Deze avonturen wachten op je in het Salzburger Saalachtal

Verlang jij ook zo naar frisse berglucht en nieuwe avonturen? Bezoek dan deze zomer nog het Salzburger Saalachtal in SalzburgerLand en ervaar hoe mooi het leven kan zijn! In het Salzburger Saalachtal komt al het goede uit de bergen samen en liggen tal van spannende activiteiten op je te wachten.

Familie in Salzburger Saalachtal

Genieten van het leven in Salzburger Saalachtal.

Actieve bergvakantie voor de hele familie

Het Salzburger Saalachtal is bij uitstek een bestemming voor avontuurlijke families. Of je nu wilt wandelen, fietsen, zwemmen of raften, hier kan het allemaal! Het betoverende dal omvat de dorpen Lofer, Unken, St. Martin en Weissbach. Ondanks het eigen karakter van ieder dorp, hebben ze één ding gemeen: ze worden verbonden door het wilde water van de rivier de Saalach. Met haar hoge bergen en diepe kloven staat de regio garant voor een flinke dosis natuurgeweld en watersportactviteiten.

Het wilde water lonkt

In de overweldigende natuur van het Salzburger Saalachtal staat water centraal. Je kan hier met het hele gezin raften, kanoën of een spannende canyoning tocht maken. Bij al deze activiteiten op het wilde water is een gids aanwezig. Zo kan je tijdens het raften zoeken naar een schat en spring je bij het canyoning door smalle kloven het bulderende water in. Samen doe je nieuwe ervaringen op. En na een dag vol adrenaline geniet je van een brettljausn in een gemoedelijke berghut. Zo mooi is het leven in het Salzburger Saalachtal.

Geniet je liever vanaf de kant van het wilde water? Dan biedt het Salzburger Saalachtal een aantal mooie wandelingen. Bezoek daarvoor één van de kloven, bergmeren of wandel langs de ‘Waterval weg’ vanaf de top van de berg het dal in. Je kijkt je ogen uit!

Raften in Saalburger Saalachtal

Welke wateractiviteit kies jij?

Iedereen de berg op met een e-bike

E-biken biedt families met kinderen de mogelijkheid om gezamenlijk de bergen te verkennen. Dankzij de e-bike kunnen de kinderen hun ouders goed bijhouden en zijn hoge bergtoppen opeens heel bereikbaar. Met 480 kilometer aan fietsroutes raak je in het Salzburger Saalachtal voorlopig nog niet uitgefietst. Voor de allerkleinste kan je een comfortabele aanhanger huren waarin je ze veilig meeneemt. Heb je moeite met het kiezen van de juiste fietsroute uit het overweldigende aanbod? Kijk dan eens op lofer.com/biken-met-kids. Hier vind je de 10 mooiste fietsroutes voor families in het Salzburger Saalachtal.

Veelzijdige wandelbestemming

Prachtige wandelingen voor soorten bergliefhebbers.

Veelzijdige wandelbestemming

Over almweides, door smalle kloven en naar bergtoppen: de wandelmogelijkheden in het Salzburger Saalachtal zijn oneindig en veelzijdig. En of je nou een geoefende bergwandelaar bent, of voor de eerste keer in de bergen gaat wandelen, er is voor ieder wat wils. Van uitdagende klettersteigroutes tot gemoedelijke almwandelingen.

Voor families met jonge kinderen zijn er spannende ‘ontdekkingstochten’ waarbij je onderweg van alles leert en ontdekt over de natuur en alles wat daar leeft.  En het uitgebreide wandelprogramma voorziet bezoekers van maandag en tot met vrijdag van wandeltochten met gids.

Voordeel met de Salzburger Saalachtal Card

Gratis met de kabelbaan met de Salburger Saalachtal Card.

Veel voordeel dankzij de gratis Salzburger Saalachtal Card

Wanneer je een vakantie boekt in het Salzburger Saalachtal, ontvang je gratis de Salzburger Saalachtal Card. Met deze gastenkaart kan je in  ‘Almenwelt Lofer’ gratis gebruik maken van de kabelbaan. Hierdoor kan je wandeling beginnen op grote hoogte. Ook biedt de gratis kaart toegang tot de verschillende kloven in het dal en kan je de langste aaneengesloten grot van Europa verkennen! Dankzij de Salzburger Saalachtal Card kan je de auto deze vakantie laten staan. Het gebruik van de bus in de regio Pinzgau én de stad Salzburg is namelijk bij de kaart inbegrepen.

WIN een week vakantie in SalzburgerLand!

Wil jij een weekverblijf voor twee personen in een heerlijk 4* hotel, inclusief ontbijt en diner in SalzburgerLand winnen? Doe dan mee met deze prijsvraag. Het enige wat je hoeft te doen is één vraag goed beantwoorden. Doe mee en wie weet win jij een van de vijf reizen naar SalzburgerLand!

 

vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » Deze avonturen wachten op je in het Salzburger Saalachtal

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..