Beste externe harde schijf kopen – deze externe harddisks scoren goed in de test

Wanneer je net als wij veel foto’s en video’s maakt tijdens je vakanties en reizen, dan is een externe harde schijf belangrijk om bij je te hebben. Op dit moment reizen wij met meer dan 3 TB aan foto’s, video’s en opnames met onze action camera. Zonder een goede harde schijf was het niet gelukt om alle foto’s en video’s te bewaren. Want zeg nou zelf; hoe leuk is het om foto’s en video’s van vroegere vakantie en hoogtepunten in je leven terug te kijken?

Beste externe harde schijf kopen - deze externe harddisks scoren goed in de test
Beste externe harde schijf kopen – deze externe harddisks scoren goed in de test

Beste externe harde schijf – top 7

Hieronder staan korte en heldere reviews van de zeven beste externe harde schijvendie op dit moment verkrijgbaar zijn.

  1. WD My Book 4 TB – beste externe harde schijf overall.
  2. Samsung T7 Shield 2 – beste SSD externe harde schijf.
  3. SanDisk Extreme Pro Portable SSD – harddisk voor onderweg.
  4. Seagate One Touch – beste externe harddisk 1 TB.
  5. Samsung T7 – goede externe harddisk voor foto’s.
  6. Seagate One Touch – beste externe harddisk 2 TB.
  7. WD My Passport portable – winnaar prijs / kwaliteit.

De beste harde schijf uit de test

Afgelopen jaren hebben wij verschillende externe harde schijven versleten, maar helaas ook een aantal slechte harde schijven gekocht. Door verschillende soorten en merken gebruikt te hebben, kunnen wij jou nu adviseren wat de beste externe harde schijf is. Er zijn namelijk veel verschillende harde schijven op de markt. Sommige harde schijven zijn licht en compact, terwijl andere tegen extreme weersomstandigheden kunnen. Hieronder staan de beste externe harddisks die op dit moment verkrijgbaar zijn.

WD My Book 4 TB  – beste externe harde schijf overall

Geschikt voor: Windows & MacOS
Opslagcapaciteit: 4TB
Aansluiting(en): USB 3.0
Afmetingen: 139,3 x 49 x 170 mm
Wat is leuk: Veel opslag voor weinig geld en met de WD Backup-software bewaar je alle bestanden op een veilige manier
Wat is minder: Groot van formaat, minder geschikt voor onderweg.
Prijs: 112,90 euro

De WD My Book 4 TB is de beste externe harde schijf die op dit moment verkrijgbaar is. Met deze harde schijf heb jij maar liefst 4TB aan ruimte, wat genoeg is voor 800.000 foto’s! Maar dat is niet het enige waar de harde schijf op uitblinkt. De hard disk is voorzien van uitstekende beveiliging en WD Backup software, zodat jouw foto’s en video’s veilig worden opgeslagen.


Samsung T7 Shield 2  – beste SSD externe harde schijf

Geschikt voor: Windows, Mac & Playstation 5
Opslagcapaciteit: 2TB
Aansluiting(en): USB-C & USB-A
Afmetingen: 88 x 59 x 13 mm
Wat is leuk: Deze SSD kan tegen een stootje en kan met een hoge snelheid van 1050 Mbp/s lezen en 1000 Mbps schrijven. En geloof mij, dat is snel
Prijs: 169 euro

Op zoek naar de beste SSD harde schijf? Dan is de Samsung T7 Shield de beste optie. Ik ben groot fan van een externe SSD en voornamelijk die van Samsung. Een externe SSD zet alle bestanden heel snel over en zijn compacter en robuuster, ideaal voor video’s. De Samsung T7 Shield is tot 5 keer sneller dan een HDD harde schijf. Wanneer je met grotere bestanden werkt, dan is deze SSD van Samsung onmisbaar!


SanDisk Extreme Pro Portable SSD – harddisk voor onderweg

Geschikt voor: Windows & Mac
Opslagcapaciteit: 1TB
Aansluiting(en): USB-C
Afmetingen: 10,2 x 57,83 x 110,80 mm
Wat is leuk: De externe SSD heeft een IP55 certificering. Dit betekent dat de SSD water- en stofbestendig is. Ideaal wanneer je op reis of onderweg bent!
Wat is minder: Duurder
Prijs: vanaf 175 euro.

Wil jij snelheid, betrouwbaarheid en een compact formaat? Geen twijfel over mogelijk, dan is de SanDisk Extreme Pro Portable SSD de externe harde schijf die je nodig hebt. Wanneer ik op reis ga, dan gaat mijn SanDisk Extreme Pro Portable SSD altijd mee. Deze externe SSD kan tegen een druppeltje en een stootje. Daarnaast beschikt het over speciale technologie waarmee je de overdrachtssnelheid tot 2000 MB/s kunt verhogen. Ter vergelijking: de gemiddelde lees- en schrijfsnelheid van een externe HDD is tussen de 100 en 200 MB/s.


Seagate One Touch – beste externe harddisk 1 TB

Geschikt voor: Windows & Mac
Opslagcapaciteit: 1TB
Aansluiting(en): USB-A
Afmetingen: 11,48 x 7,8 x 1,17 cm
Wat is leuk: De schijf heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en wordt geleverd met 2 jaar Rescue Data Recovery Services
Wat is minder: Kwetsbaar
Prijs: 62,99 euro

Heb jij niet heel veel ruimte nodig? Dan biedt een externe harde schijf van 1TB genoeg opslagruimte. Het is dan ook niet nodig om een dure harde schijf te kopen met extra mogelijkheden. Wanneer 1TB genoeg is, dan is de Seagate One Touch Portable Drive 1TB de ideale harde schijf voor jou. Deze draagbare externe harde schijf heeft een smal formaat, waardoor je de schijf makkelijk meeneemt in je koffer of tas. Een leuk extraatje is de 2 jaar Rescue Data Recovery Services.


Samsung T7 – goede externe harddisk voor foto’s

Geschikt voor: Windows & Mac
Opslagcapaciteit: Keuze tussen 500GB, 1TB & 2TB
Aansluiting(en): USB 2.0 A, USB 3.0 A, USB-C
Afmetingen: 85 x 57 x 8 mm
Wat is leuk: De SSD zet jouw bestanden snel over en door het compacte formaat neemt de SSD weinig ruimte in beslag.
Wat is minder: Kan warm worden
Prijs: 126,90 euro (1TB)

De Samsung T7 Portable SSD is de ideale SSD om foto’s op te slaan. Deze SSD zet jouw foto’s binnen enkele seconde over en de metalen behuizing beschermt jouw bestanden en foto’s. De schijf is voorzien van de nieuwe PCI NVMe-technologie, waarmee je bestanden overzet met 1GB per seconde. Een snelle en betrouwbare harde schijf!


Seagate One Touch – beste externe harddisk 2 TB

Geschikt voor: Windows & Mac
Opslagcapaciteit: 2TB
Aansluiting(en): USB-A
Afmetingen: 115 x 78 x 11 mm
Wat is leuk: Betrouwbaar, veel opslag en voordelig geprijsd
Wat is minder: Kan snel warm worden
Prijs: 79,99 euro

De Seagate One Touch Portable Drive 2TB is de ideale harde schijf wanneer je op zoek bent naar een harde schijf om je bestanden op een voordelige manier op te slaan. In vergelijking met een SSD harde schijf krijg je met deze harde schijf veel opslagruimte voor weinig geld. De schijf is verkrijgbaar in verschillende kleuren en compatibel met USB en Windows en Mac computers.


WD My Passport portable – winnaar prijs / kwaliteit

Geschikt voor: Windows
Opslagcapaciteit: 2TB
Aansluiting(en): USB
Afmetingen: 81,5 x 110 x 21,5 mm
Wat is leuk: Compact en 2TB opslagruimte voor €94,99 is een prachtige deal
Wat is minder: Geen plug & play
Prijs: 94,99 euro

Ben je op zoek naar de externe harde schijf met de beste prijs/kwaliteitsverhouding? De WD My Passport externe harde schijf is de perfecte keus! De schijf is voorzien van wachtwoordbeveiliging en 2TB aan opslagruimte om al jouw bestanden, foto’s en video’s op een veilige manier op te slaan.

Niet alleen is de harde schijf betrouwbaar, maar ook compact. Het compacte formaat zorgt ervoor dat de schijf weinig ruimte in beslag neemt. Ideaal voor op reis of voor je werk!


Externe Hard Disk kopen?

Met een externe harde schijf heb je meer opslagruimte en kun jij een grote hoeveelheid bestanden, foto’s en video’s opslaan. In het verleden moest je naar speciaalzaken om een harde schijf te kopen, maar tegenwoordig kan dit eenvoudig online. De online shops die hieronder staan, bieden het grootste assortiment en de beste voorwaarden.

Klik op het logo van de webshop om direct naar het aanbod te gaan.

Bol.com

Waar op letten als je een externe harde schijf gaat kopen?

Het aanbod in externe harde schijven is groot. Je hebt verschillende soorten, maten en opslagruimte in verschillende prijsklassen. Het kopen van een harde schijf hoeft niet moeilijk te zijn. Om te zorgen dat jij de juiste keuze maakt, vind je hieronder een overzicht van de belangrijkste punten.

Opslagcapaciteit

Vraag jezelf eerst af hoeveel opslag je nodig hebt. De meeste externe harde schijven hebben een opslagruimte van 500 GB tot 5TB. Door te weten hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt, voorkom je dat je straks ontdekt dat je te weinig ruimte op de schijf hebt.

TIP: selecteer op je computer alle bestanden, foto’s en video’s die je op de schijf wilt zetten en bekijk de totale bestandsgrootte. Je weet nu hoeveel opslagruimte je minimaal nodig hebt.

SSD of HDD

Op de markt zijn twee verschillende harde schijven: Solid-State Drive(SSD) en Hard Disk Drive (HDD). De functie van een SSD is hetzelfde, maar heeft toch verschillende voor- en nadelen.

Het grote voordeel van een SSD harde schijf is dat het tot wel 20 keer sneller is dan een HDD. Daarnaast zijn SSD’s robuuster en compacter. Het nadeel is dat een SSD duurder zijn. HDD’s zijn goedkoper, maar ook groter, langzamer en raken makkelijker beschadigd.

Afmeting en gewicht

Het gewicht en de grootte van de harde schijf is belangrijk als je de schijf niet alleen voor thuisgebruik hebt. Wanneer je de harde schijf gebruikt voor op reis, dan is het belangrijk dat de schijf een compact formaat heeft. Vraag jezelf af in welke situaties je de schijf gaat gebruiken en gebruik dit in de keuze van jouw ideale harde schijf.

Aansluitingen

De aansluiting van een externe harde schijf zegt iets over de overdrachtsnelheid. Een USB 2.0 heeft een overdrachtssnelheid van 480 Mb/s, terwijl een USB3.0 met een snelheid van 5Gb/s data kan overbrengen.

Prijs

Last, but not least is natuurlijk de prijs. De prijs/kwaliteitsverhouding moet zorgvuldig overwogen worden. Bekijk de specificaties en functies goed en vergelijk dit met andere modellen. Het duurste product is niet altijd het beste product voor jou.


Overzicht en vragen

Om dit artikel zo overzichtelijk mogelijk te maken, hebben we belangrijkste dingen die je nodig hebt om de beste externe harddisk te kopen hieronder verzameld.

Wat is de beste externe harde schijf?

Afgelopen jaren hebben wij verschillende externe harde schijven versleten, maar helaas ook een aantal slechte harde schijven gekocht. Door verschillende soorten en merken gebruikt te hebben, kunnen wij jou nu adviseren wat de beste externe harde schijf is. Er zijn namelijk veel verschillende harde schijven op de markt. Sommige harde schijven zijn licht en compact, terwijl andere tegen extreme weersomstandigheden kunnen. Hieronder staan de beste externe harddisks die op dit moment verkrijgbaar zijn.

WD My Book 4 TB – beste externe harde schijf overall.
Samsung T7 Shield 2 – beste SSD externe harde schijf.
SanDisk Extreme Pro Portable SSD – harddisk voor onderweg.
Seagate One Touch – beste externe harddisk 1 TB.
Samsung T7 – goede externe harddisk voor foto’s.
Seagate One Touch – beste externe harddisk 2 TB.
WD My Passport portable – winnaar prijs / kwaliteit.

Of bekijk de complete externe harddisk test.

Wat is een goede externe harddisk voor onderweg?

Wil jij snelheid, betrouwbaarheid en een compact formaat? Geen twijfel over mogelijk, dan is de SanDisk Extreme Pro Portable SSD de externe harde schijf die je nodig hebt. Wanneer ik op reis ga, dan gaat deze altijd mee.

Waar moet je op letten als je een externe harddisk gaat kopen?

Het aanbod in externe harde schijven is groot. Je hebt verschillende soorten, maten en opslagruimte in verschillende prijsklassen. Het kopen van een harde schijf hoeft niet moeilijk te zijn. Om te zorgen dat jij de juiste keuze maakt, staan hieronder een overzicht van de belangrijkste punten:

– opslagcapaciteit
– SSD of HDD?
– Aansluitingen
– Prijs
– Beveiliging

Wil je precies weten hoe het zit? Lees dan ons uitgebreide artikel over het kopen van een externe harde schijf.


Dit overzicht is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van producten. Wanneer je koopt via deze webshops in ons artikel, krijgen wij (in sommige gevallen) een percentage van de aankoopsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met onze expertise en deze test? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links iets te kopen.

Bergfamilie.nl » Gear » Externe harde schijf » Beste externe harde schijf kopen – deze externe harddisks scoren goed in de test

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk