Oostenrijk in corona tijd: zo komen wij de dagen door

Opeens was het in Oostenrijk: het coronavirus. Natuurlijk dachten we eerst dat alles wel onder controle was. Maar het ene na het andere skigebied sloot. Vorige week kwam het bericht van ons “eigen skigebied” Ski amadé. Vanaf 16 maart zouden alle skigebieden sluiten. Daar zaten we dan: scholen dicht, skigebieden dicht, kinderen thuis. Wat nu?

Ondertussen zijn we een week verder en kan ik je heel goed vertellen wat nu.

Dankbaar voor de grote hoeveelheid natuur

We prijzen ons gelukkig dat we omringt worden door natuur. Naast de huishoudelijke klusjes en het huiswerk zijn we vooral veel buiten. We vermijden andere mensen, maar gelukkig kunnen we hier uren wandelen door de natuur zonder andere mensen tegen te komen. Wel vraagt het nu wat extra voorbereiding. Want je kan niet in geval van honger aankloppen bij de berghut. Dus drinkflessen mee, voldoende eten mee en dan we gaan op pad.

Het weer slaat volledig om

Het lijkt een soort ongeschreven wet. Zodra de skigebieden sluiten kleurt Oostenrijk groen. Ondanks dat de skigebieden een maand eerder sluiten dan gepland, zien we nu ook alles groen worden. Twee dagen na het sluiten van de skigebieden waren de langlaufpaden volledig weggesmolten. De derde dag na sluiting van de skigebieden liet mijn zoon zijn playmobil boot al in het meer varen. En op het moment van schrijven is overal de bloesem in de bomen geschoten. Fijn! Want ook hier raken de supermarkten leeg, maar we kunnen dus binnenkort ook weer op zoek naar paddenstoelen, vruchten en kruiden in het wild..

Al gingen we deze week wel nog speciaal naar Filzmoos om te kunnen langlaufen.

Huiswerk en spelletjes

We merken dat de quarantaine tijd een stressvolle tijd is. Ja, we waren in Italië en dat bleek niet zo veilig. Vervolgens waren we in Flachau, wat een paar dagen later onder quarantaine kwam te staan. Onze oudste zoon zat toch twee keer per dag met heel veel kinderen in een schoolbus… ieder kuchje of kleine verhoging wordt met arendsogen in de gaten gehouden. Maar er is gelukkig ook tijd voor ontspanning.

Naast het wandelen wordt er voornamelijk huiswerk gemaakt en spelletjes gespeeld. Als gezin vormen we een hechte eenheid. Je bent toch wel heel erg op elkaar aangewezen opeens.

Zo overleef je de corona quarantaine

De winkels (op supermarkten na) zijn hier gesloten, maar er wordt nog wel bezorgd. De bezorgdienst wordt dan ook volop gebruikt. Voor de quaraintaine sloegen we wat extra in ter voorbereiding:

Quarantaine in Oostenrijk anders dan in Nederland?

Tot nu toe is de aanpak in Oostenrijk wat strenger dan in Nederland. Gelukkig mogen we nog wel wandelen. Dit mag uitsluitend alleen of met je eigen gezin. Uiteraard kiezen we vaak voor het laatste. Al blijf ik ook graag hardlopen en dat doe ik natuurlijk alleen. Toerskiën en bergwandelen mag op dit moment niet. Al is dat voornamelijk om de hulpverleners niet verder te belasten met onnodige ongevallen. Om deze reden gaan we ook niet actief mountainbiken op dit moment.

We kiezen voor veilig en voor een gezonde levensstijl met veel beweging.

Ik ben benieuwd wat jullie zoal ontdekt hebben in deze bijzondere tijd. Hoe blijf je fit? En hoe zorg je voor wat gezelligheid in huis? Laat het ons weten via het opmerkingenveld hieronder!

 

 

Bergfamilie » Oostenrijk in corona tijd: zo komen wij de dagen door

verder lezen op bergfamilie.nl

1 opmerking

Anniek 24 maart 2020 - 20:17

Ook altijd leuk;
Opa of oma een lesje laten geven via FaceTime/ Microsoft Teams!
Hier blijven wij ook vooral binnen of in de eigen tuin. De hond moet uitgelaten worden (gelukkig) dus dat breekt lekker de thuiswerkdag. De jongens volgen ook online klasjes- tekenles van Donald Duck, sportlessen, gitaarles. Er is zo best veel te ontdekken met elkaar!

Antwoord

Laat een opmerking achter..