Culinaire wandelingen in Schladming – Dachstein: sterrengerechten in de berghut

In de Oostenrijkse vakantieregio Schladming-Dachstein is het deze zomer mogelijk om je bergwandeling te combineren met sterrengerechten van de bekroonde kok Richard Rauch. In totaal nemen 14 berghutten deel aan dit evenement. Sterrenkok Richard Rauch heeft voor iedere berghut een eigen recept uitgewerkt. Uiteraard alles met regionale producten van top kwaliteit. Alle hutten zijn te bereiken met een bescheiden wandeling. Afgelopen weekend namen wij de proef op de som en wandelden we naar de Brandalm in Ramsau, één van de deelnemende berghutten. En dat overtrof onze verwachtingen in ieder opzicht.

Wandeling naar Brandlalm in Ramsau

De route naar de Brandalm is een van de mooiste qua uitzichten..

Wandelen naar de Brandalm in Ramsau

De wandeling naar de Brandalm in Ramsau is makkelijk en neemt nog geen uur in beslag. Toch is de wandeling zeer de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten op het Dachstein massief. Je kan de wandeling naar de Brandalm makkelijk uitbreiden en de hele Dachstein ronde wandelen. Maar je kan deze wandeling ook heel goed combineren met een bezoek aan het kinderparadijs bij Rittisberg. Dit laatste deden wij.

Kindvriendelijke wandeling

De wandeling is goed te doen voor jong en oud.

De wandelroute loopt geheel over een “forststrasse“. Dit betekent dat hier auto’s mogen rijden. Auto’s kwamen we echter niet tegen onderweg, mountainbikers wel. Onze tip is dan ook om alert te blijven en kinderen aan de kant te houden tijdens het wandelen. De e-bikers kunnen flink hard langs komen fietsen. De wandelroute is begaanbaar met kinderenwagen (geen buggy), maar wij raden aan een draagzak mee te nemen als je die in je bezit hebt… De grove stenen lijken ons zeer ongemakkelijk wanneer je in een kinderwagen zit of ligt.

Brandalm in Ramsau

De Brandalm in Ramsau.

Rittisberg

Over de Rittisberg in Ramsau gaan we je binnenkort nog veel meer vertellen. Je kan hier namelijk niet alleen fantastisch wandelen. Er is hier een klimpark (voor kinderen vanaf 1.15 meter toegankelijk) wat niet alleen voor kinderen en tieners een hele uitdaging is, maar ook voor volwassenen.

Je kan hier ook abseilen over het meer. Of een ronde ‘vliegen’ met de Flyline. Allemaal zeer spectaculaire attracties. Voor een deel van het klimpark en voor het abseilen geldt een minimale lengte van 1.40 meter.

Verder is er een zomerrodelbaan, een sprookjeswandelpad en een stoeltjeslift die je hoger op de Rittisberg brengt. Teveel om allemaal in één dag te bevatten. Wil je de Rittisberg combineren met een bezoek aan de Brandalm? Kies dan 1 of 2 van de vele activiteiten uit.

verse karnemelk brandalm

Verse karnemelk bij de berghut is altijd een goed idee.

Culinair genot bij de Brandalm

Chefkok Richard Rauch ontwikkelde voor de Brandalm maar liefst twee recepten. Aangezien de Brandalm bekend staat om haar goede kwaliteit rundvlees van eigen koeien, werden het twee gerechten van rundvlees. Een Steierse burger en een salade van zuur rundvlees. Uiteraard bestelden wij beide gerechten. En een huisgemaakte karnemelk met rode bessen kan ook niet achterblijven wanneer je luncht bij een almhut.

Steirischer Burger

Sterrenwaardig berghut eten.

Meer informatie over de culinaire wandelingen

Vakantieregio Schladming – Dachstein ligt in Stiermarken, op de grens met Salzburgerland. Wanneer je op vakantie in Oostenrijk bent in één van deze twee deelstaten is het een aanrader om één van deze wandelingen te maken. Mits je van lekker houdt natuurlijk 😉

In totaal doen er 14 verschillende berghutten mee aan de ‘Almkulinarik’. Iedere hut serveert haar eigen, unieke gerechten. Welke berghutten meedoen aan de actie, en met welke gerechten? Dat lees je op de website van Schladming-Dachstein.

 

 

vakantie Oostenrijk » Stiermarken » Culinaire wandelingen in Schladming – Dachstein: sterrengerechten in de berghut

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..