Dit waren onze 10 hoogtepunten van 2019 (14 foto’s)

Een leven in Oostenrijk, is een leven vol afwisseling. We hebben hier een echte winter en een echte zomer. En daarbij is er hier zo veel te beleven. Wil jij weten wat wij allemaal gedaan hebben dit jaar? Of ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende vakantie? Bekijk dan snel onze hoogtepunten van 2019.

Sneeuwrecords in januari

Ons jaar begon met sneeuw. Heel veel sneeuw.. in de eerste week viel er bijna net zo veel sneeuw als normaal in een heel jaar. Aan het eind van de week lag er zo maar 130 cm sneeuw in de tuin. Wat doe je als er meer dan 80 cm sneeuw op de straat ligt? Juist! Dan trek je de ski’s voor gewoon voor huisdeur aan en dan ski je over een van de paden die geprepareerd is om te wandelen naar de piste. 15 minuten prikken en glijden. Een bijzondere ervaring

Over de wandelpaden naar de piste.

Klein nadeel van zo veel sneeuw is dat je een aantal keer per dag de sneeuw op het pad naar je voordeur weg moet scheppen. Op onderstaande foto kan je goed zien dat er enorm veel sneeuw gevallen is afgelopen winter.

sneeuwscheppen pad naar huis

Sneeuwscheppen om het pad vrij te houden.

Sneeuwschoenwandelen in Wildkogel Arena

Eind maart was het warm en zonnig. Gelukkig lag er nog een dik pak sneeuw in skigebied Wildkogel Arena. Daar gingen we voor het eerst met het hele gezin sneeuwschoenwandelen. Onderweg werden we getrakteerd op waanzinnige uitzichten. We hebben inmiddels behoorlijk wat activiteiten in de bergen ondernomen de afgelopen jaren. Maar dit is er toch echt wel één die diepe indruk heeft gemaakt.

Wil je meer lezen over sneeuwschoenwandelen? Lees dan ons artikel: Waanzinnige sneeuwschoenwandeling in Neukirchen.

De Steineralm in Neukirchen

Zoonlief legde de wandeling vast met zijn eigen kindercamera :-)

Van de bucketlist: de watervallen in Krimml

Een bezoek aan de Krimml watervallen stond al heel lang op onze ‘bucketlist’. Deze zomer gingen op een korte zomervakantie naar Krimml en konden we eindelijk langs de waterval omhoog wandelen. Wat een spektakel! Sowieso bezochten we veel watervallen dit jaar. Zo waren we ook nog bij de Johanneswaterval in Obertauern (heel leuk met kinderen) en bij de watervallen in Golling.

Krimmler waterval

De Krimmler watervallen zijn de grootste van Europa!

De mooie wandeling naar de Tappenkarsee

Vaak gaan we met het hele gezin wandelen. Maar heel soms trekken we er ook met zijn tweeën op uit. De fijne wandeling naar de Tappenkarsee in Kleinarl was zo’n wandeling die we met zijn tweeën maakten. We maakten die in het voorjaar. Een bijna magische ervaring. Zo mooi! Onderweg zagen we een prachtige waterval, moesten we een stuk over een sneeuwveld en het meer aan het einde van de route is echt prachtig.. Echt een van onze favoriete wandelingen in SalzburgerLand.

De beloning op de top: een prachtig uitzicht over de Tappenkarsee

De beloning op de top: een prachtig uitzicht over de Tappenkarsee

Met de hele familie e-biken

“Met een e-bike? Zo oud ben ik toch nog niet?” Dat was ongeveer mijn primaire reactie toen ik gevraagd werd om een stuk te mountainbiken met een e-bike. Maar eerlijk is eerlijk, met een elektrische mountainbike door de bergen fietsen is veel leuker dan ik vooraf dacht. Een stuk minder vermoeiend, maar zeker niet minder sportief! En minstens zo leuk, je kunt het met de hele familie doen. Zelfs onze jongste zoon fietst op een e-bike met gemak 40 km en 1.000 hoogtemeters.

Nog niet overtuigd? Lees dan ons artikel: 6 redenen om een keer met een e-bike de bergen in te gaan.

Met de hele familie een mooie e-bike tocht maken.

Zo veel te zien en te beleven met de Salzburgerland kaart

Deze zomer hadden we voor het eerst de SalzburgerLand kaart. Een kaart waarmee je gratis toegang hebt tot maar liefst 190 attracties. Aangezien wij midden in SalzburgerLand wonen, kochten we een kaart voor 12 dagen en trokken er elke dag op uit. Wat kan je met deze kaart veel bekijken en beleven. Rodelen in Abtenau, een roofvogelshow bezoeken in kasteel Hohenwerfen, zwemmen in de thermen in Gastein en minigolfen in Radstadt. We deden het allemaal en natuurlijk gingen we ook met de skiliften omhoog. Het was zo veel dat we na die 12 dagen echt even bij moesten komen.

Ben je benieuwd naar onze belevenissen? Lees dan ons uitgebreide artikel over de 14 leukste uitjes met de Salzburgerland Card.

Lammerklamm met Salzburgerland Card

De Lammerklamm is een indrukwekkende kloof in SalzburgerLand.

De zomerfavoriet van onze kinderen: Obertauern

Voor onze kinderen was het bezoek van Obertauern de absolute favoriet van dit jaar. We gingen met de lift omhoog en vonden daar een hele leuke (kindvriendelijke) wandeling. Speelplekken, een knikkerbaan en wateractiviteiten, we kwamen het allemaal tegen.

Uitzicht Obertauern in de zomer

Genieten van de zomer in Oostenrijk.

Wist je trouwens dat Obertauern de perfecte plek is voor een tussenstop onderweg naar Kroatië? (just saying 😉 )

De knikkerbaan in Obertauern is in de zomer heel leuk voor kinderen

De kinderen hebben veel plezier op de knikkerbaan.

Kanovaren: de bergen op een andere manier beleven

Op een warme zomerdag, zo’n dag waarop je normaal niet zo veel onderneemt, gingen we ‘Kanovaren’ op de Enns. Niet alleen verfrissend, maar ook een hele andere manier om van de bergen en de natuur te genieten. En niet te vergeten heerlijk rustig. Op één visser na zien we niemand, horen we niemand en voelen we ons ondergedompeld in de natuur.

Kanovaren op de Enns. Op een andere manier genieten van de bergen.

Vanuit een kano zie je hele andere dingen.

3 dagen is te kort voor een zomervakantie in Fiss

We waren deze zomer niet alleen in SalzburgerLand onderweg, maar ook in Tirol. Hoewel ik er al 20 jaar niet meer geweest was en de verwachtingen hoog gespannen waren, overtrof Fiss alle verwachtingen. Aan het einde was er maar één conclusie mogelijk: drie dagen zijn te kort voor een zomervakantie in Fiss.

Rodelen in Fiss

Rodelen in Fiss.

Fiss, een dorp met veel charme.

Bezoek van vrienden en familie

Het bezoek van familie en vrienden blijft voor ons persoonlijk natuurlijk een hoogtepunt. En wat is er nou leuker om onze passie voor de bergen te delen met de mensen om wie je geeft?

Met je vrienden genieten van het uitzicht op de top.

Moeilijk kiezen: zo veel te doen in Oostenrijk

Eerlijk is eerlijk. Het kiezen van de hoogtepunten van 2019 was echt geen makkie. We hebben dit jaar zo veel leuke dingen gedaan dat het te veel is om ze allemaal in dit artikel te op te noemen. Wil je graag meer lezen over leuke activiteiten in de bergen? Kijk dan vooral verder op onze website. Of lees een van onderstaande artikelen:

Wat was het hoogtepunt van jouw jaar?

Bergfamilie » Dit waren onze 10 hoogtepunten van 2019 (14 foto’s)

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.