Zo koop je de beste fietsbril uit de test

Ben je op zoek naar de beste fietsbril? Of ga je voor het eerst een fietsbril kopen en ben je op zoek naar informatie? Dan ben je op de juiste plek! In dit artikel hebben we de beste fietsbrillen, die op dit moment verkrijgbaar zijn, verzameld. Daarnaast lees je hieronder exact waar je op moet letten bij de aanschaf van een goede fietsbril. Zo weet je zeker dan je een goede fietsbril koopt en kan je onder alle omstandigheden fietsen of mountainbiken.

Wat is de beste fietsbril die nu te koop is?
Wat is de beste fietsbril die nu te koop is?

Een goede fietsbril beschermt je ogen tegen de invloeden van zon, wind, regen en kou. Daarnaast beschermen fietsbrillen je ogen. Een goede fietsbril voorkomt dat vliegjes of vuil in je ogen komen en verkleint daarmee indirect de kans op een verkeersongeval. Maar een bril die oncomfortabel zit, snel beslaat of onvoldoende beschermt tegen de zon helpt niet. Wil je een bril die je graag draagt, comfortabel zit en goed zicht geeft? Kies dan een van de beste fietsbrillen uit het overzicht hieronder.

Samenvatting beste fietsbril test

Hieronder staan de 5 beste fietsbrillen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Kijk snel welke het beste bij jouw wensen aansluit.

  • AGU Verve: meest populaire fietsbril van dit moment.
  • Julbo Rush: goede fietsbril met fotochromatische lens.
  • Rockrider: goede prijs / kwaliteit verhouding.
  • Oakley Sutro: opvallende, meekleurende fietsbril met groot frame.
  • Sinner Prospects: fiets- en hardloopbril voor alle omstandigheden.
  • 100% S2: fietsbril voor smal gezicht.

AGU Verve: beste fietsbril met verwisselbare glazen

Type lens: fietsbril met verwisselbare lenzen.
Categorie lens:
transparante lens en gele lens.
Wat is leuk:
grote lens die rondom beschermd.
Wat is minder:
lens wisselen vereist wat handigheid.
Kopen:
vanaf 130 euro bij deze webshop.

AGU is de brillensponsor van de Jumbo Visma wielerploeg. Mede door de feedback van de renners is de AGU Verve een van de meest verkochte fietsbrillen van dit moment.

De bril wordt standaard geleverd met een transparante (voor slecht weer) en een gele lens (tegen de zon). Met beide heb je een geweldig zicht. Vooral het contrast is opvallend goed. Daarnaast zorgt de enorme lens voor een wijds zicht en optimale bescherming tegen de elementen.


Julbo Rush: beste fietsbril van dit moment

Type lens: fietsbril met meekleurende lens.
Categorie lens: fotochromatisch categorie 1-3
Wat is leuk: super zicht onder alle omstandigheden.
Wat is minder: niet de goedkoopste uit dit overzicht
Kopen: voor €209,95 bij deze webshop.

Julbo is een relatief nieuwe speler wanneer het gaat om fietsbrillen. Het Franse merk maakt al jaren goede zonnebrillen en skibrillen, maar is nog niet zo bekend bij fietsers en mountainbikers. En dat is best zonde. De brillen van Julbo hebben namelijk een super fijne lens.

De Julbo Rush is een comfortabele fietsbril met een lens die geschikt is voor zonnige én bewolkte dagen. Echt een sportbril die je het hele jaar door kunt én wilt gebruiken.


Rockrider: goede goedkope fietsbril

Type lens: meekleurend.
Categorie lens: fotochromatisch categorie 1-3
Wat is leuk: ideale eerste fietsbril.
Wat is minder: minder geschikt als het schemerig is.
Kopen: slechts € 34,95 bij deze webshop.

Deze bril van rockrider is veruit de goedkoopste uit de test. De bril kost nog geen 35 euro, maar is een prima optie als je niet zo vaak gaat fietsen, of als eerste fietsbril.

De lenzen van de bril zijn prima en hoewel de bril niet verstelbaar is bij het neusstuk zit hij prima. Enige nadeel is dat de lens nogal donker is. Hierdoor is het een minder geschikte bril voor laat op de avond of vroeg in de ochtend.


Oakley Sutro: opvallende, meekleurende fietsbril

Type lens: meekleurende blauwe lens met veel contrast.
Categorie lens:
Prizm lens in verschillende kleuren verkrijgbaar.
Wat is leuk:
gave bril voor een aantrekkelijke prijs.
Wat is minder:
niet instelbaar bij de neus.
Kopen:
vanaf € 119,95 bij deze webshop.

Oakley staat al jaren bekend om de hoge kwaliteit van de lenzen. Dat merk je direct als je de Oakley Sutro op zet. De bril heeft een zeer opvallend design en beschermd door de enorme lens goed tegen zon, regen en vervelende vliegjes.

Ook qua prijs scoort Oakley goed met deze fietsbril. De bril kost iets meer dan 120 euro en is dat zeker waard.


Sinner Prospects: fiets- en hardloopbril voor alle omstandigheden

Type lens: meekleurende lens.
Categorie lens:
categorie 0 tot 3!
Wat is leuk:
ook fijn voor hardlopen, mountainbiken en zelfs toerskiën.
Wat is minder:
slechts in een maat verkrijgbaar.
Kopen: vanaf €104,95 bij deze webshop.

Wil je een fietsbril waar je ook mee kan hardlopen, trailrunnen of mountainbiken? Dan is de Sinner Prospects jouw bril. Het is de enige meekleurende bril met een range van categorie 0 tot 3. Waardoor je er bij schemering of extreem slecht weer ook goed zicht mee hebt.

Omdat het bril nauwelijks wat weegt en de lens van uitzonderlijke kwaliteit is, gebruiken we deze bril ook bij andere sporten. Langlaufen, wandelen en toerskiën, trailrunnen en hardlopen, het kan allemaal met deze allround sportbril.


100% S2 – fietsbril voor smal gezicht

Type lens: meekleurende lens .
Categorie lens:
categorie 0 t/m 4.
Wat is leuk:
groot vizier, smal frame. Ideaal voor smalle gezichten.
Wat is minder:
behoorlijk aan de prijs.
Kopen:
adviesprijs 200 euro. Onder meer verkrijgbaar via deze webshop.

De brillen van het merk 100% zijn razend populair. Model S2 is hét model voor fietsers met een smal gezicht. Het sluit goed aan en heeft wel een enorm vizier. De lens is geschikt voor alle omstandigheden en wisselt snel van kleur.

Enige nadeel van deze bril is de prijs. Die is behoorlijk hoog. Maar heb je een smal gezicht en wil je de beste fietsbril? Dan is dit een goede keuze!


Fietsbril kopen in een webshop

Staat hierboven geen fietsbril die goed bij jouw wensen aansluit? Orienteer je dan eens online. Bij onderstaande webwinkels hebben ze een uitgebreid assortiment fietsbrillen. Er zit vast een model tussen wat wel bij jou past.

Wanneer je op het logo van de webshop klikt, kom je direct bij het beschikbare assortiment fietsbrillen uit.

Fietsbrillen kopen bij bol.com
1.700+ brillen
logo pluto
15 brillen
Bever webshop
40+ brillen
Goede wandelschoenen kopen bij Decathlon
25+ brillen

Fietsbril kopen: waar op letten?

Let op! De beste fietsbril uit onze test, is niet per se voor jou de beste bril voor jou. Hieronder staan een aantal belangrijke aandachtspunten waar je op moet letten bij het kopen van een goede fietsbril. En vergeet vooral ook niet om de bril te passen voordat je de weg op gaat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsbril?
Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsbril?

De pasvorm

Het belangrijkste element bij het kopen van een fietsbril is natuurlijk de pasvorm. De bril moet goed aansluiten op je gezicht en mag zeker niet afzakken. Sommige fietsbrillen kunnen bij de neus worden ingesteld. Zo weet je zeker dat de bril goed past.

Pas hem ook in combinatie met je fietshelm. Er mogen geen drukpunten ontstaan bij je oren of hoofd. Een goede fietsbril doet geen pijn tijdens het dragen!

Het gezichtsveld

Let, als je toch aan het passen bent, er op dat je niet tegen het frame van de bril kijkt aankijkt. Dit kan je controleren door met de bril op naar links en rechts te kijken. Kijk ook even omhoog. Op de fiets kijk je namelijk heel anders door de bril dan wanneer je staat. Wij raden een bril met een grote lens en dito gezichtsveld aan. Op die manier heb je een wijds zicht en zijn je ogen optimaal beschermd.

Welke categorie fietsbril?

Koop een lens die aansluit bij je behoefte. Ben jij een ‘mooi weer-fietser’? Koop dan een fietsbril categorie 2 of 3 . Ben je fanatieker koop er dan één met verwisselbare lenzen. Er zijn zelfs fietsbrillen met meekleurende lenzen te koop. De meeste fietsbrillen uit ons overzicht vallen in deze categorie.

In de tabel hieronder staan de verschillende categorieën nog eens uitgelegd:

WeerCategorie Lens% licht doorlaten
Schemering, donker of zware bewolkingCategorie 080-100%Collectie bekijken
Bewolking en en regen of sneeuwvalCategorie 143-80%Collectie bekijken
Lichte bewolkingCategorie 218-43%Collectie bekijken
Zon, bergenCategorie 38-18%Collectie bekijken
Zeer felle zon (bijvoorbeeld in het hooggebergte)Categorie 43-8%Collectie bekijken

Combinatie met fietshelm

Tot slot moet je zorgen dat de fietsbril goed aansluit bij je fietshelm. De helm mag niet door de bril omhoog gedrukt worden. Let ook goed op mogelijke drukpunten aan de zijkant van het hoofd en bij de oren. Brildragers kunnen we trouwens een fietshelm met vizier aanraden. Zeker op de e-bike.


Iedere jaar nemen wij ruime tijd en energie om de beste fietsbrillen te testen. Onder alle weersomstandigheden gaan wij naar buiten en altijd gewapend met een tas vol producten. Onze Gear Guide is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van producten. De producten vinden wij op zelf online, of worden door leveranciers toegestuurd zodat wij ze kunnen testen. De links naar de artikelen zijn affiliatielinks. Wanneer je iets koopt via deze links, krijgen wij een percentage van de aankoopsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met deze test? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links iets te kopen.

Mountainbike » Zo koop je de beste fietsbril uit de test

verder lezen op bergfamilie.nl