Oostenrijk verhoogt prijs vignet in 2021 minimaal

In 2021 stijgt het tarief voor het vignet Oostenrijk minimaal. Het vignet voor auto’s, motoren en campers wordt komend jaar met 1,5 procent verhoogd. Daarmee wordt het vignet nauwelijks duurder dan in 2020. Ook in 2021 is een vignet verplicht op alle  ‘Autobahnen‘ (A-wegen) en ‘Schnellstrassen‘ (S-wegen) in Oostenrijk. Heb je geen vignet, dan kan je een boete krijgen van 120 euro.

kosten vignet 2021

De nieuwe vignetten krijgen een groene kleur. (Foto: asfinag.at)

Dubbeltje verhoging

In de praktijk betekent de prijsverhoging van 1,5% dat de prijs van een 10-dagen vignet met 10 cent wordt verhoogd. De prijs van een 2-maanden vignet gaat met 50 cent omhoog. Tegelijkertijd stijgen de kosten voor een jaarvignet met € 1,40.

Wat zijn de kosten voor het vignet in 2021

Ook in 2021 zijn er weer verschillende vignetten beschikbaar. Automobilisten kunnen kiezen voor een vignet voor 10 dagen, 2 maanden of een jaar. De kosten zijn afhankelijk van de duur en het type voertuig. Je kunt kiezen voor een digitaal vignet, wat je online kunt kopen, of voor een ouderwetse sticker. De tarieven voor beide vignetten zijn hetzelfde. Hieronder staan de tarieven voor voertuigen tot 3.500 kg. Voor zwaardere voertuigen, zoals bij sommige campers en vrachtwagens, gelden afwijkende tarieven.

Kosten vignet Oostenrijk 2021

Hieronder staan de nieuwe tarieven voor het tolvignet. De genoemde tarieven gelden voor 2021. Voor jaarvignetten gaan de nieuwe tarieven in op 1 december 2020. Voor alle andere vignetten op 1 januari 2021.

Voertuig 10 dagen vignet maand vignet  jaar vignet
Motoren 5,50 euro 13,90 euro 36,50 euro
Auto of camper (voertuig tot 3.500 kg) 9,50 euro 27,80 euro 92,50 euro

Waar koop je een vignet voor Oostenrijk?

Het nieuwe vignet is in Oostenrijk bij zo ongeveer ieder tankstation verkrijgbaar. Op de route naar Oostenrijk kan je het vignet bij de meeste tankstation langs de snelweg in Zuid Duitsland kopen. Datzelfde geldt natuurlijk voor de tankstations in de grensstreken van de andere buurlanden van Oostenrijk: Slovenië, Zwitserland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Italië. Wij raden af om het vignet vlak voor de grensovergang te kopen. Zeker tijdens vakantieperiodes kan de drukte hier behoorlijk oplopen.

Vignet kopen

Je kunt het vignet kopen langs de snelweg.

Contact vermijden? Koop een digitaal vignet!

Ga je vanwege corona liever niet het tankstation in? Overweeg dan om een digitaal vignet aan te schaffen. Die betaal je online en hoef je zelfs niet op te plakken. Het digitale vignet wordt namelijk gekoppeld aan het kenteken van de auto.

Vignet geregeld? Vergeet ook de andere regels niet

Naast de verplichting om een vignet aan te schaffen, gelden er nog een aantal andere voorschriften in in Oostenrijk. Zo zijn een gevarendriehoek, veiligheidshesje en een ehbo set verplicht. Gebruik je Oostenrijk alleen als doorreisland op de route naar Kroatië, Italië of Slovenië? Bekijk dan ook welke andere zaken verplicht in de auto aanwezig zijn in de andere landen waar je naar toe gaat.

In de winter geldt trouwens een winterbandenplicht in Oostenrijk. All season banden gelden in Oostenrijk niet als winterbanden. Daarnaast is het aan te raden om goede sneeuwkettingen (zie de test) mee te nemen.

vakantie Oostenrijk » vignet Oostenrijk » Oostenrijk verhoogt prijs vignet in 2021 minimaal

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..