Op ontdekkingsreis in Vogtland, het groene geheim van Oost-Duitsland

Vogtland is een onontdekte parel in het Oosten van Duitsland. Ben jij op zoek naar een kindvriendelijke bestemming? Ver weg van het massatoerisme, waar je eenvoudig afstand kunt houden tot andere mensen? Overweeg dan een vakantie naar Vogtland. Deze vakantieregio in de groene heuvels van Saksen biedt een grote diversiteit aan activiteiten voor jong en oud.

Een onontdekt pareltje (Foto: Vogtland Tourismus | C. Beer)

Vogtland: dwars door de natuur wandelen.

De beste manier om de regio te beleven is te voet. In Vogtland zijn ontelbaar veel wandelwegen, waarvan de meeste dwars door de natuur gaan. Terwijl je wandelt door de bosrijke omgeving, kom je langs plekken met prachtige uitzichten en idyllische beken.

Speciaal voor kinderen zijn er een aantal themawandelingen uitgezet. Onderweg leren ze van alles over de natuur en de omgeving. Natuurlijk zijn er onderweg genoeg plekken om te spelen. Bijvoorbeeld aan de oever van een van de vele beekjes of stuwmeren die je onderweg tegenkomt.

Wandelen in Vogtland
Een perfecte wandelbestemming voor families (Foto: Vogtland Tourismus | Jan Bräuer)

Veel meer dan alleen wandelen

Vogtland is bij uitstek een wandelbestemming, maar er is nog veel meer te ontdekken in de regio. Zo is er een spannend mountainbikepark, dat ideaal is om met de kinderen een eerste trail te rijden. Een fiets hoef je niet mee te nemen, die kan je gewoon ter plekke huren.

Is het te warm om te fietsen of wandelen? Zoek dan verkoeling bij het water. In Vogtland zijn een aantal fijne meren, met kristalhelder water. Perfecte plekken om te zwemmen, spelen, SUPpen of zelfs te zeilen. En wil je de bosrijke omgeving op een andere manier ontdekken? Maak dan een kanotocht. Vanaf het water beleef je Vogtland op een hele andere manier.

Op dagen dat de kinderen geen zin hebben om actief bezig te zijn, kan je in Vogtland genieten van het uitgebreide cultuuraanbod. In de omgeving zijn een aantal kastelen, burchten en kleine dierentuinen. Deze activiteiten zijn natuurlijk ook geschikt op dagen dat het wat minder mooi weer is.

De mooiste accommodaties voor families

Of je de vakantie nou het liefst doorbrengt in een traditioneel Oostduits pension, als gast op de boerderij of op een van de moderne campings, in Vogtland kan je kiezen uit een enorm divers aanbod aan accommodaties. Om de keuze eenvoudiger te maken, heeft het toerismebureau van Vogtland vijf topaccommodaties voor gezinnen geselecteerd. Kijk snel welke het beste bij jou past.

  1. Bio-Seehotel Zeulenroda & Manoah Hauser am See
  2. IFA Schöneck Hotel & Vakantiepark
  3. KiEZ Waldpark Grünheide
  4. Talspresse Pöhl Campingplatz Gunzenberg
  5. Hotel Alexandra Plauen
Zomervakantie in Vogtland.
Ga jij deze zomer naar Vogtland (Foto: Vogtland Tourismus | S. Theilig)

Vogtland: onontdekte parel in Oost-Duitsland

Ben je op zoek naar een rustige vakantiebestemming? Met veel rust en ruimte? Dan kunnen wij een vakantie in het Vogtland van harte aanbevelen. De regio biedt oneindig veel wandelmogelijkheden, waarvan een groot deel uitermate geschikt zijn voor families. Vogtland ligt op ongeveer 680 kilometer rijden vanaf Utrecht. Kijk voor meer informatie, accommodaties, aanbiedingen en brochures op www.vogtland-tourismus.de

Of bekijk eens deze websites voor meer informatie voor de leukste familie uitjes in de regio:

Vrijetijdspark Plohn
Drakengrot Syrau
Falkenier Herrmann
Skispringschans Sparkasse Vogtland Arena Klingenthal
Göltzschtalbrücke

Deze advertorial is geschreven in samenwerking met Vogtland Tourismus.

Zomervakantie 2021 » Op ontdekkingsreis in Vogtland, het groene geheim van Oost-Duitsland

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..