Deze 7 must haves zijn echt onmisbaar voor je volgende micro avontuur

Micro-avonturen: korte vakanties waar je niet eens vakantiedagen voor op hoef te nemen. Hoe gaaf is dat!?

De term ‘micro avontuur’ is bedacht door de Engelse avonturier Alastair Humpreys heeft maar één belangrijke vuistregel: je hoeft niet ver of lang weg (of iets heel extreems te doen!) om te kunnen ’unpluggen’. Stap op de fiets, in de kano, op de SUP of wandel naar een mooie plek in de natuur en je micro-avontuur heeft al vorm. Eventueel maak je ook nog een overnachting om de volgende ochtend weer fris en fruitig aan het werk te kunnen.  

Ga jij deze herfst op micro avontuur?

Lijkt zo’n micro-avontuur jou ook wel wat?  Ga dan eens bij een van de vestigingen van Bever langs. Zij hebben een schat aan ervaring en een hele fijne collectie. Om je vast een idee te geven wat je nodig hebt voor een micro-avontuur, hebben we hieronder zeven must haves voor je volgende micro-avontuur geselecteerd.

1. Goede wandelschoenen: een ‘must have’

Wanneer je gaat wandelen in de natuur zijn goede wandelschoenen onmisbaar! Terwijl je comfortabel over de paden wandelt, blijven je voeten droog en blarenvrij.

Adidas Terrex is misschien we de beste wandelschoen voor je micro-avontuur te voet. Deze schoen is waterdicht en ademend, maar draagt vooral erg comfortabel. Verkrijgbaar voor dames én heren.


2. Een kleine tent en een slaapmat om te overnachten

Wil je overnachten? Dan is een kleine tent erg fijn. Deze kleine 2-persoons tent van Robins is licht van gewicht, ruim, comfortabel en ook nog eens in de aanbieding. Als je hem nu bestelt, krijg je bijna 100 euro korting!

Vergeet ook niet om een goede slaapmat mee te nemen. Op deze van Therm-a-Rest weet je zeker dat je fijn slaapt. Wordt jij ook altijd zo uitgerust wakker na een nacht in de natuur?


3. Warm blijven in je lichtgewicht slaapzak

Een goede slaapzak mag niet ontbreken aan je uitrusting. Wanneer je kiest voor een lichtgewicht slaapzak, kan je die niet alleen meenemen tijdens je micro-avonturen in de herfst, maar ook naar bijvoorbeeld een festival of je volgende kampeervakantie.

Deze slaapzak van Vaude is compact, lichtgewicht en ook nog eens in de aanbieding.


4. Warme dranken meenemen in je thermosfles

Een fijne, kleine thermosfles

Een goede thermosfles is onmisbaar tijdens je micro avonturen in de herfst. Warme dranken zijn onontbeerlijk om je avonturen comfortabel door te komen. Een slok warme thee zorgt zelfs op de meest gure herfstdag voor een onmiddellijke opwarming van je handen en je lichaam.

Deze kleine thermosbeker kost op dit moment slechts 25 euro. Maar er zijn nog veel meer thermosflessen verkrijgbaar bij Bever.


5. Lekker koken op de brander

Heb je honger gekregen van je hike, of je fiets- of kanotocht? Met een brander, bereidt je in no time een heerlijke maaltijd. In 2,5 minuut kook je een halve liter heet water. Zo is een kop thee, koffie of instant noodles zo klaar.

Extra fijn is dat deze brander van Jetboil ook nog eens compact en licht van gewicht is. Die past zeker in elke rugzak.


6. Onmisbaar in de herfst: fijne regenjas

De herfst is misschien wel het mooiste seizoen om om naar buiten te gaan. De kleuren, de ijle lucht en de complete rust en verlatenheid nu de kinderen scholen weer begonnen zijn. Helaas werkt het weer niet altijd mee. Gelukkig kan je met een goede regenjas gewoon naar buiten.

Haglöfs Roc Gore-Tex Hardshell Jas is de perfecte hardshell voor ‘buitenmensen’, die het hele jaar door micro-avonturen ondernemen. Deze 4-seizoen bergsportjas beschermt tegen wind en water.


7. Een fijne dagrugzak om alles mee te nemen

Om alles mee te nemen is een fijne rugzak echt noodzakelijk. Voor micro avonturen is het aan te raden om te kiezen voor een dagrugzak van minimaal 20 liter. Voor wandelen is dit model van Lowa Alpine ideaal. Deze rugzak is compact, licht van gewicht en draag uiterst comfortabel.

Plan je ook een overnachting in je eigen tent? Kies dan voor een wat grotere rugzak. Bijvoorbeeld dit model.


Nog meer aanbiedingen? Bekijk de herfstfolder

Hierboven staan 7 must haves voor jouw volgende microavontuur. Er is echter nog veel meer moois verkrijgbaar bij de grootste outdoorwinkel van Nederland. In de online herfstfolder is nog veel meer inspiratie te vinden. Of kijk op de website van Bever voor meer dan 175 aantrekkelijke aanbiedingen.

Bergfamilie.nl » Advertorial » Deze 7 must haves zijn echt onmisbaar voor je volgende micro avontuur

verder lezen op bergfamilie.nl

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk