Nieuw! Regionale specialiteiten proeven en kopen in Flachau

Oostenrijk is groot in (biologische) landbouw. De hoeveelheid imkers, kleine veehouders en fruittelers is enorm in de bergdorpen. Maar voor de vakantieganger is het niet altijd makkelijk om deze specialist te vinden. Zelf probeerde we jarenlang (tevergeefs) om wild te kopen tijdens onze wintersport in Flachau. Maar vanaf nu is het inkopen van regionale specialiteiten in dit populaire wintersportdorp een stuk makkelijk. Want vanaf 16 november is de Dorfalm in Flachau geopend.

dorfalm flachau

De Dorfalm in Flachau

Restaurant en dorpswinkel in één

Flachau is een klein dorp, maar groots in wintersport (en inmiddels is zomervakantie in Flachau ook steeds populairder). Of de toevoer in de dorpswinkel groot genoeg is om alle wintersporters te kunnen voorzien is nog maar de vraag. We schreeuwen het daarom niet van de daken, maar delen het alleen met de liefhebbers op onze website.

In de Dorfalm wordt regionaal eten geserveerd en verkocht. De melkproducten, vleesproducten, kruiden, seizoensgroenten en honing komt allemaal bij de boeren uit Flachau en de directe omgeving vandaan. Daarnaast wordt er lokaal gebrande schnaps en Tauern Gin verkocht. Onze favorieten? Toch zeker wel de gin, verse appelsap met rabarber en de zelfgemaakte jam van blauwe bessen.

De Dorfalm is verder 7 dagen per week geopend voor lunch en diner. Ook deze worden bereid met regionale producten.

Eten bij de Dorfalm

Het restaurant is knus en gezellig.

Biologisch Oostenrijk

Wanneer de producten van boeren uit Flachau en omgeving afkomstig zijn, kan je gerust stellen dat deze onder goede omstandigheden verkregen zijn. Nergens is Europa vind je meer biologische landbouw als in Oostenrijk. En nergens zie je meer vee vrij rondlopen. Je kan dus met prima een stuk vlees eten of melk drinken zonder je schuldig te voelen over de bio-industrie. En daardoor smaakt het toch allemaal net een stuk lekkerder.

gin

De Tauern Gin is een aanrader!

Deze winter in Flachau

Ga jij binnenkort op wintersport naar Flachau? Neem dan zeker even een kijkje bij deze nieuwe dorpswinkel. Je vertrekt waarschijnlijk met een tas vol souvenirs naar huis. We zijn benieuwd wat jij ervan vindt!

 

 

Food » Nieuw! Regionale specialiteiten proeven en kopen in Flachau

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..