Goede oplaadbare zaklamp kopen?: Dit zijn de beste oplaadbare zaklampen van 2023

Lang leve de oplaadbare zaklamp! Sinds ik 6 ben, heb ik een zaklamp in mijn bezit. En sinds ik er één bezit gebruik ik ze regelmatig. Als 6 jarige voor nachtelijke toiletbezoeken op de camping en voor het stiekeme lezen onder de deken. Als tiener tijdens schoolkamp, uitgaan (alleen door het donker wandelen was niet mijn sterktste kant) en later bij het kamperen, autoritten en lange wandelingen. Naast een zaklamp had ik altijd een knijpkat in mijn bezit. Duurzaamheid zat al vroeg in mijn bloed. Maar de komst van de oplaadbare zaklamp heeft dit veranderd. Nu heb ik het liefst een oplaadbare zaklamp bij me. Tijdens al mijn reisjes en uitjes. De afgelopen jaren hebben we ons in de beste oplaadbare zaklampen verdiept. Want iedereen in het gezin heeft natuurlijk een zaklamp nodig 😉

beste oplaadbare zaklamp overzicht
De beste oplaadbare zaklamp vind je zo. Foto: Andreas Dress.

Zo kwamen we tot onderstaand overzicht van de beste oplaadbare zaklampen. Een persoonlijke keuze waar je je voordeel mee kunt doen in jouw zoektocht naar een goede zaklamp.

Beste oplaadbare zaklamp

Hieronder staan korte reviews van 8 goede oplaadbare zaklampen. Kijk snel welke het beste bij jou past.

 1. K-Natics Pro – beste oplaadbare zaklamp van dit moment.
 2. Fenix @28R – fijne kleine, oplaadbare zaklamp
 3. Decathlon – oplaadbare zaklamp met dynamo.
 4. Olight S1RII zaklamp – kleine krachtpatser.
 5. Oplaadbare zaklamp Fenix PD36R – meest compleet.
 6. Nitecore EC20 – goede middenklasse zaklamp.
 7. Ledlenser P3R – zaklamp voor het geval dat
 8. Rubytech Clib – altijd aan je sleutelbos

K-natics Pro LED – beste oplaadbare zaklamp

Lengte: 16,3 cm.
Diameter: 4,5 cm op het dikste punt.
Waterdicht: ja, IP65. Stof en waterdicht.
Lichtstraal: maximaal 1.000 meter.
Lumen: maximaal 3000 Lumen (5 standen).
Accu: 5000mAh lithium ion accu (opladen via usb) of 3x AAA batterijen.
Kopen: Adviesprijs 75 euro. Nu in de aanbieding voor 59,99 euro.

K-natics is een jonge Nederlandse onderneming die twee onverwoestbare zaklampen op de markt heeft gebracht. Het Pro-model is misschien wel de beste oplaadbare zaklamp die op dit moment verkrijgbaar is. De zaklamp geeft enorm veel licht en de batterij gaat enorm lang mee.

Het meest idrukwekkend is de ‘instelbare zoom’. Door de zaklamp in- of uit te schuiven wordt de lichtstraal meer of minder gefocust. Hiermee kan je kiezen of de zaklamp verder schijnt, of juist voor een brede lichtbundel. Ingesteld op de meest verre instelt, heeft de zaklamp volgens een immens bereik tot wel 1.000 meter.


Fenix @28R – fijne kleine, oplaadbare zaklamp

Lengte: 10,9 cm.
Diameter: 2,2 cm op het dikste punt.
Waterdicht: ja, IP68. Stof en waterdicht.
Lichtstraal: maximaal 200 meter.
Lumen: maximaal 1.500 Lumen (5 standen).
Accu: 3.500mAh lithium ion accu (opladen via usb) of 2 CR123A batterijen.
Kopen: Adviesprijs 59,59 euro. Nu in de aanbieding voor 49,99 euro.

De Fenix @28R Zaklamp is een kleine, oplaadbare zaklamp met maar liefst 5 lichtstanden, variërend van 30 lumen tot maar liefst 1.500 lumen. En het mooie is, dat je nu maar liefst 17% korting krijgt.


Decathlon – oplaadbare zaklamp met dynamo

Lengte: 14,5 cm.
Diameter: 5 cm op het dikste punt.
Waterdicht: 30 minuten op 1 meter onder water.
Lichtstraal: maximaal 40 meter.
Lumen: maximaal 35 (3 standen).
Accu: opladen middels dynamo (geen stroom nodig).
Kopen: vanaf 9,99 euro.

Decathlon heeft een degelijke dynamo zaklamp die het altijd doet, ook na een half jaar stilliggen in de auto. Deze zaklamp is voorzien van een dynamo die je snel oplaad door aan de hendel te draaien. Met 1 minuut draaien, heb je zes minuten licht. Deze zaklamp heeft drie standen met een maximum van 35 lumen. En dan is deze ook nog beperkt waterbestendig. Niet om er nou mee te gaan vissen, maar een flinke regenbui doorstaat hij best. En dat allemaal voor nog geen 10 euro.


Olight S1RII zaklamp – kleine krachtpatser

Lengte: 6 cm.
Diameter: 2 cm op het dikste punt.
Waterdicht: ja, IP-X8.
Lichtstraal: maximaal 145 (!) meter.
Lumen: maximaal 1000 lumen (5 standen).
Accu: opladen USB.
Kopen: vanaf 79,99 euro.

Deze oplaadbare zaklamp van Olight is ideaal voor (wild) kampeerders. Of je nu wil koken op de camping, een boek wil lezen of ’s avonds naar de wc moet. Wij hangen hem ook in onze kleine tent, als tentverlichting. Het laadvermogen is groot, dus je zult niet vaak tussendoor op hoeven te laden. Zeker niet wanneer je veel gebruik maakt van de lichtste stand (die eigenlijk voor alle genoemde activiteiten prima volstaat). In deze ‘moon’ stand gaat de lamp maar liefst 8 dagen mee zonder tussendoor laden. Elke keer drukken is een stand verder. Waarom de maximale stand van 1000 lumen erop zit, is ons een raadsel. Met deze hoeveelheid licht kan je volgens ons gemakkelijk iemand verblinden en wij gebruiken deze dan ook nooit. Desalniettemin één van onze favorieten. Ook vanwege het kleine, lichte formaat en het bedieningsgemak.


Fenix PD36R – oplaadbare LED zaklamp met krachtige accu

Lengte: 13,5 cm.
Diameter: 2,5 cm op het dikste punt.
Waterdicht: ja, IP68.
Lichtstraal: maximaal 280 meter.
Lumen: maximaal 1600 lumen (5 standen).
Accu: opladen USB (lithium ion accu).
Kopen: vanaf 99,99 euro.

Na lang vergelijken kwam zaklamp Fenix PD36R als beste uit de oplaadbare zaklamptest. Dit moet wel de ideale zaklamp zijn voor allerdaags gebruik. Of je nu gaat hiken, kamperen of klussen dit is de meest complete zaklamp uit deze test. Met een enorme maximale lichtbundel van 1600 lumen (waarschijnlijk om te jagen of iets dergelijks, want deze lichtbundel rijkt ook enorm ver) maar ook met heel aangenaam licht van 30 lumen. Zelf hebben we deze oplaadbare zaklamp niet aangeschaft of getest. Gezien de prijs hebben we ons beperkt tot een vergelijking op basis van ervaringen en reviews van anderen. Maar na de vele enthousiaste reacties en de alles zegende specificaties hebben we hier beslist met de top van de markt in deze prijscategorie te maken.


Nitecore EC20 – middenklasse zaklamp LED

Lengte: 13 cm.
Diameter: 2,5 cm op het dikste punt.
Waterdicht: ja, IPX8.
Lichtstraal: maximaal 220 meter.
Lumen: maximaal 960 lumen (3 standen).
Accu: opladen USB.
Kopen: vanaf 67 euro.

Dit is zo’n zaklamp die bij ons altijd in de gangkast ligt. Mocht er buiten iets zijn, dan ligt ie maar klaar. En daar ligt hij dus al jaren. We gebruiken hem regelmatig (met name in de wintermaanden) en er is geen enkele reden om hem te vervangen. Een prima zaklamp voor kampeerders, of wanneer je een meerdaagse wandeling maakt. Niet zo uitgebreid als de Olight of Fenix van hierboven, maar een prima middenklasser.


Ledlenser P3R – zaklamp voor het geval dat

Lengte: 10 cm.
Diameter: 2 cm op het dikste punt.
Waterdicht: ja, spatwaterdicht (kan tegen een regenbui).
Lichtstraal: maximaal 100 meter.
Lumen: 140 lumen (1 stand).
Accu: opladen via USB.
Kopen: vanaf 35 euro.

Ben je op zoek naar een goede LED zaklamp voor het geval dat? Weet je nog niet of je hem gaat gebruiken, maar wil je er wel één bij je dragen voor als het nodig is? Dan is deze oplaadbare zaklamp van Ledlenser wat jij zoekt. De adviesprijs is 50 euro, maar met een beetje zoeken, vonden we ze ook voor 35 euro. De zaklamp is zo klein dat je hem makkelijk meedraagt in een jaszak, tas of zelfs broekzak zonder dat je het merkt. Maar als je tijdens het kamperen, autopecht of het uitlaten van de hond opeens om licht verlegen zit, dan issie daar. Krachtig (tot wel 100 meter) en met name op de korte afstand zeer aangenaam. Het opladen van deze Ledlenser gaat razendsnel. En de accu gaat lang mee. Een keer opladen is voldoende voor 6 uur lang licht.


Rubytech Clib – altijd aan je sleutelbos

Lengte: 4,6 cm.
Diameter: 3 cm op het dikste punt.
Waterdicht: nee.
Lichtstraal: maximaal 4 meter.
Lumen: onbekend, 1 stand.
Accu: zonne energie en opwindbaar.
Kopen: vanaf 7,95 euro.

Gewoon voor de leuk en omdat je deze oplaadbare zaklamp altijd bij je hebt. Onze kinderen hebben er allebei één aan hun wandelrugzak hangen. Het lampje geeft net genoeg licht om in een donkere tent nog een boek te kunnen lezen. Of wanneer ze iets hun tas moeten zoeken even bij te schijnen. Dankzij de zonnecel werkt het vrijwel altijd direct. En dankzij het glow in the dark omhulsel is het lampje altijd snel gevonden (in de toilettas). En wanneer de zonnecel niet opgeladen is, dan kunnen ze hem zelf ‘opwinden’. Ondertussen is het lampje onderworpen aan twee jaar redelijk intensief gebruik en werkt het nog als vanouds. Prima kwaliteit dus, voor die 8 euro.


Waarom een oplaadbare zaklamp kopen?

Oplaadbaar is beter voor het milieu. Dat was voor ons toch wel de belangrijkste reden om een oplaadbare zaklamp te kopen. Daarbij ben ik altijd blij als we geen ‘gedoe’ met batterijen hebben. We hebben tegenwoordig altijd wel iets bij ons om een USB kabel aan te hangen, maar batterijen heb ik toch eigenlijk nooit op zak. Met de komst van de powerbank kan je altijd en overal je apparaten opladen, ook wanneer er geen stroom in de buurt is.

Genoeg redenen om voor een oplaadbare zaklamp te kiezen dus, wat ons betreft.

tent verlichten met oplaadbare zaklamp
Een hele tent verlicht met een zaklamp.

Waar kan je een zaklamp kopen?

Uiteraard vind je een groot aanbod van (oplaadbare) zaklampen online. Alle zaklampen hierboven kan je kopen via de groene knoppen. Maar als je liever iets in een winkel koopt, dan raden wij de betere outdoor winkels aan. Daar kan je dan verschillende merken en typen uitproberen.

Bever webshop
Hoofdlamp kopen? de goodkoopste koop je bij decathlon
Bol.com

Waar moet je op letten bij een oplaadbare zaklamp?

Bij het kopen van een goede zaklamp, kan je het beste aandacht besteden aan onderstaande punten:

 • waarvoor ga je de zaklamp gebruiken?
 • licht de zaklamp lekker in de hand?
 • lichtsterkte en reikwijdte
 • batterij, accu en levensduur
 • duurzaamheid

Waarvoor ga je de zaklamp gebruiken?

De eerste en belangrijkste vraag die je moet beantwoorden bij de aanschaf van een zaklamp is waarvoor je hem gaat gebruiken. Een zaklamp om mee te nemen in je wandelrugzak is het liefst klein en lichtgewicht. Wil je er een voor je kinderen? Dan is er een met een dynamo misschien wel fijn. In de auto of de camping zijn robuustheid en een lange levensduur van de accu/batterij belangrijk, terwijl je voor outdoor avonturen juist moet kiezen voor een waterdicht model.

Bedenk daarom voor je een model kiest, eerst waarvoor je de zaklamp gaat gebruiken.

Zaklamp sneeuwkettingen omleggen
Een goede zaklamp is altijd handig in de auto.

Licht de zaklamp lekker in je hand

Het lijkt misschien een gekke vraag, maar een zaklamp moet wel een beetje lekker in de hand liggen. Een grote, zware zaklamp voelt al snel zwaar en is dus onhandig. De zaklampen uit deze test, liggen allemaal lekker in de hand. Al blijft dat uiteindelijk natuurlijk een hele persoonlijke kwestie.

LED, Lichtsterkte en reikwijdte

Bij het kopen van een zaklamp is, net als bij een hoofdlamp de lichtsterkte misschien wel het belangrijkste criterium. Wanneer je weet waarvoor je de zaklamp gaat gebruiken, kan je ook goed bepalen hoe veel licht je nodig hebt. Hierbij moet je letten op het het aantal lumen. Het aantal lumen is de lichtopbrengst van de lamp. Een zaklamp voor buiten gebruik, moet minimaal 35 lumen hebben om te kunnen zien waar je loopt.

Ook de reikwijdte en het soort licht dat de zaklamp uitstraalt zijn belangrijke criteria bij het kiezen van een goede zaklamp. Bij het opzetten van je tent, of het monteren van sneeuwkettingen in het donker heb je behoefte aan licht dat wijd uitstraalt. Ga je in het donker wandelen is het wel belangrijk dat je ver vooruit kunt kijken.

Een goede hoofdlamp beschikt over verschillende standen. Een spotlight stand voor ver weg en een flood light modus voor breed licht dat dichtbij blijft.

oplaadbare zaklamp
De lichtopbrengst en de reikwijdte zijn belangrijke aankoopcriteria.

Batterij, accu en levensduur

Er zijn zaklampen verkrijgbaar die werken op batterijen en er zijn er met een accu. De keuze voor welke energiebron het beste is, is vaak erg persoonlijk. Gebruik je de zaklamp alleen om op de camping naar het toilet te lopen, dan heb je geen accu met lange levensduur nodig. Ga je lange wandelingen door het donker maken? Of maak je een langte trekking, dan is een lange levensduur wel erg fijn.

De levensduur van een batterij wordt uitgedrukt in mA (milliampere) hoe hoger deze waarde, deze te langer gaat de batterij mee. Naast het aantal mA heeft ook het soort lamp grote invloed op de levensduur. Een XHP-LEDlamp is het meest energiezuinig.

Hoe vaak ga je het gebruiken?

Wanneer je een zaklamp vaak gaat dragen zijn het gewicht, draagcomfort, lichtsterkte en de batterijduur erg belangrijk. Ga je het maar sporadisch gebruiken, dan zijn deze criteria van veel minder belang. Dat kan behoorlijk schelen in de prijs.

Duurzaamheid

Let er ook op dat de zaklamp tegen een stootje kan. Het beste kies je voor een zaklamp die stof- en waterdicht is. Dat betekent dat je hem ook goed kunt inzetten als het regent, sneeuwt of op bijvoorbeeld het strand.


Meest gestelde vragen en antwoorden

We krijgen veel vragen over zaklampen. Daarom hebben we de meest gestelde vragen (en de antwoorden daarop) hieronder verzameld.

Wat is de beste oplaadbare zaklamp?

Hieronder staan de beste oplaadbare zaklampen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Kijk snel welke het beste bij jou past, of lees de uitgebreide reviews door op de naam van de zaklamp te klikken.

K-Natics Pro – beste oplaadbare zaklamp van dit moment.
Decathlon – oplaadbare zaklamp met dynamo.
Olight S1RII zaklamp – kleine krachtpatser.
Oplaadbare zaklamp Fenix PD36R – meest compleet.
Nitecore EC20 – goede middenklasse zaklamp.
Ledlenser P3R – zaklamp voor het geval dat
Rubytech Clib – altijd aan je sleutelbos

Waar kan je een goede LED oplaadbare zaklamp kopen?

Uiteraard vind je een groot aanbod van (oplaadbare) zaklampen online. Alle zaklampen. Maar als je liever iets in een winkel koopt, dan raden wij de betere outdoor winkels aan. Daar kan je dan verschillende merken en typen uitproberen.

Kijk hier voor een overzicht van online shops.

Waar moet je op letten als je een oplaadbare zaklamp gaat kopen?

Bij het kopen van een goede zaklamp, kan je het beste aandacht besteden aan onderstaande punten:

– waarvoor ga je de zaklamp gebruiken?
– licht de zaklamp lekker in de hand?
– lichtsterkte en reikwijdte
– batterij, accu en levensduur
– duurzaamheid

Lees voor een uitgebreide uitleg deze tips.

Dit overzicht is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van producten. De links naar de webshops zijn affiliatelinks. Wanneer je koopt via deze links, krijgen wij een percentage van de aankoopsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met deze test? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links iets te kopen.

Bergfamilie.nl » Gear » Goede oplaadbare zaklamp kopen?: Dit zijn de beste oplaadbare zaklampen van 2023

verder lezen op bergfamilie.nl