Wat is een goed sporthorloge? De beste sporthorloges voor 2023

Een accessoire die ik niet meer kan missen, is een sporthorloge. Een sporthorloge met hartslagmeter heeft ervoor gezorgd dat mijn levensstijl gezonder is en dat mijn sportprestaties verbeterd zijn. Of je nu een gezondere levensstijl wilt of jouw prestaties bij wilt houden, een sporthorloge is het hulpmiddel dat jij nodig hebt! Er zijn veel verschillende soorten sporthorloges: hardloophorloges, fitnesstrackers, stappentellers en noem er nog maar een paar op. Maar welke is geschikt voor jou? Wij hebben dit onderzocht en hebben de beste sporthorloges voor jou geselecteerd.

Wat is een goed sporthorloge? Dit zijn de beste sporthorloges voor 2023
Wat is een goed sporthorloge?

Beste sporthorloge – test & reviews

Hieronder staan korte en heldere reviews van de beste sporthorloges die op dit moment verkrijgbaar zijn.

  1. Polar Grit X – beste sporthorloge uit de test.
  2. Garmin Forerunner – beste sporthorloge allround
  3. Polar Pacer Pro – beste hardloophorloge
  4. Coros Pace 2 – fijn, lichtgewicht sporthorloge voor hardlopen
  5. Fitbit Versa 3 – beste sporthorloge voor dames
  6. Amazfit T-Rex Pro – beste keuze volgens de consumentenbond
  7. Fitbit Inspire 2 – goedkoop sporthorloge
  8. Garmin fenix 7X Solar – sporthorloge voor fietsers
  9. Garmin Vivoactive 4 Health – beste sporthorloge voor heren

De beste sporthorloge uit de test

Sporthorloges heb je met veel verschillende functionaliteiten en in alle soorten en maten. Maar niet iedereen heeft deze functionaliteiten nodig. De een heeft genoeg aan een stappenteller, de ander wil een hartslag of een zuurstofmeter.

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Maak je geen zorgen, in dit artikel vind je de beste sporthorloge die voor jou geschikt is.

Polar Grit X – beste sporthorloge uit de test

Batterijduur: 30 uur
GPS: ja
Diameter: 46 millimeter
Gewicht: 64 gram
Wat is leuk: veel details en services voor outdoor gebruik in de bergen, trainingssuggesties op maat.
Wat is minder: navigatie door het menu is even wennen.
Prijs: voor 429 euro online verkrijgbaar.

Polar Grit X is een feestje voor de sportieve outdoor liefhebber. Het sporthorloge oogt niet typisch technisch en sportief, maar dan stijlvol. Het is dan ook een verrassing om de vele functies van het horloge te ontdekken.

Tijdens outdoor activiteiten wordt informatie als de hartslag, hoogtemeters en afgelegde tijd en afstand continue bijgehouden en inzichtelijk gemaakt. Tevens is het horloge voorzien van een kompas, wat in tijdens lange wandeling in de bergen goed van pas komt!


Garmin Forerunner – beste sporthorloge allround

Batterijduur: 30 uur
GPS: ja
Diameter: 33 millimeter
Gewicht: 49 gram
Wat is leuk: Deze sporthorloge kan meer dan 30 activiteiten meten en heeft ruimte voor 500 offline nummers.
Wat is minder: Het sporthorloge heeft een touchscreen.
Prijs: 399 euro.

Wil jij jouw prestaties naar een hoger niveau brengen? Dan is de Garmin Forerunner® 255 Music het sporthorloge die je nodig hebt. Het sporthorloge is licht van gewicht en heeft een slank ontwerp, hierdoor heb je niet door dat je de horloge draagt. Met een batterijduur van 30 uur, hoef jij niet bang te zijn dat de horloge leeg is tijdens je work-out.

Een belangrijk voordeel van de horloges is dat het meer dan 30 activiteiten bijhoudt en plaats heeft voor maximaal 500 muzieknummers. Nu kun jij jouw prestaties verbeteren op de beat van de muziek.


Polar Pacer Pro – beste hardloophorloge

Batterijduur: 168 uur ((100 uur met GPS_
GPS: Ja
Diameter: 45 millimeter
Gewicht: 41 gram
Wat is leuk: draagcomfort, hoogte informatie en navigatie..
Wat is minder:
geen integratie met outdoor active (wel Strava en Komoot).
Prijs: voor 329 euro online verkrijgbaar.

Met Polar Pacer Pro krijg je heel veel waarde voor je geld! Het sporthorloge wordt iets te makkelijk weggezet als hardloophorloge als je het mij vraagt. Wat mij betreft is dit echt een horloge voor all round sporters die graag van meerdere sportprofielen gebruik maken. Daarbij is dit horloge perfect voor wie wil afvallen door wandelen. Niet alleen is de hartslagzone zichtbaar, maar ook de verbruikte calorieën worden opgedeeld in verbranding van vet, koolhydraten en eiwitten. Dit is natuurlijk een hele fijn bevestiging van de inspanning en motivatie om door te blijven gaan.


Coros Pace 2 – fijn, lichtgewicht sporthorloge voor hardlopen

Batterijduur: 30 uur
GPS: Ja
Diameter: 43 millimeter
Gewicht: 29 gram
Wat is leuk: Lichtste GPS-horloge ter wereld!
Wat is minder: Geen webinterface
Prijs: 199 euro

De Coros Pace 2 GPS is een van de beste sporthorloges voor hardlopen. Het horloge legt jouw activiteiten nauwkeurig vast en is eenvoudig te bedienen. Let wel op dat dit geen smartwatch is. Met een gewicht van maar 29 gram is dit sporthorloge het lichtste sporthorloge op de markt. Dit maakt het extra prettig om te dragen tijdens het hardlopen. Wij hebben de GPS getest en de afstand en route precisie is heel nauwkeurig. Het sporthorloge meet 16 activiteiten standen, zoals hardlopen binnens- en buitenshuis en baanrennen. Als jij op zoek bent naar de beste hardloophorloge dan is de Coros Pace 2 die ideale sporthorloge voor jou.


Fitbit Versa 3 – beste sporthorloge voor dames

Batterijduur: 6 dagen
GPS: Ja
Diameter: 40 millimeter
Gewicht: 30 gram.
Wat is leuk: Geschikt voor hardlopen, fitness, zwemmen en nog veel meer
Wat is minder: Fitbit Premium nodig voor complete functionaliteiten, maar dit is het zeker waard!
Prijs: 169 euro

Wil jij jouw sportprestaties bijhouden, maar heb je geen gecompliceerd sporthorloge nodig? Bekijk dan de Fitbit Versa 3. Dit dames sporthorloge is voorzien van alle functionaliteit om je sportprestaties bij te houden en te verbeteren, tegen een scherpe prijs. Door de veelzijdigheid van het horloge is het horloge geschikt voor alle niveaus en is dit onze keuze als beste sporthorloge voor dames.

Een groot voordeel is dat het horloge eenvoudig te installeren en te gebruiken is. Het strakke design en comfortabele horlogeband maakt dit horloge prettig om te dragen tijdens het sporten, maar ook om te dragen de rest van de dag.


Amazfit T-Rex Pro – beste sporthorloge volgens de consumentenbond

Batterijduur: 18 dagen
GPS: Ja
Diameter: 47,7 millimeter
Gewicht: 59,4 gram
Wat is leuk: Super nauwkeurige GPS en een geweldige batterijduur
Wat is minder: Geen opties voor eigen polsbandjes
Prijs: 119 euro

De Amazfit Smartwatch T-Rex Pro is het beste sporthorloge volgens de consumentenbond. Het is een stoer sporthorloge van hoge kwaliteit. Als je op zoek bent naar een robuuste sporthorloge om jouw sportprestaties, hartslag en slaap bij te houden, dan is dit het sporthorloge die je zoekt. Het horloge heeft 15 militaire certificeringen, waardoor het sporthorloge geschikt is om te hike, zwemmen en skieen. Met dit horloge kun jij jouw avonturen gemakkelijk en gedetailleerd in kaart brengen.


Fitbit Inspire 2 – goedkoop sporthorloge

Batterijduur: 10 dagen
GPS: Ja
Afmeting: 37 x 16,8 x 12,9 millimeter
Gewicht: 8,5 gram
Wat is leuk: Beste goedkope sporthorloge die je kunt kopen.
Wat is minder: Klein scherm
Prijs: 49 euro

Fitbit Inspire 2 bewijst maar weer dat een goede sporthorloge niet duur hoeft te zijn. Met deze sporthorloge meet jij jouw sportprestaties, hartslag, slaapcyclus en nog meer, zodat jij jouw gezondheidsdoelen makkelijk haalt.

Het sporthorloge heeft een smal design en een oled-touchscreen. Door het compacte formaat heb jij niet in de gaten dat jij een horloge draagt.


Garmin fenix 7X Solar – beste sporthorloge voor fietsen

Batterijduur: 22 Dagen (Smartwatch stand)
GPS: Ja
Diameter: 51 millimeter
Gewicht: 89 gram
Wat is leuk: Nauwkeurige GPS-tracking, hartslagmeting en meting zuurstofgehalte in het bloed
Wat is minder: Het prijskaartje
Prijs: 794 euro

De Garmin Fenix 7X Solar is het beste horloge op de markt voor fietsen en gezondheidsregistratie. Het heeft een stoer en robuust uiterlijk en is voorzien van de meest innovatie technologie op de markt. Het horloge kan bijvoorbeeld via ANT+ verbinding maken met e-bikes en rijgegevens weergeven op jouw horloge.

Dit horloge heeft alles wat je nodig hebt, en nog veel meer. Het horloge heeft functionaliteiten zoals kaarten, navigatie en ingebouwde muziek.


Garmin Vivoactive 4 Health – Beste sporthorloge voor heren

Batterijduur: 8 dagen (smartwatch mode)
GPS: Ja
Diameter: 44 millimeter
Gewicht: 50,5 gram
Wat is leuk: Ingebouwde Spotify en fitness gefocused
Wat is minder: Niet geschikt voor bellen
Prijs: 239 euro.

Ja je ziet het goed: alweer een Garmin sporthorloge. Dit is natuurlijk niet zonder reden. De Garmin Vivoactive 4 Health en beschikt voor bijna elke functionaliteit die jij nodig hebt, van GPS, hartslag, zuurstofmeter in je bloed, muziek en meerdere beweging tracking mogelijkheden.

Daarnaast kun je met dit horloge zelfs pinnen. Je kunt jouw pinpas en geld thuis laten liggen als jij gaat sporten.


Ander sporthorloge kopen? Dit zijn de beste webshops

Hartslagmeters zijn voornamelijk te koop bij elektronica winkels en gespecialiseerde sport- en outdoor winkels in Nederland. Veruit het grootste aanbod heb je echter online. Hieronder een paar van onze favoriete webshops waar je goede sporthorloges kunt kopen.

Bol.com
Bever webshop

Waar op letten als je een sporthorloge gaat kopen?

Je gezondheid en sportprestaties verbeteren gebeurt niet automatisch. Het is belangrijk om van te voren te weten waar je staat, zodat je naar je doelen kunt werken. Een personal trainer inhuren is een optie, maar dit is een dure uitgaven. Een betaalbaarder alternatief is de aankoop van een sporthorloge. Sporthorloges heb je in verschillende prijscategorieën en veel verschillende functies. Maar op welke functies moet je letten bij het kopen van een goed sporthorloge? Ervan uitgaande dat je jouw sportprestaties en gezondheid serieus neemt, zijn dit de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een goede sporthorloge.

Gebruikssituatie

Als eerste is het belangrijk om te bepalen voor welk doel je het gaat gebruiken. Daarna kun je bepalen welke functionaliteiten voor jou belangrijk zijn. Wil je de horloge alleen gebruiken voor het hardlopen? Dan heb je genoeg aan een simpel model. Wil je nauwkeurig jouw hartslag en zuurstof in je bloed meten, dan heb je een specifiek model nodig.

Functionaliteiten

De gebruiksvriendelijkheid en de interface van een sporthorloge is belangrijk. Wanneer je gaat sporten, wil je jezelf concentreren op het sporten en niet eerst bezig zijn met het instellen van de horloge.

Polar Vantage M sporthorloge
Kijk goed welk profielen je nodig hebt.

Batterijduur

Het is belangrijk om een horloge te kopen met een lange batterijduur. Het is vervelend wanneer je aan het sporten bent en je horloge valt uit. De batterijduur wordt vaak aangeduid in standaard stand(dagelijks gebruik) en GPS stand.

GPS

Wanneer je regelmatig buiten sport is een ingebouwde GPS het belangrijkste dat je moet hebben. Met een ingebouwde GPS registreer jij nauwkeurig de afstanden en gegevens tijdens de work-out. Met deze gegevens heb jij een gedetailleerde weergave van de training.

Hartslagmeter

De functionaliteit die ik het meeste gebruik is de hartslagmeter. Door mijn hartslag te meten, weet ik of mijn lichaam genoeg uitgedaagd wordt en kan ik mijn trainingsdoelen aanpassen op de hartslagzone.

Prijs

Heb je jouw doelen vastgesteld? Dan is het tijd om over het budget na te denken. Een sporthorloge is een grote uitgave, waardoor het belangrijk is om dit geld aan de juiste horloge uit te geven. Mijn advies is om niet te ingewikkeld te denken. In het begin moest en zou ik een model hebben met alle features. Dit was allemaal super leuk, maar de helft van de features heb ik niet gebruikt. Voor de helft van het geld had ik ook een horloge kunnen kopen die ook goed genoeg voor mij was.

Kies voor een gebruiksvriendelijke horloge, die de essentiële functies heeft die jij nodig hebt.

Overzicht en meest gestelde vragen

Deze artikel is een van de meest uitgebreide artikelen op onze website. We kunnen ons voorstellen dat je het overzicht een beetje kwijtgeraakt bent. Daarom hebben we de belangrijkste informatie hieronder kort samengevat.

Wat is het beste sporthorloge?

In dit artikel staan korte en heldere reviews van de beste sporthorloges die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Polar Grit X – beste sporthorloge uit de test.
Garmin Forerunner – beste sporthorloge allround
Polar Pacer Pro – beste hardloophorloge
Coros Pace 2 – beste hardloophorloge
Fitbit Versa 3 – beste sporthorloge voor dames
Amazfit T-Rex Pro – beste keuze volgens de consumentenbond
Fitbit Inspire 2 – goedkoop sporthorloge
Garmin fenix 7X Solar – sporthorloge voor fietsers
Garmin Vivoactive 4 Health – beste sporthorloge voor heren


Waar kan je een goed sporthorloge kopen?

Sporthorloges zijn voornamelijk te koop bij elektronica winkels en gespecialiseerde sport- en outdoor winkels in Nederland. Veruit het grootste aanbod heb je echter online. Hier een paar van onze favoriete webshops waar je goede sporthorloges kunt kopen.

Wil je zeker weten dat je een goed sporthorloge koopt? Lees dan onze uitgebreide sporthorloge test.


Dit overzicht is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van producten. Wanneer je koopt via deze webshops in ons artikel, krijgen wij (in sommige gevallen) een percentage van de aankoopsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met onze expertise en deze test? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links iets te kopen.

Bergfamilie.nl » Gear » Wat is een goed sporthorloge? De beste sporthorloges voor 2023

verder lezen op bergfamilie.nl

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk