Bergliefhebber? laat je inspireren tijdens de ‘Week van de Bergsport’

Op zoek naar inspiratie voor je komende vakantie in de bergen? Bezoek dan tussen 15 tot en met 21 maart de ‘Week van de Bergsport‘, dé online beurs voor iedereen met een passie voor bergen.


Een week lang ‘Netflix’ voor bergliefhebbers

De NKBV, de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging, organiseert ieder jaar de ‘bergsportdag’. Een inspirerend evenement vol lezingen, workshops, bestemmingen en prachtige films. Dit jaar wordt het evenement voor het eerst virtueel georganiseerd. Vanuit je luie stoel kan je je een week lang laten inspireren voor je volgende vakantie in de bergen. Hoe tof is dat!?

Vast en zeker zitten er ook voor jou leuke sessies tussen. Het grootste deel bestaat uit vooraf opgenomen video’s, die je kunt bekijken op het moment dat het jou uitkomt. Relaxed, want daardoor heb je de hele week om alles te bekijken. In totaal kan je kiezen uit meer dan 25 workshops. Variërend van presentaties door berggidsen tot workshops met experts over huttentochten bergwandelen, materiaal en een oefenprogramma om dit jaar fit de bergen in te gaan.

Ter inspiratie hebben we hieronder een aantal van onze favoriete workshops geselecteerd.

Workshop: bergwandelen met kinderen

Kinderen denken bij ‘bergwandelen’ meestal aan dartelende bergmarmotten, glimmende stenen, spannende paden. Dammen bouwen in de beek en als beloning voor de tocht een ijsje. Terwijl je als ouder eerder warmloopt voor een leuk topje, een formidabel uitzicht op besneeuwde bergen of een indrukwekkende gletsjer. Over dat ijsje ben je het wel eens met de kinderen. Hoor de tips en doe inspiratie op, zodat zoon of dochter na de bergvakantie zegt: ‘Pap, ik wil volgend jaar een nog grotere dam bouwen.’ Of: ‘Mam, gaan we komende zomer in een echte berghut slapen?’

In deze workshop leer je hoe je een leuke wandelvakantie met kinderen kunt hebben. Bekijk het volledige programma hier.


Workshop: Les in laagjes

In de bergen is het hebben van keuze in kleding erg belangrijk zodat je je kunt aanpassen aan alle weersomstandigheden. Daarom kleed je je in laagjes. In deze workshop geeft outdoor geargeak en buitenmens Gijs Loning kort en bondig uitleg over laagjes in de bergen.

Super handig, want zo weet je precies waar je op moet letten als je thermokleding, wandelsokken of een outdoorjas gaat kopen.

Bekijk het volledige programma hier.


Fit de bergen: Oefeningen om je stabiliteit te verbeteren

Wanneer je gaat wandelen is het fijn dat je tredzeker bent. Wanneer je stabiliteit en balans goed ontwikkelt zijn, komt dit je tredzekerheid ten goede en verklein je de kans op uitglijden en een valpartij.

In deze workshop van 15 minuten leer je een aantal basistechnieken aan om (nog) fit(ter) de bergen in te gaan. Wie wil dit nou niet?

Kun je niet wachten? Kijk op nkbv.nl/fit voor trainingsschema’s en oefeningen en begin alvast met trainen. Daar staan ook toffe oefeningen om met conditie op te bouwen voor bergwandelen.

Bekijk het volledige programma hier.


Online aanmelden en genieten

Wil je ook graag genieten van deze gave presentaties, goede sprekers, workshops of indrukwekkende films? Meld je dan aan via onderstaande knop. Deelname is geheel gratis. Wil je meer weten over dit toffe evenement? Bezoek dan de website van de Week van de Bergsport.

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..