Bezoek aan de Geisterberg in Sankt Johann

‘ De Geisterberg in Sankt Johann is het leukste wat we voor kinderen hebben’ . Mijn buurman klonk overtuigend. Ik luisterde sceptisch. Ik woonde dan misschien nog maar net in het hart van Ski amadé, we hadden al veel leuke dingen gedaan. En ik kon mij niet voorstellen dat een speeltuin op een berg hier nou met kop en schouders bovenuit zou steken.

Uiteraard gingen we wel naar de geroemde Geisterberg in Sankt Johann. En na die eerste keer (inmiddels 2 jaar geleden) volgden nog vele keren. Want 1 ding is zeker: de Geisterberg is leuk!

geisterberg

De Geisterberg in Sankt Johann-Alpendorf

Wanneer je bij het dalstation van de gondel parkeert, merk je direct dat de Geisterberg zich volledig op kinderen richt. Beneden is al een uitgebreide speeltuin waar de kinderen zich in verliezen. Vooral de glijbaan langs de trap op weg naar de kassa moet vele malen genomen worden.

Raadselkaart

Voordat je de Geisterberg opgaat, moet je even langs de kassa. Ook wanneer je geen kaartje hoeft te kopen omdat je een Salzburgerland card of een Ski amadé zomerkaart hebt. Bij de kassa krijgen alle kinderen een raadselkaart. Hiermee moeten ze onderweg raadsels oplossen. Wanneer ze de kaart na de wandeling weer inleveren, krijgen ze een kleine verrassing.

Met de gondel

Met de gondel omhoog. Voor kinderen is een bergwandeling dan eigenlijk al een feestje. De gondel in Sankt Johann legt een behoorlijke afstand af, dus dat is alvast een goed begin. Bij het uitstappen waan je jezelf direct in een andere wereld. Op hoogte is alles anders. Bovenstaande foto is direct na het uitstappen uit de gondel genomen.

Trein of lopen

Vanaf dat punt is het ongeveer 20 minuten lopen (klimmen) naar ‘de Geisterberg’. Er rijdt ook een treintje heen en weer om je omhoog te brengen, maar lopen is natuurlijk veel leuker. Ten eerste omdat je langs allemaal kleine speeltuintjes komt. Ten tweede omdat het uitzicht mooi is en tot slot omdat er allemaal uitdagende paadjes door het bos te ontdekken zijn.

Op de Geisterberg aangekomen gaat het helemaal los. Een kindvriendelijke wandelroute gaat van speeltuin naar speeltuin en onderweg geniet je van mooie, verre uitzichten over de omgeving.

geisterberg alpendorf

Paradijs voor kinderen

De wandelroute kan op verschillende manieren afgelegd worden. De raadselkaart helpt je om niks over te slaan en om de route te vinden.

Tijdens de wandelroute op de Geisterberg maak je kennis met verschillende soorten geesten en legendarische sprookjesfiguren. Zo doorloop je de 4 geestenwerelden, en maak je kennis met spoken, heksen en ‘Krampussen’ (het hulpje van de Oostenrijkse Sinterklaas).

Verder zijn er zoveel speelplaatsen dat kinderen op één dag tijd tekort hebben om ze allemaal te beleven. De favoriet van onze kinderen is de waterspeelplaats, helemaal op de top.

Sankt Johann Alpendorf

Uitzichttoren Alpendorf

Bij de waterspeeltuin, op de top van de Geisterberg, staat een grote uitzichttoren. Neem zeker even de moeite om deze trappen te beklimmen. Bovenop de uitzichttoren staan diverse verrekijkers en het uitzicht is enorm weids! Door de verrekijkers bekijk je de bergen uit de omgeving nauwkeurig.

Tips voor een zomers bezoek aan de Geisterberg

De Geisterberg is voor kinderen één van de leukste bergtoppen die je met de gondel kan bezoeken. Deze wandeling is ook heel leuk voor volwassenen en kinderen die normaal niet heel sportief zijn of veel wandelen. Ook met een kinderwagen kan dit pad afgelegd worden. Door de enorme hoeveelheid speeltuinen is deze route zelfs geschikt voor kinderen die niet van wandelen houden. Door het ritje met de gondel, komt de stemming er goed in. En na het uitstappen is route eigenlijk een aaneenschakeling van aangename verrassingen voor kinderen.

Wanneer je de Geisterberg in het hoogseizoen bezoekt, kom dan zo vroeg mogelijk. Zo vermijd je wachttijden bij de lift.

Geisterberg - vlot

Meenemen voor een bezoek aan de Geisterberg

Alhoewel wij altijd adviseren (en dus ook nu) om een wandelrugzak met regenkleding, EBHO kit en eten en drinken mee te nemen, kan je als onervaren wandelaar prima deze route starten. Er zijn genoeg berghutten om wat te drinken en eten en ook een pleister kan je hier wel krijgen.

Zorg wel voor goede wandelschoenen. Wandelschoenen in categorie A zijn al voldoende, maar zeker voor kinderen zijn goede wandelschoenen essentieel. Zo kunnen ze zelf de bospaadjes ontdekken

die ze onderweg tegen komen. Ook je zonnebril en zonnebrand zijn onontbeerlijk tijdens deze wandeling op 1.700 meter hoogte.

Verkoeling Hollersaft

Een huisgemaakte limonade van vlierbessenbloesem (Höllersaft).

Geisterberg: praktische informatie en tips

Hieronder staat praktische informatie zoals openingstijden, het adres en de toegangsprijzen. Meer informatie en de meest actuele informatie is (in het Duits) te vinden op de website van Snow Space Salzburg.

Openingstijden

De Geisterberg is in de zomer (juni – oktober) dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Adres en parkeren

Het adres van de skilift is: Alpendorf 2, 5600 St. Johann im Pongau. Parkeren kan kosteloos op het parkeerdek of in de garage. Wij adviseren om in de garage te parkeren. Hier blijft het zomers aangenaam koel.

Kosten van entree

De prijzen voor de lift staan hieronder vermeld (prijzen Geisterberg zomer 2019).

  • Retour: Volwassenen € 25,10 en kinderen € 15,50.
  • Alleen omhoog: Volwassenen € 18,70 en kinderen € 11,20.
  • Gratis met de SalzburgerLand card en met de Ski Amadé zomerkaart.

 

Samen zorgen voor goede wandelpaden…

Wist je dat je met het NKBV-lidmaatschap bijdraagt aan het onderhoud van paden en hutten in de Alpen en Pyreneeën? Elk jaar draagt de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging € 400.000 bij aan het Gegenrecht Fonds dat dit onderhoud voor zijn rekening neemt. Als lid van de NKBV krijg je daarom korting bij veel berghutten.

Wandelroute » Bezoek aan de Geisterberg in Sankt Johann

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.