Fjällräven lanceert online trekking evenement: Classic TV

Outdoormerk Fjällräven (bekende van de wandelbroek) heeft een grote toewijding om zoveel mogelijk mensen wereldwijd de natuur in te laten trekken. Vanuit die toewijding zijn ze ooit begonnen met de Classic Events in Zweden. Al snel groeide dit uit tot een globaal evenement verspreidt over de hele wereld. Helaas heeft de huidige situatie ervoor gezorgd dat deze evenementen massaal uitgesteld moeten worden. Maar als wij niet de natuur in kunnen, dan komt de natuur naar ons. Daar zorgt Fjällräven namelijk voor met haar nieuwe initiatief “Classic TV”.

Fjallraven classic

Tijdens de Fjällräven Classic 2019.

Wat is Classic TV?

Classic Tv is Fjällräven’s manier om de ons onderdeel te laten zijn van een nieuw trekking avontuur vanuit ons eigen huis. Online, bekeken door de ogen van een avonturier, kijk je waar dan ook ter wereld mee naar de locaties waar de Fjällsräven’s trekkingtochten gelopen worden. Deze eerste aflevering (van vandaag, woensdag 27 mei 2020) is opgenomen in de Allgäu in buurland Duitsland. Gedurende drie dagen worden we meegenomen op een toch van 57 kilometer door het prachtige landschap van de Allgäu.

De tweede aflevering staat gepland van 1 juli tot 4 juli en gaat door Denemarken. Benieuwd naar deze tochten? Ga er dan eens goed voor zitten en bekijk de afleveringen via Classic TV op https://classic.fjallraven.com.

fjallraven classic hong kong

Hong Kong in 2019.

Over de Fjällräven Classic

Het originele Fjällräven Classic concept stamt uit 2005. Het doel was om meer mensen aan te sporen het Zweedse berglandschap te verkennen. De afgelopen jaren is het project ontwikkelt tot een wereldwijd evenement waar meer dan 2.000 mensen aan deelnemen.

Een paar jaar na de lanceren van het concept, wijdde het uit van Zweden naar Denemarken. En van Denemarken ging het verder de wereld over. In 2016 werd de Fjällräven Classic voor het eerst in Amerika georganiseerd. In 2017 sloot Hong Kong aan.

Dit jaar, zou het evenement in een record aantal landen plaatsvinden. Duitsland, Engeland, China, Zuid Korea, Amerika, Hong Kong, Denemarken en Zweden zouden deel uitmaken van de Fjällräven Classic 2020. Tickets waren snel uitverkocht en het enthousiasme steeg. Maar we weten helaas ook allemaal hoe het afliep, dankzij een wereldwijde pandemie.

amerika

Amerika 2019.

Classic TV is een antwoord op de tijd waarin we ons nu bevinden en de consequenties die dit heeft voor de Fjällräven Classic. Een evenement waar door vele met veel enthousiasme naar is uitgekeken.

Hopelijk worden door deze online editie nog meer mensen geïnspireerd om de natuur in te trekken. Zodat de volgende editie niet alleen weer offline kan plaatsvinden. Maar ook op nog meer aanhangende landen kan rekenen. Dus kijk mee, en laat je vooral inspireren!

Bergwandelen » Fjällräven lanceert online trekking evenement: Classic TV

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..