Live: koningsweer in Maria Alm

Koningsweer in Maria Alm

Heerlijk weer in Maria Alm

We zijn op dit moment een paar dagen in Maria Alm. Even leek het erop dat onze dagen hier letterlijk in het water zouden vallen. Het bleef maar regenen de dagen voor we vertrokken. Maar op de dag van aankomst in Maria Alm, werd het plotseling zonnig. Het tweede deel van de zomer in Oostenrijk is begonnen!

Maria Alm is een toeristisch en familievriendelijk dorp. Onze eerste indrukken hebben we vastgelegd in een paar zomerse beelden om je een indruk te geven van hoe het hier op dit moment is.

Warm, warmer, warmst

De eerste dag viel het nog wel mee met de hitte, de tweede dag was warm en de derde dag was heet. Dus wandelen veranderde in zwemmen en de derde dag zwommen we in een ijskoud bergmeer (Prinsenmeer in Maria Alm).

maria alm dag1

Van regen en grauw weer naar hittegolf.

zwembad

Het natuurzwembad van hotel Niederreiter.

Prinsensee

Prinsensee in Maria Alm bij Natrun.

Eindeloos speelplezier voor families

Maria Alm heeft eindeloos veel mogelijkheden voor families. Zo is er een bike park met familievriendelijke flow trails, een glijbaanpark, een klimpark, (berg)speeltuinen en een mini-golfbaan. Teveel om allemaal in een paar dagen te doen. Zeker wanneer je ook nog wilt wandelen 😉

glijbaan natrun

Met de Natrunbahn omhoog, met de glijbanen naar beneden.

kabelbaan bij Jufenalm

Op de Jufenalm is een kleine speeltuin en dierentuin.

knikkerbaan

Een knikkerbaan op de alm.

Iedere dag een wandeling maken

Ongeacht het weer, wandelen kan altijd. Althans, dat is een beetje ons motto geworden. En dus zitten er altijd een tube zonnebrandcrème, een goede zonnebril maar ook een regenjas in onze wandelrugzak. Ook in Maria Alm hebben we vele wandelingen gemaakt. De wandelingen waren allemaal geschikt voor families en relatief kort. Er zijn veel wandelmogelijkheden waarbij een wandeling maximaal 3-4 uur duurt. Maar er zijn ook nog kortere wandelingen beschikbaar. Leuk voor beginnende wandelaars en gevorderden!

wandelen kind

De ronde naar de Jufenalm duurt ongeveer 2 uur.

Wanneer je met de Natrunbahn gaat, wandel je in 30 minuten naar het Prinzenmeer.

Wanneer je met de Natrunbahn gaat, wandel je in 30 minuten naar het Prinzenmeer.

Een eerste indruk van Maria Alm

Vandaag is onze laatste dag in Maria Alm. Een uitgebreid verslag met alle tips volgt later. Maar dit is alvast een eerste indruk. Wat vinden jullie ervan?

 

 

 

vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » zomer Maria Alm » Live: koningsweer in Maria Alm

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..