Gangsterschool: lekker lezen in de herfstvakantie

boekentipOndanks dat onze oudste zoon 9 jaar is, wordt hij nog graag voorgelezen. Heel erg graag zelf. Naast de stapels boeken die hij zelf leest. En omdat het herfstvakantie was, lezen we wat extra voor. Deze keer lazen we Gangsterschool, een super spannend boek wat ik kreeg opgestuurd vanuit Nederland. Altijd leuk, dit soort cadeaus.

Spanning en avontuur

Gangsterschool is een boek vol spanning en avontuur. Het gaat over een school waar toekomstige Gangsters worden opgeleid. Alle (moderne) criminaliteit komt in het boek voorbij. Hacken, moord, ontvoering. Ik moest best even slikken tijdens het voorlezen, maar zoonlief niet. Ook niet bij de passage waarin beschreven wordt hoe de heuvel van het beruchte Kruimeling College tot stand is gekomen (dit college stond oorspronkelijk in een vallei maar doordat vermoorde scholieren op het schoolplein begraven worden, staat het nu op een heuvel).

Onze zoon vond het allemaal spannend en bleef zonder vragen diep in het verhaal verzonken.

Moderne misdaad

Hacken en cybercrime. Tot twee weken geleden totaal onbekende begrippen voor mijn negenjarige. Nu niet meer. Eerst twijfelde ik of ik dit boek wel zo leuk vond, met al die beschreven misdaad. Maar nu ben ik ervan overtuigd dat hij alvast een wijze les heeft geleerd.

Hij is in ieder geval op de hoogte van de gevaren in de digitale wereld. Niet dat hij veel tijd online doorbrengt, maar dat zal vast niet lang meer duren.

lezen in de herfstvakantie voorlezen voor het slapen

Boekentip: spannend voorleesboek

Voor kinderen vanaf een jaar of 9 (jongens en meisjes) is dit een leuk boek om voor te lezen! Een aangename afwisseling van de geschiedenisboeken die ik gewoonlijk voorlees. Het boek is vermakelijk en doet een beetje denken aan Harry Potter (kinderen op een bijzondere en uitzonderlijke school). Wel vind ik de woordkeuze voor een 9 jarige soms wat pittig. Dus vooral leuk om voor te lezen.

Vanaf een jaar of 11 is het leuk om door kinderen zelf gelezen te worden. Het is dan nog lang niet te kinderachtig. Het boek boeit vanaf het begin en laat zich moeilijk wegleggen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een cliffhanger waardoor het continue uitnodigt om verder te lezen.

Kortom: ben je op zoek bent naar een cadeau voor een 9-12 jarige? Dan maak je met Gangsterschool vast een goede sier.

Gangsterschool kopen? Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel of online voor € 16,95.

Tip » Gangsterschool: lekker lezen in de herfstvakantie

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..