Review: Compactcamera Nikon Coolpix W100

De Nikon Coolpix W100 is het fototoestel waarmee onze 8-jarige zoon inmiddels onafscheidelijk geworden is. Hij heeft de camera nu een paar weken en daar wordt intensief gebruik van gemaakt. Of hij nou gaan wandelen, zwemmen, eten of LEGO bouwen, hij maakt overal foto’s van. Ben jij ook op zoek naar een fotocamera voor je kind? Of naar een waterdichte compactcamera voor tijdens je outdoor activiteiten? Lees dan vooral verder..

Review Nikon Coolpix W100

Nikon Coolpix W100 is een prima camera voor kinderen.

Samenvatting review Nikon Coolpix W100 compactcamera

Aantal megapixel: 13,2.
Optische zoom: 3 x.
Film mogelijkheid: ja, tot 1,5 uur.
Wat is leuk: ideaal voor kinderen. Waterdicht en kan tegen een stootje.
Wat is minder: SD geheugenkaart wordt niet standaard meegeleverd
Kopen: in verschillende kleuren verkrijgbaar vanaf € 139,00.

Volledige review Nikon Coolpix W100 compactcamera

Toen we op zoek gingen naar een fotocamera voor onze zoon hadden we een paar eisen:

  • Eenvoudig in gebruik.
  • Mooie foto’s, zonder allerlei instellingen.
  • Zichzelf instellen (autofocus)
  • Waterdicht.
  • Moet tegen een stootje kunnen.

Na een lange zoektocht op internet kochten we een blauwe Nikon Coolpix W100.  Een stootvaste en waterdichte camera, die volgens reviews ideaal zou moeten zijn voor kinderen.

Nikon Coolpix W100 review

Foto: Nikon.com

Fotokwaliteit

Een van de redenen dat wij voor deze camera gekozen hebben, is omdat de foto-instellingen automatisch geregeld worden. Op die manier is het een hele laagdrempelige compctcamera om mooie foto’s mee te maken. Hou er wel rekening mee dat de kwaliteit van de foto’s van deze camera niet te vergelijken is met die van professionele apparatuur. De Coolpix W100 is ontworpen voor families om foto’s te maken op plekken en momenten dat je je andere camera of smartphone niet wilt gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je bang bent dat je camera dan vies of nat wordt.

Bij mooi weer, kan je met de Nikon Coolpix W100 perfecte foto’s maken. De kleuren op de foto zijn intens en fel. Ook als het bewolkt is, blijft de fotokwaliteit meer dan voldoende. Zelfs binnenshuis zijn de foto’s van voldoende kwaliteit. Dat geldt ook voor portretfoto’s die met een flits gemaakt zijn.

Nikon Coolpix W100 - buitenfoto's kwaliteit

Buiten maakt de Nikon Coolpix W100 prachtige foto’s

Video

Je kan met deze compactcamera ook filmpjes opnemen. Het opnemen van een filmpje gaat met de makkelijk te bedienen ‘rode knop’. Het gebruik hiervan is zo intuïtief dat een kind hier al snel mee overweg kan. Helaas kan je geen gebruik maken van de zoom opties tijdens het filmen.

Gebruikersvriendelijkheid

De Nikon Coolpix W100 compactcamera is ontworpen voor het hele gezin. Het fototoestel is dan erg intuïtief in gebruik. Zodra de batterij voldoende opgeladen is, kan je hem direct gebruiken. En eigenlijk wijzen de knoppen zich vanzelf. De knoppen zijn groot en de menu’s erg duidelijk. Waarschijnlijk zijn de opties voor een hobbyfotograaf veel te beperkt, maar voor kinderen is het een ideale camera.

Bijkomend voordeel is dat het toestel zichzelf instelt en scherp stelt. Hierdoor zijn de foto’s van onze zoon (bijna altijd) scherp. Let er wel op dat je kind echt afdrukt. Het apparaat piept namelijk tijdens het scherpstellen, maar dan maakt het nog geen foto. Daarvoor is een ander geluid. Een kwestie van even opletten om teleurstellingen te voorkomen.

Klein nadeel is wel dat de display redelijk klein is. Hij is 2,7-inch groot, wat toch behoorlijk kleiner is dan een gemiddeld scherm of het scherm van een smartphone.

Nikon Coolpix W100

De camera helpt bij het scherpstellen

Waterdicht en stootvast

De camera gaat vaak mee naar buiten en is (helaas) al de nodige keren gevallen. Gelukkig kan de camera tegen een stootje. Volgens de fabrikant is het toestel bestand tegen een val van maximaal 1,8 meter.  Bovendien is het toestel waterdicht. Je kan er zelfs 10 meter mee onder water. Daardoor kan je leuke foto’s maken in het zwembad of op het strand. De eerste foto’s onder water in een bergmeer zijn inmiddels gemaakt en de camera heeft dit zonder problemen doorstaan.

Features

De Nikon Coolpix W100 heeft niet zo veel instellingen, maar wel een paar leuke features. Zo kan je een leuke effecten en frames toevoegen aan foto’s. Ook zijn er 13 verschillende ‘scenes’, standaardinstelling voor bijvoorbeeld het fotograferen van eten, onderwater foto’s en foto’s in het donker.

De camera is voorzien van een flitser. Wanneer je deze op automatisch instelt, dan bepaalt de camera zelf wanneer wel of niet geflitst wordt.

SnapBridge

Wanneer je deze camera koopt, moet je eigenlijk ook de app ‘SnapBridge’ installeren. Met deze app worden de foto’s die gemaakt worden via Bluetooth overgezet naar je smartphone of tablet. Geen gedoe met kabeltjes meer, maar direct de mogelijkheid om de mooiste foto’s te bewaren of te delen via bijvoorbeeld Whats App.

Het instellen van deze app gaat super eenvoudig. Gewoon de aanwijzingen op de je scherm volgen.

Foto maken Coolpix W100 gebruiksvriendelijke compactcamera

Deze camera is erg gebruiksvriendelijk.

Conclusie Nikon Coolpix W100 compactcamera

Wanneer je op zoek bent naar een eenvoudige, ‘hufterproof’ fotocamera voor je kind, dan kunnen we de Nikon Coolpix van harte aanbevelen. Deze compactcamera kan tegen een stootje, is waterdicht en maakt prima foto’s.  De Nikon Coolpix W100 is vanaf 139 euro verkrijgbaar bij onder meer bol.com. Je kunt op dit moment kiezen uit twee kleuren: wit of geel. Vergeet vooral niet om ook een geheugenkaart en beschermhoes mee te bestellen. Anders kan de camera geen foto’s opslaan. Via deze link kom je direct bij de juiste geheugenkaart uit.

Review » Review: Compactcamera Nikon Coolpix W100

verder lezen op bergfamilie.nl

2 opmerkingen

Manon van der Werf 22 juli 2019 - 13:25

Wat een leuke fijne handzame camera! Vergeleken bij mijn Fullframe haha. Ideaal voor vakantie

Antwoord
Rachel 25 juli 2019 - 13:27

Ik ben zelf fotograaf en werk ook met Nikon en dat blijf ik toch wel het fijnste vinden!

Antwoord

Laat een opmerking achter..