Nu ook Tsjechië open voor Nederlanders – helaas nog niet voor Belgen

In navolging van Italië en Zwitserland is Tsjechië vanaf nu ook weer open voor Nederlanders. Voor de Belgen blijft de Tsjechische grens helaas nog (even) dicht. Bijna alle EU inwoners zijn vanaf vandaag weer welkom in Tsjechië voor hun welverdiende vakantie. Om het land binnen te komen hoeven Nederlanders niet langer een negatieve Covid te overleggen.

brno corona tsjechie

Brno is zeker een bezoek waard als je naar Tsjechië gaat! (fotocredits Ales Motejl)

Wat is er open in Tsjechië?

De Nederlandse overheid heeft voor Tsjechië code geel afgegeven. Dat betekend dat Nederlanders veilig naar het land kunnen reizen, maar dat ze wel alert moeten zijn. In Tsjechië kan vrij gereisd worden. Er kunnen op bepaalde plekken nog wel beperkingen gelden, maar op dit moment is toch al bijna alles open. Onder andere:

 • hotels
 • campings
 • restaurants
 • cafe’s
 • dierentuinen
 • bioscopen
 • attracties
 • sauna’s en wellnesscentra
 • zwembaden
 • bezienswaardigheden
Tsjechie corona kaart

Een overzicht van de toegang in Tsjechië voor Europeanen.

Tsjechië versoepelt maatregelen

Tsjechië is niet zo hard getroffen door het coronavirus en had het virus redelijk snel onder controle. Na een complete lock-down werden in mei de maatregelen langzaamaan versoepeld in het land.

Mondkapjes verplicht

Dankzij de versoepeling van de maatregelen, zijn mondkapjes in Tsjechië nog maar op een klein aantal momenten of locaties verplicht:

 • in het openbaar vervoer.
 • bij het bezoeken van openbare binnenruimtes (denk aan musea).
 • tijdens het bezoeken van grote evenementen.
Overige corona maatregelen die gelden in Tsjechië

Naast de mondkapjesverplichting op een aantal plaatsen, is het verplicht om twee meter afstand van anderen te houden. In openbare binnenruimtes is deze minimum afstand verplicht.

Daarbij is er een avondklok. Restaurants zijn tot 23.00 uur geopend. Terrassen en bars mogen langer open blijven.

Het Boheemse woud is één van de grootste trekpleisters van Tsjechië.

Ook vliegen naar Tsjechië weer mogelijk

Sinds mei vliegen zowel KLM als CzechAirlines vanaf Amsterdam regelmatig naar Praag. EasyJet start in juli met vluchten tussen Amsterdam en de Tsjechische hoofdstad. Wanneer je wil vliegen, kijk dan op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij wat de voorwaarden zijn aan boord van jouw vlucht.

verlangen naar Tsjechie

We kunnen weer en we mogen weer! (Fotocredits Daniel Rericha)

Status rondom corona in Tsjechië

In heel Tsjechië zijn op dit moment ruim 2.300 actieve corona gevallen bekend (op ruim 10 miljoen inwoners). In totaal zijn er ruim 300 patiënten gestorven aan het virus. De Nederlandse regering geeft voor reizen naar het land ‘code geel’. Code geel ‘let op er zijn veiligheidsrisico’s’. Deze code geel houdt in dat reizen naar het land kan, maar dat je waakzaam moet blijven. Bij een nieuwe uitbraak van het virus kunnen de situatie en de bijhorende maatregelen plotseling veranderen. Blijf het nieuws daarom volgen en blijf alert.

Naast de ‘coronaregels’ die in Tsjechië gelden, moeten Nederlanders zich ook houden aan de Nederlandse voorschriften. Dus ook op vakantie:

 • afstand houden.
 • regelmatig handen wassen met water en zeep.
 • niesen en hoesten in de elleboog.

Vakantie naar Tsjechië boeken of nog even wachten?

Heb jij voor komende zomer een vakantie in Tsjechië geboekt? Dan kan je er van uit gaan, dat deze door gaat. (Tip: kijk hier voor een goed overnachtingshotel in Duitsland op de route naar Tsjechië). Heb je nog niks geboekt, maar wil je nu toch wel graag iets boeken? Zorg dan dat je ergens boekt waar je kosteloos kan annuleren. Want als deze crisis ons een ding geleerd heeft, is dat er nog veel kan veranderen. Wanneer het aantal besmettingen toeneemt, kunnen de regels zo maar weer veranderen.

 

 

 

Tsjechië » Nu ook Tsjechië open voor Nederlanders – helaas nog niet voor Belgen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. OK