Coronavirus in Oostenrijk: wanneer kan je een vakantie naar Oostenrijk boeken?

door bergfamilie

We krijgen veel vragen over hoe de situatie in Oostenrijk omtrent het coronavirus is. Mensen die willen weten of ze hun vakantie naar Oostenrijk wel kunnen boeken of mensen die ons vragen of we niet illegaal bezig zijn wanneer we wandelingen maken.

kleding voor winterwandelen

We wandelden heel wat af en lezers vroegen zich af of dit wel mocht…

De nieuwe Corona maatregelen in Oostenrijk

Vandaag zijn de nieuwe Corona maatregelen in Oostenrijk bekend gemaakt. Deze nieuwe maatregelen geven veel duidelijkheid en scheppen veel hoop voor de komende weken. Allereerst even de feiten van de situatie op dit moment in Oostenrijk.

  • Mondmaskers zijn verplicht in openbare gelegenheden (denk aan supermarkten, winkels en openbaar vervoer).
  • Na Pasen gaan parken weer open.
  • Minimaal tot eind juni zullen er geen grote bijeenkomsten met publiek plaatsvinden.
  • Vanaf 14 april mogen kleine winkels (tot 400 m2) weer open. Mondkapjes zijn dan verplicht.
  • Vanaf half mei mag de horeca weer open (slechts beperkt aantal gasten binnen en met mondkapjes).
  • Vanaf 1 mei openen alle winkels (ook grotere) winkelcentra en kappers.
  • Scholen blijven tot medio mei gesloten.
Coronavirus Oostenrijk

Mondkapjes tijdens de persconferentie.

Versoepeling van het beleid

Vandaag werd bovenstaande bekend gemaakt tijdens een persconferentie. We zaten aan het scherm gekluisterd, want we willen niets liever dan het veilige en vertrouwde leven weer oppakken. Alhoewel Oostenrijk het coronavirus snel heeft weten in te dammen, is het nog even spannend hoe het zich de komende weken gaat ontwikkelen.

Mensen met klachten of mensen die besmet zijn met het coronavirus moeten thuis in quarantaine blijven en mogen niet naar buiten. Mensen die gezond zijn, mogen uiteraard wel naar buiten. Een wandeling, fietstocht of buiten spelen mag. Zolang je maar niet met andere mensen (buiten je eigen huisgenoten) samenkomt en afstand houdt van anderen. In onze omgeving zien we dat deze regels goed nageleefd worden.

Kan ik op zomervakantie naar Oostenrijk?

Veel mensen willen op deze prangende vraag duidelijkheid. Wij ontvingen er diverse vragen over. En begrijpelijk, iedereen wil graag weten waar we aan toe zijn in de zomervakantie. Eind april verwacht de Oostenrijkse regering een antwoord te kunnen geven over de zomervakantie in Oostenrijk.

Waarschijnlijk zal voor een zomervakantie in Oostenrijk niet alleen de status van het coronavirus in Oostenrijk beoordeeld worden, maar ook de status in andere landen.

De wandeling naar de Steinalm is door het bos

Nog even wachten voordat we zekerheid krijgen over zomervakantie in Oostenrijk.

Wel of geen zomervakantie boeken naar Oostenrijk?

Je kan bij een aantal bestemmingen en hotels een zomervakantie naar Oostenrijk boeken waarbij je de Corona maatregelen kan afwachten. Boeken zonder corona risico dus 😉 Wij kwamen deze actie onder andere tegen voor de zomervakantie in Wagrain – Kleinarl. Hier kan je nu je zomervakantie boeken en tot twee weken voor aankomst kosteloos annuleren. Deze actie hebben diverse hotels en appartementen in andere Oostenrijkse dorpen inmiddels ook toegepast.

Zo ben je verzekerd van een plek voor zomervakantie, maar ben je nooit je geld kwijt. Wanneer je twijfels over een boeking, kan je natuurlijk ook zelf bellen met de accommodatie en vragen naar dit soort voorwaarden. Op dit moment is de situatie voor de zomervakantie nog onzeker. Maar zodra er meer bekend is, lees je het uiteraard hier op onze website!

Bleibt gesund!

Het is natuurlijk jammer dat de zomervakantie in Oostenrijk op dit moment nog onzeker is. Maar als we dit nu met elkaar goed aanpakken, hebben we daar allemaal profijt van. Dus zolang deze maatregelen gelden moeten we het ermee doen. Gelukkig mogen we (zolang we gezond zijn) nog gewoon naar buiten en van de natuur om ons heen genieten. En straks genieten we extra van onze vrijheid. Blijf gezond!

 

 

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.