LIVE: Horeca in Oostenrijk is weer open!

Na een lange lockdown, mag de horeca in Oostenrijk vandaag eindelijk weer open! En ondanks dat het weer niet heel erg aanlokkelijk is, gingen er genoeg mensen op uit om van dit heugelijke feit te kunnen genieten.

almdudler met uitzicht op terras

De berghutten zijn eindelijk weer open!

Een einde aan de lange lockdown

Vanaf november 2020 tot 18 mei 2021 was alle horeca in Oostenrijk gesloten, ook voor de Oostenrijkers zelf. Tijdens het anders zo drukke winterseizoen was het angstvallig stil op de pistes en in de wintersportdorpen. Restaurants en hotels die aan een doorgaande weg liggen, mochten tijdens deze periode wel ‘take away’ aanbieden. Iets waar door wintersporters dankbaar gebruik van is gemaakt. Maar in veel gebieden behoorden de skirugzak tot de standaarduitrusting. En we hebben heel wat mooie picknickplaatsen langs pistes ontdekt. Maar een wintersport zonder berghutten voelt toch een beetje minimalistisch.

kaasboerderij

Genieten van heerlijk eten in de berghut.

Toegang tot de horeca met 3G regel

Iedereen die voldoet aan de 3G regel mag vanaf vandaag weer de Oostenrijkse horeca bezoeken. De 3 G’s staan voor:

  • Gevaccineerd
  • Getest
  • Genezen

Wij deden vanmorgen een snelle zelftest onder toezicht en konden vervolgens eindelijk weer een onze favorieten horeca bezoeken.

Wil je weten hoe de regels precies zijn? Lees dan ons artikel over de coronamaatregelen voor Oostenrijk deze zomervakantie.

De eerste stap van vele, laat die zomer maar komen!

Met de opening van de horeca komt het ‘gewone’ leven in Oostenrijk weer op gang. De dorpen lopen vol met seizoensmedewerkers, we zien weer buitenlandse kentekens rijden (nu nog met name werknemers en mensen met vakantiehuizen) en de terassen worden geopend.

Wat ons betreft begint vanaf de zomer. En we hebben er mega veel zin in!

verse karnemelk brandalm

Laat de zomer maar komen!

Sneltest binnen twee minuten klaar

Voor iedereen die benieuwd is hoe zo’n sneltest eruit ziet, zullen we een korte toelichting geven. Wij testen op dit moment (volwassenen) wekelijks bij het Rode Kruis. Daar maken we een online een afspraak die per sms bevestigd wordt. Bij aankomst bij het rode kruis laten we deze sms zien en krijgen we (kosteloos) een zelftest. Deze doen we in de naastgelegen ruimte onder toezicht van een medewerker. Het doen van de test kost ongeveer twee minuten.

Je haalt een wattenstaafje door beide neusgaten. Dit wattenstaafje moet vervolgens een minuut in een vloeistof gedoopt worden. Deze vloeistof druppel je op de test. En deze test lever je in bij een medewerker.

Binnen 15 minuten krijgen we een sms met de uitslag. Met deze sms kunnen wij op dit moment de horeca bezoeken.

vakantie Oostenrijk » LIVE: Horeca in Oostenrijk is weer open!

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..