Op zoek naar de Big 5 van Europa en slapen in een boomtent

Niks is zo leuk als plannen maken voor de volgende vakantie. Zeker nu we allemaal veel tijd thuis doorbrengen dwalen onze gedachten dagelijks af naar nieuwe, avontuurlijke bestemmingen. Zo kwamen we het Domein van de Grotten van Han tegen. Een bijzondere bestemming, dicht bij huis (namelijk in België), die we graag met jullie delen!

De grotten van Han

Het heeft altijd iets avontuurlijks om een grot te bezoeken. Het is er koud, donker, en je weet nooit wat je twee meter verderop tegen kan komen. Ik moest er even aan wennen, maar aangezien ik sinds de komst van mijn kinderen vele grotten bezocht, kan ik het ondertussen wel waarderen. Maar de grotten van Han bieden weer een unieke ervaring. De grotten zijn uitgehouwen door de rivier de Lesse, geheel op natuurlijke manier en zonder mankracht. In 1,5 uur tijd wandel je door de grotten en onderweg kom je een stalagmiet van 20 meter tegen! Deze grot mag je dus niet missen.

grotten van Han

Een bezoek aan de grotten van Han.

Dieren spotten in het wildpark

Na een bezoek aan de grotten kan je in het Domein van de Grotten van Han op Safari door het wildpark. Wandelend of rijdend door dit wildpark kan je de ‘Europese Big 5’ spotten: de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat. Dus hou je verrekijker en fototoestel bij de hand!

dieren spotten in het wildpark

Dieren spotten in het Wildpark.

Slapen in een boomtent

Om je familie avontuur compleet te maken kan je, in het Domein van de Grotten van Han een overnachting boeken in een boomtent. En dit is waar het avontuur echt ‘next level’ gaat.

In de boomtenten liggen enorme matrassen waar je met het hele gezin op kan slapen. Via een houten ladder klim je naar de tent in de boom. Lakens, dekens en kussens zijn hier al aanwezig.

Vanaf het overdekte terrasje voor de tent kan je, vanaf veilige hoogte in alle rust rust genieten van het uitzicht op de dieren in de vallei. ’s Avonds steek je de lantaarn aan voor wat verlichting. Voor toiletbezoek moet je echter afdalen uit je boom, dus wanneer je bang bent voor dieren, raden we je aan na zonsondergang zo min mogelijk te drinken ;-).

Het ontbreken van elektriciteit maakt het toch extra spannend en avontuurlijk.

Slapen in een boomtent

Slapen in een boomtent.

Bijzondere eetgewoonten

De boomtent heeft geen kookgelegenheid en er zijn ook geen restaurants of winkels in buurt. Toch hoef je geen honger te lijden tijdens je verblijf. ’s Ochtends wordt het ontbijt bij je boomtent gebracht door een Ranger van het wildpark. Je kan van het ontbijt genieten  in de “boma” (lees: overdekte en beschutte ruimte in het bos) of gewoon bij je tent.

’s Avonds wordt er samen met alle gasten van de boomtenten gebarbecued. Alle catering wordt ter plaatse gebracht en gezamenlijk wordt het eten bereid en de tafel gedekt.

beren bij grotten van han

Er is zelfs een berenverblijf in het park.

Omdat herinneringen altijd blijven

Natuur, avontuur en activiteit. Deze ingrediënten maken voor ons van iedere familievakantie een succes. Als we ons iets realiseren in deze huidige situatie is dat herinneringen en plannen voor de toekomst ons binden, dichter bij elkaar brengen en een gevoel van veerkracht geven. Samen zijn we sterk. Ons advies is dan ook: blijf vooral mooie plannen maken. En herinneringen ophalen. Want wat er ook gebeurt, herinneringen neemt niemand je meer af.

Wil je meer weten over deze bijzondere bestemming? Kijk dan op de website van de Grotten van Han.

Een paar tips voor wie gaat boeken

Ben jij van plan je volgende herinneringen in het Domein van de Grotten van Han te maken? Dan hebben we nog een paar tips voor je:

  • Zorg voor goede wandelschoenen voor de wandelingen door het wildpark en je bezoek aan de grotten.
  • Neem warme kleding mee voor je bezoek aan de grotten (ook in de zomermaanden).
  • Een hoofdlampje zorgt voor wat licht ’s avonds (voor een toiletbezoek of kinderen die wakker worden).
  • Er is geen restaurant of winkel in de buurt van je boomtent, zorg dus zelf voor een late night snack.
  • Neem in het voorjaar of najaar een extra deken of slaapzakken mee voor in je tent.
Inspiratie » Op zoek naar de Big 5 van Europa en slapen in een boomtent

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..