Deze week weer sneeuw in Oostenrijk?!

sneeuwAfgelopen augustus viel er al veel sneeuw in delen van Oostenrijk. Wij gingen zelf met de gondel omhoog om kortstondig van de eerste sneeuw in Wagrain te genieten.

Het genieten van deze eerste sneeuw was slechts van korte duur, want de volgende dag was het alweer volop zonnig en zwommen we weer in één van de bergmeren. En de eerste drie weken van september genoten we weer van volop zomer in de alpen met temperaturen ver boven de 20 graden.

Maar dankzij orkaan Florence komt er nu een koufront richting Oostenrijk en wordt er vanaf zondag sneeuw tot in het dal verwacht! Dit geldt voornamelijk voor het Westen van Oostenrijk. Als de voorspellingen kloppen, wordt het begin van de herfst afgetrapt met sneeuwval.

Het is moeilijk te geloven want vandaag is het nog zomers warm. Volgens de Oostenrijkse weerberichten blijft het ook zonnig en warm tot en met zaterdag. Op zondag keert het tij dan met een temperatuurdaling tot onder het nulpunt en flinke sneeuwval in het Westen van het land.

Zelfs in de steden Salzburg en Innsbruck wordt sneeuw verwacht.

Wij halen de winterkleding vast tevoorschijn. Want zon of sneeuw, wij gaan zeker de bergen dit weekend! Mocht je een herfstvakantie naar Oostenrijk gepland hebben, dan kan het nog alle kanten opgaan. Want ook nu zal de sneeuw waarschijnlijk snel weer gesmolten zijn omdat de lage temperaturen niet aanhouden. Maar dat de zomer voorbij is, staat volgens de Oostenrijkse weerberichten wel vast. De kou is onderweg en aan de (lange) bergzomer komt dit weekend definitief een einde.

 

vakantie Oostenrijk » Deze week weer sneeuw in Oostenrijk?!

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..