens op de officiële website van de regio.

Luzern
De prachtig stad Luzern (Foto: Elmar Bossard | Luzern Tourismus)

Familietip!

Ben je op zoek naar een combintatie van stad en bergen? En wil je ook nog eens genieten van het prachtige meer van Luzern? Kijk dan eens naar een vakantie in een van de volgende dorpen in de regio Luzern:

Genieten met de familie in regio Luzern.
Genieten met de familie in regio Luzern. Foto: Elmar Bossard | Luzern Tourismus

Deze advertorial is geschreven in samenwerking met Luzern Tourismus AG.

Zomervakantie 2021 » Beleef een geweldige wandelvakantie in de bergen rondom Luzern

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..