Packing Cubes: koffer organiser + handige tips voor gebruik

Packing cubes als koffer organiser zijn enorm populair. Een paar jaar geleden had nog niemand hiervan gehoord en nu zijn ze opeens overal. Tijdens onze zoektocht naar duurzamer reizen en naar handige oplossingen tijdens rondreizen met het hele gezin, kwamen wij voor het eerst packing cubes tegen. Omdat ik nooit (maar dan ook echt nooit) met een koffer reis, had ik nooit eerder over een koffer organiser nagedacht. Maar deze packing cubes leken niet alleen handig in een koffer, maar ook in mijn reistas of backpack. Dus ik zocht een setje uit en ging er mee aan de slag. Het resultaat was verbluffend.

Packing cubes als koffer organiser, tips voor gebruik

Opeens is er weer ruimte over in de reistas

Packing cubes in gebruik tijdens een rondreis

Wij reizen veel. Heel veel. En eigenlijk bestaan onze reizen als gezin uit 3 verschillende varianten:

Omdat wij zoveel mogelijk duurzaam proberen te reizen, nemen we zo min mogelijk mee en vermijden we zoveel mogelijk het gebruik van plastic. En daar kunnen een koffer organiser je goed bij helpen!

Wij gebruiken de packing cubes van Sunflake. Dit is een betaalbare variant, voor slechts € 23,99 heb je een setje van 3 ‘zakjes’ om je bagage te organiseren. Een mooie prijs om het eens mee te proberen besluit ik.

packing cubes rood in drie maten

Wat een ruimte opeens

Ik ben een reistas aan het inpakken voor een rondreis Slovenië. Ik wil perse met 1 reistas uitkomen voor alle kleding en schoenen van 4 personen. Best een uitdaging dus. De reistas is al behoorlijk vol en ik wil aan een tweede gaan beginnen. Dan realiseer ik mij dat ik de koffer organisers ben vergeten. Een beetje geïrriteerd haal ik alles weer uit de reistas, om het vervolgens in packingcubes (1 voor mijzelf, 1 voor de kinderen, 1 voor badkleding) te herverdelen. Wat bijna een volle reistas was, zit nu in 3 packing cubes. Ideaal! Want dit betekent dat het zakje met kinderkleding direct bij de kinderen in de tent of kamer gelegd kan worden. Niks sorteren onderweg!

Nu moet ik wel bekennen dat 1 set packing cubes niet genoeg is voor een gezin van 4. Twee setjes is eigenlijk minimaal. 3 zou nog beter zijn, zodat je vuile was apart in kan pakken. Maar 1 set is al veel beter dan geen set toch?!

kabelorganiser special van packing cubes

Kabelorganiser

Wanneer we op reis gaan, gaat er standaard best wat apparatuur mee. En dan doen we nog niks bijzonders. Voor elke reis hebben we: twee telefoons, een camera, ipad en e-reader bij ons. En dat is minimaal. Niet zelden komt daar nog eens een spiegelreflexcamera, kindercamera, helmcamera en laptop bij. Alle apparaten zijn voorzien van (oplaad)kabels en die moeten natuurlijk ook altijd mee. Deze kabels gooide ik meestal bij elkaar in een linnenzakje en dan zag ik verder onderweg wel.

Maar.. bij het bestellen van packing cubes blijkt dat er ook zoiets als een kabelorganiser bestaat. Hoe dat eruit ziet, zie je op de afbeelding hierboven. Naast kabels kan je hier ook een klein apparaat, een geheugenkaart of andere technische handigheden in kwijt. En het ziet er zo mooie en overzichtelijk uit. Ik heb hem bij thuiskomst niet eens  meer uitgepakt, maar zo in een lade gelegd. Want waarom zou ik mijn kabels alleen op reis zo overzichtelijk opbergen?

Conclusie + tips voor gebruik

Wat een verademing op gebruik te maken van de packing cubes om onze reisspullen in te pakken. Wanneer je het goed aanpakt (wat wij ook in de toekomst gaan doen), zorg je voor één setje per persoon. Dan kan je de spullen mooi sorteren en overal snel bij.

Door gebruik te maken van de zakjes, past er veel meer in je bagage. Wat altijd fijn is als je met een gezin reist, want ruimtetekort lijkt een chronisch probleem. Zeker bij reizen met de trein en veel overstappen is het fijn als je met een tas of koffer minder uit kan komen.

Wanneer je meerdere setjes koopt, kies dan voor verschillende kleuren. Zo herken je aan de kleur en het formaat wat erin zit en kan je nog sneller door je bagage navigeren.

Voor wie gaat kamperen zijn packing cubes ook een ideale oplossing voor het gesleep met kleding en handdoeken van en naar het douches. Ik deed vooraf de schone kleding en een handdoek in de packing cube. Na het douche de ‘vieze’ kleding erin en tijdens het douchen hangt alles veilig en droog in de tas aan een haakje.

Je koopt deze packing cubes voor € 23,99 (aanbiedingsprijs van dit moment) bij Sunflake.nl. De kabelorganiser komt daar ook vandaan en kost € 25,99.

 

 

 

 

Gear » Packing Cubes: koffer organiser + handige tips voor gebruik

verder lezen op bergfamilie.nl

2 opmerkingen

Thuisvrouw 17 juni 2019 - 13:16

Hier word ik dus heel erg blij van! Ik houd van die opgeruimde, georganiseerde plekjes. Maakt niet uit wat en waar. Helemaal voor onderweg is dit zo’n grote ergenis als alles door elkaar zit. Dankjewel voor dit!

Antwoord
nicole orriens 17 juni 2019 - 16:14

Dat ziet er superhandig uit zeg. Zo houd je het ook meteen veel overzichtelijker en netter.

Antwoord

Laat een opmerking achter..