Onze eerste skidagen deze winter

Bergfamilie in zauchensee

Het skiseizoen is weer begonnen! Na een heerlijke zomer vol zon en aangename temperaturen en een lange, prachtige herfst is het nu tijd om weer te gaan wintersporten. Het moment dat de winter weer zijn intrede doet, we de ski’s weer van de zolder kunnen halen en onze eerste meters weer kunnen maken blijft heel bijzonder.

Afgelopen weken zijn wij al een een aantal keer op pad geweest en hebben een aantal mooie beelden daarvan gemaakt die we graag met jullie delen.

Dachsteiner gletsjer – 01 november 2018

De herfst was lang en warm. In tegenstelling tot vorig jaar viel er in oktober niet één keer sneeuw tot in het dal. Het was prachtig weer om te wandelen met de kinderen en daar van te genieten. Toch, toen de Dachsteiner gletsjer open ging wilden we echt wel weer even skiën. De skispullen werden snel van zolder gehaald en we gingen op weg naar de gletsjer. Helaas. Vanwege een stormachtige wind waren de skiliften gesloten. Ondanks dat was de trip zeker de moeite waard. We hadden prachtige uitzichten onderweg.

warmste jaar herfst warmterecord

De eerste afdalingen in de volle zon – 17 november 2018

Ruim twee weken later konden we dan toch nog onze eerste bochten van deze winter draaien. Het was prachtig weer op de gletsjer. Een goede gelegenheid om onze nieuwe skibrillen te testen. De pistes waren best hard, maar daar was het plezier niet minder om. Het was fijn om weer op de ski’s te staan na bijna 8 maanden. PS: hier staan handige tips als je een skibril gaat kopen.

Onze eerste skidagen - dachstein zon ski

Skiën op kunstsneeuw in Schladming – 23 november 2018

Nadat het drie dagen gevroren had, ging het skigebied van Schladming als eerste in de regio open. Door het koude weer konden de sneeuwkanonnen aan en werden er twee liften en een handjevol afdalingen geopend. Een vreemd gezicht van die witte banen in een verder groene omgeving.

Nolan in Schladming

De wereld is wit in Reiteralm – 28 november 2018

Een paar dagen later sneeuwde het twee dagen achter elkaar. Bij ons in het dorp viel er nauwelijks sneeuw, maar op de hooggelegen pistes meer dan genoeg. Reiteralm opende als tweede skigebied haar liften. Door de verse sneeuw zag het er echt super winters uit. Het leek wel of het januari was. Kijk zelf maar.

Reiteralm in december

Een ‘normale’ vrijdagmiddag in Zauchensee – 30 november 2018

Als snel gingen meer skigebieden open. Waaronder het onder de locals zeer populaire skigebied Zauchensee. Dit was het eerste skigebied waar je tot het dal kon afdalen. De pistes waren een mix van natuur- en kunstsneeuw en het was natuurlijk erg rustig. Super om even te wennen.

Maaike in Zauchensee

Waar blijft de sneeuw in Wagrain – 08 december 2018

Begin december was het zonnig en warm. Er waren wel een aantal pistes open, maar de winter was nog ver weg. Reikhalzend kijken we uit naar de sneeuw die voorspeld is. De foto’s zijn er overigens niet minder mooi om. Onderstaande is gemaakt in Wagrain.

Waar blijft de sneeuw - wagrain in december

De winter begint – 09 december 2018

En dan, op 9 december 2018, begint de winter. Het sneeuwt nu al drie dagen achter elkaar. Op de pistes is al zo’n 75 centimeter sneeuw gevallen. In de dalen ligt zo’n 15 centimeter sneeuw. Kijk maar eens naar dit jaloersmakende plaatje.

Skilift in Zauchensee

De winter is nu echt los

De winter is nu echt begonnen. Deze sneeuw (en de sneeuw die de komende dagen voorspelt is) is een uitstekende basis voor de hele winter. We kunnen gerust stellen dat we verzekerd zijn van een witte kerst. En een super sfeervolle adventstijd, waarin we naast op de piste ook gaan kijken op de verschillende kerstmarkten. We zeiden het al eerder onze favoriete maand in Oostenrijk is december.  We gaan er van genieten. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan op instagram:

vakantie Oostenrijk » Onze eerste skidagen deze winter

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..