Beste draadloze koptelefoon test 2023: top 10 goede koptelefoon

Een goede draadloze koptelefoon is inmiddels onmisbaar voor ons. Niet alleen voor ons volwassenen, maar ook voor onze kinderen. Waarom dat zo is? Omdat we ons graag afsluiten. Danwel met een goed boek, onze eigen gedachten of met ons werk. En wanneer je veel onderweg bent en veel reist, is dit dé manier om tijd voor jezelf te claimen. Maar in de laatste maanden van weinig reizen en veel thuis zijn (inclusief thuiswerken, thuisonderwijs en thuis sporten) is de draadloze koptelefoon echt onze ALLERgrootste vriend geworden. We investeerden in een nieuwe koptelefoon voor iedereen en droegen ze vaker wel dan niet. Ben jij ook op zoek naar een goede draadloze koptelefoon? Dan kan je mooi gebruik maken van ons uitgebreide onderzoek naar de beste draadloze koptelefoon. We weten er inmiddels alles van af!

Draadloze koptelefoon test – top 10

Hieronder staan de 10 beste draadloze koptelefoons uit de test.

Top 10 beste draadloze koptelefoon uit de test van 2023

Als actieve reizigers zijn we al jarenlang in het bezit van een draadloze koptelefoon. Ideaal tijdens vluchten, treinreizen en wachttijden op stations en luchthavens. Maar door de recente omstandigheden wilden we niet zomaar een koptelefoon, maar de beste draadloze koptelefoon. Daar volgde een intensieve zoektocht waarbij we oneindig veel recencies en testuitslagen lazen en vergeleken. Uiteindelijk kochten we verschillende modellen waar we mee gingen testen en werken. Al dit onderzoek is gebundeld in de top 10 van beste draadloze koptelefoons.

beste draadloze koptelefoon test

Sony draadloze koptelefoon WH-1000XM4 – onze favoriet

Geschikt voor: reizen, werken, muziek luisteren.
Type koptelefoon: over ear.
Met microfoon: ja, ingebouwde microfoon.
Geluidskwaliteit: zeer goed.
Noise cancelling: ja.
Accuduur: 20 uur.
Wat is leuk: goede noise cancelling, geluidskwaliteit, bediening op oorschelp en makkelijk switchen tussen apparaten.
Wat is minder: de laadkabel is wat kort.
Kopen: voor 307 euro.

Dit is één van onze favorieten. Het draagcomfort, de geluidskwaliteit, de actieve noise cancelling (waarmee je letterlijk niks meer hoort van je omgeving) en de bediening op het rechteroor. Bij mij loopt alles over deze Sony draadloze koptelefoon: telefoongesprekken, ZOOM vergaderingen, achtergrond muziek, podcasts en meditatielessen. En als er geen geluid of interactie gewenst is, draag ik hem doorgaans nog steeds omdat het dan zo lekker stil is. Omdat we deze koptelefoon nog niet zo lang in ons bezit hebben, hebben we er nog niet meer gereisd. Maar er zit een kabel bij voor aansluiting in het vliegtuig (dikke vette plus) en de geweldige noice cancelling is ook een goed teken. Wel hebben we er direct een powerbank bij besteld omdat de oplaadkabel nogal kort is. Verder alleen maar lof!


Draadloze koptelefoon Bose Quiet Comfort 35 II – meeste comfort

Geschikt voor: reizen, werken, muziek luisteren.
Type koptelefoon: over ear.
Met microfoon: ja, ingebouwde microfoon.
Geluidskwaliteit: zeer goed.
Noise cancelling: ja.
Accuduur: 20 uur.
Wat is leuk: koptelefoon met het grootste draagcomfort (met name bij meerdere dagen en meerdere uren per dag).
Wat is minder: wanneer noice cancelling uitstaat, is de muziekkwaliteit iets minder.
Kopen: voor 210 euro in roze tot 240 euro in zwart.

Ondanks dat bovenstaande Sony koptelefoon onze favoriet is, heeft deze koptelefoon van Bose het grootste draagcomfort in deze prijsklasse. Wie meerdere dagen voor meerdere uren per dag een headset draagt, is dit de beste draadloze koptelefoon die er is. Hij draagt zo comfortabel dat je vergeet dat je hem op hebt staan. En dat kan natuurlijk ook een nadeel zijn. Voordelen van Bose Quiet Comfort is het snelle laadvermogen (binnen twee uur is deze volledig geladen) en de accuduur van 20 uur. Ideaal voor het luisteren van muziek en lange reistijden waarbij je je wilt afsluiten. Het switchen van apparaten vonden wij iets minder soepel. Vandaar voor zakelijk gebruik de voorkeur voor Sony WH1000XM4.


Apple AirPods Max – beste koptelefoon voor de Apple fans

Geschikt voor: reizen, werken, muziek luisteren en hip zijn.
Type koptelefoon: over ear.
Met microfoon: ja, ingebouwde microfoon.
Geluidskwaliteit: zeer goed.
Noise cancelling: ja, de beste die er is.
Accuduur: 20 uur (uitzetten geen optie).
Wat is leuk: vertrouwde Apple kwaliteit en design, sublieme afwerking.
Wat is minder: kan niet uitgezet worden, draagt niet prettig om de nek.
Kopen: voor 629 euro in verschillende kleuren (wit, zart, blauw, groen en rood).

Apple Airpods Max komen goed uit iedere test en iedere zichzelf respecteren Apple liefhebber zou een paar moeten bezitten. Ideaal in combinatie met andere apple producten en waarschijnlijk is de bediening ook vanzelfsprekend voor Apple fanaten. Zelf ben ik niet zo Apple georinteerd, dus niet mijn favoriet, maar de look en feel laten niets te wensen over. De prachtige case, het design, uitstekende noise cancelling en het draagcomfort, alles klopt. Zelf schuif ik de koptelefoon nogweleens van mijn hoofd wanneer iemand tegen me begint te praten. En dan hangt het daar een beetje om mijn nek. Dat is met de Apple Airpods niet zo comfortabel. Maar verder is dit absoluut een top product, als je van Apple houdt mogen deze Airpods niet in je collectie ontbreken.


Jabra Elite 85h – beste koptelefoon voor op reis

Geschikt voor: reizen en bellen.
Type koptelefoon: over ear.
Met microfoon: ja.
Geluidskwaliteit: goed.
Noise cancelling: ja, maar beperkt.
Accuduur: 36 uur (de beste uit de test).
Wat is leuk: design en accuduur van 30 uur is ideaal voor onderweg.
Wat is minder: iets minder comfort dan Sony en Bose van hierboven.
Kopen: in wit, zwart en blauw verkrijgbaar voor 198 euro.

Vind je de draadloze koptelefoons hierboven net iets te duur? Maar wil je wel profiteren van optimale comfort en kwaliteit? Dan biedt deze Jabra Elite 85h het alternatief. Goede geluidskwaliteit (wel iets minder dan de Sony hierboven), uitstekend comfort, design en een niet te evenaren accuduur. We zijn fan. Vooral tijdens het reizen profiteren we graag van een lange accuduur (in combinatie met uitmuntende noise cancelling). De modellen hierboven doen het iets beter op gebied van noise cancelling en geluidskwaliteit, maar als je geen geluidssnob bent, dan merk je daar weinig van en biedt Jabra een prima, goedkoper alternatief.


Beat PowerBeats Pro – beste geluid voor hardlopen en sporten

Geschikt voor: onderweg, bellen, sport, hardlopen, muziek.
Type koptelefoon: on ear.
Met microfoon: ja.
Geluidskwaliteit: goed.
Noise cancelling: ja, maar beperkt.
Accuduur: 24 uur.
Wat is leuk: beste geluid bij intensieve beweging (maar ook bij stilzitten).
Wat is minder: niet geheel waterdicht (wel bestand tegen zweet, maar niet voor zwemmen).
Kopen: vanaf 227 euro online verkrijgbaar.

Ik ben geen fan van dingen in mijn oren. Maar hardlopen met een koptelefoon is echt geen doen (als je mij vraagt) en dus heb ik de Beat PowerBeats Pro voor het hardlopen. Ze zijn een beetje waterdicht. Dat houdt in dat ik me geen zorgen maak over regen of zweetdruppeltjes. Maar je kan er niet mee zwemmen of onder de douche. Geen probleem lijkt mij, als je het maar weet. Ik kan hier ook prima mee bellen wanneer ik in de auto zit. Dus ook naast het sporten komen ze van pas. De noice cancelling is niet zo goed. Maar ik vraag mij sowieso af wie noice cancelling wil tijdens het sporten of autorijden. Ik voel me er in ieder geval niet prettig bij als ik op deze momenten mijn omgeving niet kan horen. Een fijn product voor sporters!


Beats Studio 3 – draadloze koptelefoon met beste prijs

Geschikt voor: onderweg, muziek luisteren (ook bij sporten) en bellen.
Type koptelefoon: over ear.
Met microfoon: ja, ingebouwde microfoon.
Geluidskwaliteit: prima.
Noise cancelling: ja.
Accuduur: 22 uur.
Wat is leuk: beste draadloze koptelefoon in middeklasse segment.
Wat is minder: geluidskwaliteit minder dan bij bovenstaande modellen.
Kopen: vanaf 199 euro online verkrijgbaar.

Beats Studio 3 is een perfecte middenklasser als je niet teveel om geluidskwaliteit geeft. De noise cancelling is prima, en de geluidskwaliteit ook, maar ze zijn niet op het niveau van de topklasse hierboven. Beats Studio 3 maakt dankzij de W1 chip automatisch verbinding met je Apple producten. De draadloze koptelefoon oogt wat stijlvoller, in termen van hip en voor wie daar om geeft. Prima voor onderweg (zelfs bij sporten blijft deze zitten) en voor het luisteren van muziek of beantwoorden van de telefoon. Iets minder geschikt voor lange vergaderingen, of om de hele dag mee te werken. Al zou dat voor studenten nog prima volstaan. Al met al optimaal gezien de prijs / kwaiteit verhouding.


JBL Club 700BT – beste on ear koptelefoon

Geschikt voor: onderweg en bellen.
Type koptelefoon: on ear.
Met microfoon: ja, ingebouwde microfoon.
Geluidskwaliteit: uitstekend.
Noise cancelling: nee.
Accuduur: 50 uur.
Wat is leuk: goede kwaliteit, lage prijs.
Wat is minder: geen noise cancelling, on ear moet wel je ding zijn.
Kopen: vanaf 99 euro online verkrijgbaar.

Voor nog geen 100 euro koop je deze on ear draadloze koptelefoon met uitstekende geluidskwaliteit. Uiteraard lever je iets in op comfort en de noise cancelling ontbreekt. Maar als je geen problemen hebt met het on ear design (op de oor in plaats van er overheen) dan krijg je hier heel veel waar voor je geld. De JBL Club is licht van gewicht, heeft een batterijduur van 50 uur en de kwaliteit van het geluid is ver boven verwachting. Hij blijft ook goed zitten tijdens bewegen, je kan er zelfs een beetje (niet te actief) mee sporten. Zo volstaat deze prima voor thuis oefeningen op je yogamat. Voor kinderen kan deze JBL ook een goede optie zijn vanwege de kleine pasvorm en het lichte gewicht. Al zit er geen begrenzing op het geluid.


Sony WH-CH710N – beste draadloze koptelefoon onder 100 euro

Geschikt voor: werken, reizen.
Type koptelefoon: over ear.
Met microfoon: ja, ingebouwde microfoon.
Geluidskwaliteit: prima.
Noise cancelling: ja.
Accuduur: 35 uur.
Wat is leuk: degelijke alleskunner onder 100 euro.
Wat is minder: verminderd comfort en goedkope materialen.
Kopen: vanaf 95 euro online verkrijgbaar.

Voor nog geen 100 euro een draadloze koptelefoon met noise cancelling en ingebouwde microfoon? Dat kan! En nog wel één van Sony. We zijn tot nu toe fan van de koptelefoons van Sony want alle jaren dat we er gebruik van maken heeft er nog nooit één teleurgesteld. En de testresultaten van deze Sony zijn ook weer gewoon goed. Wel hebben we onze vraagtekens bij het comfort en de materialen. En daarmee ook bij de duurzaamheid. Bij intensief gebruik zal deze koptelefoon misschien niet zo lekker zitten en ook niet zo gek lang meegaan. Maar dat hangt misschien ook maar net af van hoeveel eisend je bent. Het is in ieder geval een prima instapmodel en alle functies zijn aanwezig. Een miskoop kan het dus nooit worden.


Anker life Q20 – beste goedkope draadloze koptelefoon

Geschikt voor: reizen, bellen en muziek luisteren.
Type koptelefoon: over ear.
Met microfoon: ja, ingebouwde microfoon.
Geluidskwaliteit: prima.
Noise cancelling: ja, maar niet de beste.
Accuduur: 40 uur.
Wat is leuk: de prijs, met 70 euro is dit de laagste prijs in deze kwaliteits klasse.
Wat is minder: geluidskwaliteit en noise cancelling zijn niet de beste.
Kopen: vanaf 70 euro online verkrijgbaar.

Noise cancelling, telefoon beantwoorden en muziek luisteren. En dat allemaal voor een kleine 70 euro. Het kan met Anker Life Q20, een allrounder die eigenlijk alles kan. De functies verschillen niet veel van de beste koptelefoons uit de test, maar de kwaliteit van de functies dan weer wel. Zo is de noise cancelling zeer beperkt. En ook de geluidskwaliteit laat wat te wensen over (bij muziek, niet bij bellen). Maar verder is dit een prima koptelefoon als je hem niet zakelijk wil gebruiken. Kost weinig, kan veel. Daar houden we van.


JBL Jr310 – beste draadloze koptelefoon voor kinderen

Geschikt voor: kinderen.
Type koptelefoon: on ear.
Met microfoon: ja, ingebouwde microfoon.
Geluidskwaliteit: prima.
Noise cancelling: nee.
Accuduur: 30 uur.
Wat is leuk: volumebegrenzing beschermt de oren van je kind.
Wat is minder: kwalitatief niet het beste.
Kopen: vanaf 44,95 euro online verkrijgbaar.

Natuurlijk kunnen kinderen niet achterblijven als het om draadloze koptelefoons gaat. De hele corona situatie heeft ons geleerd tv kijken en computerspelletjes een stuk rustgevender zijn met een kinderkoptelefoon. En natuurlijk komt deze bij het reizen ook mooi van pas. Deze junior versie van JBL verbindt makkelijk met telefoon en iPad. En ondanks dat er geen noise cancelling plaatsvind kan onze zoon prima in zijn eigen wereld verkeren op een treinstation of in een drukke trein. Missie volbracht. We twijfelde kwalitatief gezien of we niet gewoon een duurdere, volwassen variant zouden komen (want duurzaamheid) maar de noise cancelling is wat ons betreft toch echt wel een must. Wanneer je kind zelf op een verantwoorde manier met de volumeknop aangaat, loont iets van betere kwaliteit al snel in duurzaamheid..


Wat moet je op letten bij een draadloze koptelefoon

Wanneer je een draadloze koptelefoon koopt, raden we je aan deze te passen. Zeker wanneer je van plan bent om er veel gebruik van te maken.

Pasvorm

Let bij het passen op de pasvorm. De sluiting bij de oren, druk op het hoofd en gevoel van materialen zijn belangrijk. Wanneer je ook met je koptelefoon wil sporten, let dan op waterdichtheid en stabiliteit. Typische sportvarianten zijn in de oor of op de oor.

draadloze koptelefoon voor hardlopen
Bij het hardlopen zijn kleine oordopjes het fijnst.

On ear of over ear?

On ear koptelefoons zitten, zoals het woord al zegt, op je oorschelp. Het is aan jezelf om te bepalen wat je hier het meest comfortabel in vindt. Wat wel opvallend is, is dat on ear koptelefoons een stuk goedkoper zijn dan ‘over ear’ en dat de batterij doorgaans langer meegaat.

Omdat ze kleiner zijn, zijn on ear varianten een stuk lichter van gewicht en nemen ze minder plek in je tas of koffer in.

Maar aan de andere kant vinden veel mensen on ear koptelefoon niet comfortabel. Vandaar dat de over ear varianten veel meer aangeboden worden. Uiteraard is de noise cancelling bij over ear varianten ook niet wat beter.

draadloze koptelefoon kind JBL
Welke is jouw favoriet uit de draadloze koptelefoon test?

Waar kan je een draadloze koptelefoon kopen?

Tegenwoordig zijn ze vrijwel overal verkrijgbaar. Zelfs bij de supermarkt liggen ze regelmatig in de schappen. Het grootste aanbod is echter online te vinden. Wil je een goede draadloze koptelefoon kopen? Kijk dan naar het aanbod van onderstaande webshops.

Bol.com

Schoonmaken doe je zo

Draag je vaak een koptelefoon? Vergeet hem dan niet regelmatig schoon te maken. Op het eerste gezicht lijkt het apparaat misschien niet zo vies te worden, maar schijn bedriegt. Dankzij zweet en andere afvalstoffen van je lichaam / haar / huid kan naar verloop van tijd delaminatie ontstaan. Dit is een beetje viezig proces waardoor de samenstelling van het materiaal uiteen valt. Wanneer dit eenmaal optreed, ben je te laat. Voorkomen dus en regelmatig even een vochtige doek met mild schoonmaakmiddel over je apparaat heen halen. Zo voorkom je een hoop narigheid.

Overzicht draadloze koptelefoon test

Voor de volledigheid hebben we de belangrijkste informatie uit dit artikel hieronder nog kort samengevat.

Wat is de beste draadloze koptelefoon uit de test?


Hieronder staan onze favoriete draadloze koptelefoons uit de test.

Sony draadloze koptelefoon WH-1000XM4 – onze favoriet uit de test.
Bose Quiet Comfort 35 II – meeste comfort.
Apple AirPods Max – beste koptelefoon voor de Apple fans.
Jabra Elite 85h – beste draadloze koptelefoon voor op reis.
Beat PowerBeats Pro – beste geluid voor hardlopen en sporten.

meer weten bekijk dan de volledige top 10

Wat is de beste draadloze koptelefoon onder 100 euro?

Voor nog geen 100 euro een draadloze koptelefoon met noise cancelling en ingebouwde microfoon? Dat kan! En nog wel één van Sony. We zijn tot nu toe fan van deze koptelefoon van Sony want alle jaren dat we er gebruik van maken heeft er nog nooit één teleurgesteld. Niet voor niks scoort deze betaalbare koptelefoon ook goed in onze top 10.

Bergfamilie.nl » Gear » Beste draadloze koptelefoon test 2023: top 10 goede koptelefoon

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.