Harry Potter fans opgelet: Zalazar Zwadderich bestaat!

Wetenschappers in India hebben onlangs een nieuwe slangensoort ontdekt. Blijkbaar waren deze wetenschappers nog in de ban van Harry Potter. Ze hebben de nieuwe slangensoort namelijk vernoemd naar niemand minder dan Zalazar Zwadderich!

Nieuwe slangensoort vernoemd naar Zalazar Zwadderich

Iedere Harry Potter fan is bekend met de personages uit de succesvolle boekenreeks van schrijfster J.K. Rowling. Maar voor degene die niet bekend zijn met Zalazar Zwadderich (originele Engelse naam Salazar Slytherin) is één van de oprichters van Zweinstein, de tovenaarsschool waar Harry Potter de eerste 6 delen zijn tijd doorbrengt. Zalazar Zwadderich beschikt over de zeldzame gave om met slangen te kunnen praten, een taal die Sisseltong wordt genoemd. Het logo van zijn afdeling is dan ook de slang.

Bijzondere ontdekking aan de voet van de Himalaya

Toen Indiaanse wetenschappers een nieuwe slangensoort ontdekte in de deelstaat Arunchal Pradesh, aan de voet van Himalaya, besloten ze deze soort Trimeresurus Salazar te dopen. Daarmee vernoemden zij de slang niemand minder dan Zalazar Zwadderich, één van de oprichters van Zweinstein.

Harry potter en slang

Harry Potter kan zelf ook met slangen praten.

Geen toeval, steeds meer Harry Potter personages komen tot leven

De 40cm lange groene slang werd opzettelijk naar de personage uit Harry Potter vernoemd. Het gebeurt regelmatig dat wetenschappers nieuwe diersoorten naar beroemde personen vernoemen. Zo werd een paar jaar geleden een nieuwe mottensoort vernoemd naar de Amerikaanse president Donald Trump. De mot in kwestie had een geelkleurige weelderige haardos. Een nieuwe spinnensoort werd Eriovixia Gryffindori genoemd (inderdaad, naar Goderic Gryffindor één van de andere oprichters van Zweinstein). En er is zelfs een krab vernoemd naar Harry Potter en zijn leraar Severus Sneep. De krab in kwestie luistert naar de naam Harryplax Severus.

Wetenschappers kiezen deze bijzondere en aansprekende namen om aandacht te vestigen op nieuwe en bedreigde diersoorten.

Net zo giftig als zijn naamgenoot

De nieuw ontdekte slangensoort Trimeresurus Salazar betreft een giftige soort. Daarmee is de slang misschien wel net zo gevreesd als de (fictieve) persoon waarnaar hij vernoemd is. Zalazar Zwadderich is verantwoordelijk voor de ‘Geheime Kamer” waar zich eveneens een dodelijk wapen bevind. Als Harry Potter fans kunnen we niet ontkennen, dat dit nieuws ons goed doet. Zo komen de boeken toch een beetje tot leven.

 

Inspiratie » Harry Potter fans opgelet: Zalazar Zwadderich bestaat!

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..