Dit zijn de mooiste wandelbestemmingen voor zomervakantie 2021

Zomervakantie 2021 zal een hele bijzondere worden. We voelen bijna allemaal de behoefte om er weer op uit te mogen. Na maanden van lockdown, thuisonderwijs, thuiswerken en beperkingen snakken we naar vakantie, quality time en genieten. En waar kan je nu beter en veiliger genieten dan in de vrije natuur? En vrije natuur, nodigt altijd uit tot wandelen. Daarom gingen wij de afgelopen weken op (online) onderzoek uit, naar de mooiste wandelbestemmingen voor deze zomer. Bestemmingen waar je met het gezin (ongeacht leeftijd van de kinderen) heerlijk kan wandelen en van de natuur kan genieten. En deze bijzondere bestemmingen, gaan we de komende weken één voor één presenteren.

Oneindig veel wandelmogelijkheden rondom de gletsjer (Foto: Aletsch Arena)

De mooiste wandelbestemmingen voor zomervakantie 2021.

Alle bestemmingen in Europa

Hoe de zomer er precies uit gaat zien, blijft voorlopig nog even een verrassing. Op dit moment mogen we nog niet internationaal reizen. Maar we hebben goede hoop, dat we deze zomer weer de grens over mogen. Wat er wel en niet mag, vind je hier.

De mooiste wandelbestemmingen in Europa

Vanwege de onzekerheid van de zomervakantie, hebben we uitsluitend voor de mooiste wandelbestemmingen binnen Europa gekozen. De komende weken worden er 10 bestemmingen gepresenteerd waar je stuk voor stuk prachtig kan wandelen. De gebieden zijn ook allemaal uitermate geschikt voor families. Verder verklappen we nog niet teveel.

Postalm Abtenau wandeling

Leuk voor alle leeftijden.

Overzicht van de mooiste wandelbestemmingen binnen Europa

Aan het einde van de looptijd van de campagne, presenteren we hier de complete lijst van mooiste wandelbestemmingen voor families. Elke week komt er een update met de artikelen die op dat moment online staan. Op 25 mei is de lijst compleet. Dan vindt je de 10 mooiste wandelbestemmingen voor families hieronder.

Tot die tijd is de lijst aangevuld met artikelen die je kan lezen. Dus houdt dit artikel goed in de gaten wanneer je deze zomer naar een prachtige wandelomgeving wil vertrekken. In de afbeeldingen van dit artikel geven we alvast een kleine hint van wat je kan verwachten.

Onze top 10 mooiste wandelbestemmingen in Europa:
  1. Aletsch Arena, Zwitserland
  2. Zuid-Tirol, Italië
  3. Griekenland
  4. Zuidoost Slovenië
  5. Zuid-Limburg, Nederland
  6. Vogtland, Duitsland
  7. Obertauern, Oostenrijk
  8. Luzern, Zwitserland
  9. Saalbach Hinterglemm, Oostenrijk
  10. Stubaital, Oostenrijk
mooiste wandelbestemmingen voor zomervakantie 2021

Zo mooi kan wandelen zijn..

Vragen over de mooiste wandelbestemmingen voor families?

Als wandelgids, bergliefhebber en fervent wandelaars hebben we al heel veel bestemmingen bezocht de afgelopen jaren. Dus heb je naar aanleiding van één van onze artikelen vragen over wandelbestemming? Neem dan gewoon even contact op via onderstaand reactie formulier.

Zomervakantie 2021 » Dit zijn de mooiste wandelbestemmingen voor zomervakantie 2021

verder lezen op bergfamilie.nl

1 opmerking

Yolanda de Wit 20 juni 2021 - 09:41

Wat een heerlijke site. Informatief, maar ook uitnodigend. Ik heb echt zin gekregen om me tocb over de grenzen van Nederland heen, misschien tocb weer in het buitenland te gaan wandelen (of fietsen dat is ook echt mijn ding). Bedankt de vakantievibes staan weer aan!

Antwoord

Laat een opmerking achter..