Waarom er altijd een microvezel handdoek in mijn rugzak zit

Er zijn van die dingen die in je rugzak zitten en er gewoon niet uitkomen. Tenminste, niet bij thuiskomst. Van die dingen dat als je kinderen (of vriend) vragen: waar is het? Dat het antwoord is: in mijn rugzak. Zo is bijvoorbeeld de wandel EHBO kit, een anti tekenmiddel en de microvezel handdoek.

Ja, echt waar, voor ons is deze onmisbaar tijdens wandelingen. Nou ja, niet tijdens alle wandelingen, maar onmisbaar genoeg om standaard in de backpack te zitten. En wel om de volgende redenen.

microvezel handdoek als picknickkleed

Microvezel handdoek = picknickkleed

Tijdens een bergwandeling met kinderen pauzeren we regelmatig om te eten en / of drinken. Wij maken hier meestal een kleine picknick van omdat onze draken standaard willen zitten tijdens het eten. Dus zoeken we een mooi plekje in het (hoge) gras, langs de kant van een wandelpad, op een afgekapte boomstam of in het mos. De microvezel handdoek wordt hier uitgespreid en voila, de picknick kan beginnen. Heel knus, gezellig en zonder vieze billen na afloop.

Omdat de microvezel handdoek sneldrogend is en een vlak oppervlak heeft, klop je hem na de picknick zo schoon. En als de handdoek vochtig is, hang ik hem even aan de buitenkant van mijn rugzak. Binnen 20 minuten is de handdoek weer volledig opgedroogd.

spelen in een beekje daarna afdrogen met microvezel handdoek

Vieze handen, prikkelende planten en beestjes

Stokken, stenen, wormen, rupsen, takken, bloemen en onkruid.

Werkelijk al deze dingen hebben een onbeschrijfbare aantrekkingskracht op (onze) kinderen. En ik laat ze graag in alle vrijheid de natuur ontdekken. Maar voordat ze gaan eten, wil ik toch graag even de handen poetsen. En na het oprapen van slakken, wormen of pissebedden trouwens ook. Enter de microvezelhanddoek. Viezigheid wordt er snel mee weggepoetst.

Ook na een ongelukkig val op blote benen, handen of armen, poets je snel het vuil weg. En wanneer één van de jongens plotseling begint te piepen dat hij door ‘iets’ geprikt is, poets ik de plek met de handdoek schoon om de schade goed te kunnen beoordelen.

Kortom, de microvezel handdoek is voor ons een prima poetsdoek voor onderweg.

microvezel handdoek: bij de waterspeeltuin in Flachau

Microvezel handdoek = handdoek

Tja, misschien wel het meest voor de hand liggend, maar toch waarvoor wij de microvezel handdoek het minst gebruiken: als handdoek. En dan niet aan het zwembad.

Vaak zijn wandelingen in de bergen voorzien van leuke waterspeeltuinen. De bergen worden in dat geval gebruikt om het toch al omlaag stromende water via leuke speeltuinen met dammen naar beneden te laten stromen. De aantrekkingskracht die dit op onze kinderen heeft,  is waarschijnlijk bij iedere ouder bekend. Dat deze speeltuinen ook tijdens het natte seizoen aantrekkelijk zijn, is ook niet verrassend. Maar in deze periode zijn natte handen en armen gewoon echt heel koud! En afdrogen helpt.

Net als na het spelen in een beekje, bij een waterval of het noodzakelijke handen wassen in een willekeurige beek. Dit laatste geldt uiteraard ook voor volwassenen. Tijdens koude dagen zijn we altijd extra blij dat deze handdoek in de rugzak zit.

muhlbach zomer, verzamelen van stenen op de microvezel handdoek

Verzamelen van wandelschatten

Paddenstoelen hebben mijn voorkeur, stenen genieten bij mijn kinderen de voorkeur.

Wat jouw voorkeur ook heeft, je kan het verzamelen op en in de handdoek. Bij het plukken van paddenstoelen leg ik ze eerst op mijn handdoek. Zo kunnen ze een beetje drogen. Na het poetsen gaan ze in mijn mand. Aan de verzamelwoede van stenen geef ik wat minder snel toe (want je kan wel raden wie ze moet dragen). Maar soms zit er iets moois tussen. Poetsen doen we met de handdoek. En vervoeren doen we in dit geval ook vaak in de handdoek vanwege scherpe randjes of viezigheid).

Kortom, als de handdoek dan toch in je tas zit, worden er spontaan allemaal extra functies aan toegedicht.

Microvezel handdoek = superdun

De microvezel handdoek heeft, integendeel tot ‘gewone’ handdoeken, een gladde structuur. Hierdoor blijft er minder vuil aan plakken en voelt het zachter aan.

Daarbij droogt een microvezel handdoek vele malen sneller dan een reguliere handdoek. Zo loop je niet met een natte (en dus zware) handdoek rond.

Maar het grootste voordeel van een microvezel handdoeken is toch wel dat ze nauwelijks gewicht hebben en ontzettend klein opgevouwen kunnen worden. Onze handdoek is in opgevouwen positie zo groot als een pakje zakdoekjes. Hij past daardoor altijd in de propvolle rugzak.

Heb jij een microvezel handdoek in je rugzak?

Gister haalde ik onze ‘wandelhanddoek’ van de waslijn en bedacht ik me hoe fijn het was om deze altijd bij ons te hebben. En spontaan schreef ik deze ‘ode aan de microvezel handdoek’.  De handdoek is al 13 jaar (!!!) in ons bezit. En gaat dus al heel wat wandelingen mee. Waar we hem kochten en wat de handdoek gekost heeft weet ik al lang niet meer. Maar een snelle speurtocht langs diverse webshop leert mij dat je ze overal kan kopen, voor de meest uiteenlopende prijzen. Je hebt al microvezel handdoeken vanaf 2 euro, tot microvezel handdoeken van 50 euro. Allemaal afhankelijk van de kwaliteit en grote van de betreffende handdoek.

En kijken is kopen, dus ik heb er nog een bijbesteld. Want tot nu toe paste er maar drie paar billen op onze microvezel handdoek. Dus bij de volgende picknick kunnen we allemaal zitten!

 

Wandelrugzak » Waarom er altijd een microvezel handdoek in mijn rugzak zit

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..