Outdoor materialen delen in plaats van kopen via GearShare.nl

Of je nou gaat fietsen in Oostenrijk, winterwandelen in België, op familie winterport gaat in Zwitserland of gaat kamperen in Tsjechië. Ze hebben een aantal dingen met elkaar gemeen: het zijn schitterende avonturen, ze hebben een duurzaam karakter omdat ze dichtbij zijn, en je hebt er de juiste spullen voor nodig. Nu gaan duurzaamheid en spullen helaas niet altijd goed samen. Daarom heeft Gerjan nu GearShare.nl gelanceerd, hét deelplatform voor outdoor uitrusting.

Kamperen gewoon een keer proberen via GearShare

Via GearShare kan je een complete uitrusting lenen in plaats van kopen.

Impact van spullen: het moet duurzamer

De productie van spullen heeft een enorme impact op de wereld om ons heen. Outdoor kleding en gear zijn hier helaas geen uitzondering op. Er komt behoorlijk wat kijken bij de productie van een goede outdoorjas, familietent of wintersportuitrusting. Denk bijvoorbeeld aan het oppompen van aardolie om synthetische materialen van te maken, watervervuiling door chemicaliën die er gebruikt worden om alles waterdicht te maken en in leuke kleurtjes te verven, of de hoeveelheid energie die er nodig is om de fabrieken te laten draaien. Helaas is dit pas een fractie van de milieu impact.. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de werk- en leefomstandigheden van de mensen die onze producten maken.

Gelukkig wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Maar we zijn er nog lang niet, want zelfs duurzame producten zijn helaas niet opgewassen tegen onze massaconsumptie.

Winterwandelen

Rugzakken, winterwandelschoenen en wandelstokken: alles via GearShare.nl

Minder spullen, meer avonturen

Eigenlijk is er maar één manier om echt iets duurzaams te doen en dat is minder spullen. Daarom promoot GearShare.nl een andere manier van omgaan met de spullen die we al hebben. De duurzame missie achter GearShare.nl is dan ook simpel: Minder Spullen, Meer Avonturen.

Via GearShare.nl kun je eenvoudig je outdoor spullen verhuren of uitlenen aan gelijkgestemde avonturiers. Door te verhuren via GearShare.nl hoeft een ander niet alles nieuw te kopen, worden je spullen gebruikt, en hou je er zelf ook nog iets aan over. Win-win voor planeet en portemonnee.

Door outdoor uitrusting te delen zijn er minder nieuwe spullen nodig zonder in te leveren op waar het uiteindelijk omgaat: avonturen beleven!

Voordelen van GearShare.nl

Delen is niet alleen duurzaam, maar ook voordelig en leuk! Zo kun je door te huren voor een fractie van de prijs met A-kwaliteit producten op avontuur zonder dat je zelf een grote investering hoeft te doen. Daarnaast heb je zelf geen gedoe met onderhoud en opslag. En als iets toch niet helemaal bevalt dan huur je de volgende keer gewoon iets anders. Want zeg nou eerlijk: naast het beleven van avonturen is het proberen van nieuwe gear zeker zo leuk. Dus ga een keer winterkamperen, bikepacken, ultralight, noem maar op. En ondertussen verhuur je je eigen spullen weer aan een andere avonturier.

Verleg je grenzen, met spullen die voor jou nieuw zijn. Op naar het volgende avontuur! Kijk snel op GearShare.nl welke spullen jij kan lenen voor nog meer avontuur in jouw leven.

Blij, winter, sneeuw, toerskiën. De hardshell is ook nog eens duurzaam

Delen is per definitie duurzamer dan kopen.

Over Gerjan, oprichter van GearShare.nl

Hoi! Mijn naam is Gerjan – hobbyhiker en duurzaamheidsexpert. Een aantal van jullie kent mij wellicht ook als oprichter van De Groene Avonturier. Naast dat ik graag wandel en kampeer zet ik me er ook voor in om onze wereld circulair (duurzaam) te maken. Daar hoort ook een andere manier van omgaan met spullen bij – minder focus op zoveel mogelijk hebben, maar vooral op gebruiken en genieten. Uit deze combinatie van passies is GearShare.nl voortgekomen. Minder spullen, meer avonturen. Geniet ervan!

 

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek de pure kant van winters Oostenrijk

Oostenrijk is prachtig in de winter. Naast skiën en langlaufen zijn er nog talloze andere manier om de pure natuur te verkennen. Wat dacht je van ijsduiken? Of wandelen met lama’s? En natuurlijk mag een bezoek aan een knusse berghut met lokale specialiteiten niet ontbreken! Wat je ook gaat doen, Oostenrijk biedt jou met haar magische landschap en vriendelijke gastvrijheid de ideale omstandigheden om jouw winterdromen uit te laten komen!