In Aletsch Arena beleef je dé ultieme familievakantie in de bergen

Eén van de mooiste en leukste bestemmingen voor een zomervakantie in de bergen is Aletsch Arena. In de dorpen rondom de imposante Aletsch gletsjer genieten families van ruimte, natuur en oneindig veel activiteiten. Wil je weten wat hier allemaal te zien en te doen is? Lees dan snel verder. Wij geven 7 goede redenen om komende zomer naar deze bijzondere Zwitserse regio af te reizen.

Aletsch gletsjer

Ga jij komende zomer naar Aletsch Arena? (Foto: Aletsch Arena)

De indrukwekkende Aletsch gletsjer

Het middelpunt van de vakantieregio Aletsch Arena is natuurlijk de Aletsch gletsjer. De grootste gletsjer van de Alpen is maar liefst 23 kilometer lang. Vanaf verschillende uitkijkplatforms en wandelroutes die rondom de gletsjer zijn aangelegd kan je genieten van een waanzinnig uitzicht op dit natuurfenomeen.

Al wandelend kun je tot vlak bij de gletsjer komen. En wil je de gletsjer van nog dichterbij bekijken? Boek dan een gletsjertocht met gids. Hierbij wandel je langs, over en door de gletsjer. Een indrukwekkende en spannende belevenis, die je ook prima met de kinderen kunt ondernemen.

Aletsch Arena: de gletsjer

De Aletsch gletsjer (Foto: Christian Pfamatter)

300 dagen zon per jaar

Wist jij dat in Aletsch Arena gemiddeld 300 dagen per jaar de zon schijnt? In deze regio schijnt de zon veel vaker dan in andere delen van Zwitserland. Ideale omstandigheden om te genieten van het uitzicht op de markante bergen met besneeuwde toppen van ver boven 4.000 meter.

In Aletsch Arena beleef je een bijzondere zomervakantie. Breng bijvoorbeeld een middag door aan de rand van de Bettmersee. Naast zwemmen kan je hier ook SUPen (Stand-Up Paddling) met een adembenemend uitzicht.

De zon schijnt vaak (Foto: Aletsch Arena)

300 dagen zon per jaar (Foto: Aletsch Arena)

Oneindig veel wandelmogelijkheden

Ben jij een fanatieke wandelaar? Dan moet je naar Aletsch Arena. In de regio zijn meer dan 300 kilometer aan verschillende wandelroutes beschikbaar. Van eenvoudige routes, die je zelfs met de kinderwagen kunt afleggen, tot uitdagende bergwandelingen. Hier komt echt elke wandelaar aan zijn trekken. En met de Aletsch Entdeckerpass (voor kinderen gratis, als de ouders een pas kopen) kan je onbeperkt gebruik maken van de gondels, liften en trein.

Voor families is het ‘Kulturlernpfad Bettmeralp‘ echt een aanrader. Onderweg leer je alles over het leven in de bergen. En is het toch nog een dag minder mooi weer, dan kan je ook door een 1.000 jaar oud sprookjesbos wandelen. Hoe gaaf is dat!?

Oneindig veel wandelmogelijkheden rondom de gletsjer (Foto: Aletsch Arena)

Oneindig veel wandelmogelijkheden rondom de gletsjer (Foto: Aletsch Arena)

Uitdagende activiteiten

Naast wandelen is er nog veel meer te beleven in Aletsch Arena. Bezoek bijvoorbeeld de enorme hangbrug over de 50 meter diepe Massaschlucht, leef je uit in het klimpark, of ga een keer paragliden. Er zijn zelfs tandemvluchten voor kinderen mogelijk. En natuurlijk zijn er ook eindeloos veel mogelijkheden om te mountainbiken.

Volop plezier in het klimpark. (Foto: Aletsch Arena)

Volop uitdaging in het klimpark. (Foto: Aletsch Arena)

Officiële familiebestemming

De dorpen Riederalp, Bettmeralp en Fiesch horen bij een select gezelschap van officieel erkende familiebestemmingen in Zwitserland. Een keurmerk dat alleen wordt verleend aan bestemmingen die zich richten op kinderen en hun ouders.

Dat zie je niet alleen terug in het ruime aanbod aan kindvriendelijke accommodaties. Er zijn ook genoeg spannende activiteiten voor kinderen te vinden in Aletsch Arena. Een afdaling met de mountaincarts mag zeker niet ontbreken tijden je vakantie. Op een skelter daal je hoge snelheid de berg af. Plezier gegarandeerd!

Ook de wandeling over het ‘Murmeltierlernpfad‘ is echt een aanrader. Tijdens het wandelen leren kinderen (en hun ouders) alles over de alpenmarmotten.. En wanneer je gelukt hebt kan je deze bijzondere bergdieren ook nog in het wild spotten.

De spectaculaire afdaling met de mountaincarts.

De spectaculaire afdaling met de mountaincarts. (foto: Christian Pfammater)

Autovrije dorpen

Riederalp, Bettmeralp en Fiescheralp zijn autovrij. Je auto zet je in het dal op de parkeerplaats, die heb je de hele vakantie niet nodig. Met de gondel ga je vervolgens met bagage en al omhoog. Een bijzondere belevenis.

Doordat er in het dorp geen auto’s rijden, kunnen kinderen (en volwassenen) overal zonder omkijken rondlopen. Bovendien zorgt het ontbreken van auto’s voor een enorme rust.

Aletsch autovrij

Drie autovrije dorpen. (foto: Christian Pfammater)

Oneindig veel ruimte en rust

In Aletsch Arena is het zelfs in het hoogseizoen niet erg druk. En omdat er zo veel ruimte is, heb je soms het gevoel dat je alleen op de wereld bent. Een rustgevend, maar ook heel veilig gevoel. Afstand houden is hier een makkie!

Aletsch Arena: rust en ruimte

Oneindig veel rust en ruimte (Foto: Christian Pfamatter)

Meer weten over een zomervakantie in Aletsch Arena?

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over een zomervakantie in Aletsch Arena? Mooi! Wij vinden het ook een prachtige bestemming. Kijk voor meer informatie over deze regio op de officiële website van Aletsch Arena.

Zwitserland » In Aletsch Arena beleef je dé ultieme familievakantie in de bergen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..