Review Decathlon Quecha MH900 wandelschoenen

Goede wandelschoenen zijn doorgaans behoorlijk aan de prijs. Toen we de Quecha MH 900 aan de test onderworpen hadden, werden we echter uitermate verrast door de lage prijs van wandelschoenen van Decathlon. Voor nog geen 90 euro krijg je een wandelschoen waarmee je zonder problemen wandelingen van 6-8 uur kunt maken.

Wil je meer weten over deze goedkope wandelschoenen van Decathlon? Lees dan snel verder!

Decathlon wandelschoenen test - review MH900

Zorg altijd voor een combinatie van de beste wandelsokken en goede wandelschoenen

Samenvatting review Decathlon Quecha MH900 wandelschoenen

Soort schoenen: (berg) wandelschoenen voor heren in categorie B.
Materiaal: Runderleer, polyester en rubber (zool).
Gewicht: ca. 500 gram (maat 41)
Geschikt voor: lange wandelingen en bergwandelingen op onverhard terrein.
Wat is leuk: waterdichte comfortabele wandelschoenen voor gunstige prijs.
Wat is minder: aan- en uittrekken is even wennen.
Kopen: € 89,99 via Decathlon.

Decathlon Quecha MH900 review

Quecha MH900 is duidelijk waterdicht

Volledige review Decathlon wandelschoenen – Quecha MH900

Wij hebben de Quecha MH900 wandelschoen de afgelopen periode intensief getest tijdens wandelingen in de bergen. Van modderige bospaadjes tot rotsachtige ondergronden. Maar ook bij sneeuw, regen en op warme dagen. Onder alle omstandigheden bevallen deze schoenen goed.

Voor nog geen 90 euro koop je een paar wandelschoenen die aan alle eisen van een wandelschoen voldoen.

Waterdicht & ademend

Deze Decathlon wandelschoenen zijn waterdicht. Zelfs tegen een wandeling van 6 uur door de stromende regen blijken ze bestand. Omdat de schoenen van leer zijn gemaakt verwachten we dat ze ook op lange termijn goed waterdicht blijven.

De combinatie van materialen zorgt doorgaans voor een goed ademend vermogen. Toch hebben we de indruk dat het ademend vermogen iets beperkt is. De temperatuur in deze schoenen kan tijdens warmere dagen behoorlijk oplopen. Deze wandelschoen is weliswaar gemaakt van ademend materiaal, maar heeft relatief veel tijd nodig om de warmte van je voeten af te voeren.

Profiel

Het profiel van deze schoenen is grof en stug. De zool is gemaakt van rubber en heeft op alle typen ondergrond een goede grip. Alleen op een ijzige ondergrond is de grip (logischerwijs) minder.

Pasvorm en comfort

Op het eerst gezicht lijken de schoenen niet zo comfortabel. De zolen en de neuzen van de schoenen zijn gemaakt van stug rubber, waardoor je het idee krijgt dat de schoenen ook stug en zwaar zijn. Uit de test blijkt wat anders. De schoenen zitten veel comfortabeler dan je verwacht. Helemaal niet stug, maar stevig en soepel.

Bovenop de schoen zit een soort sok. Deze moet er voor zorgen dat de wandelschoenen goed aansluiten bij je enkels en geven extra steun. Dit werkt op zich erg goed en de schoenen zitten ook erg comfortabel rondom je enkels. Het aan- en uittrekken kost wel wat tijd en oefening.  Qua maatvoering zijn ze erg maatgetrouw.

Het eigen gewicht van de schoenen is ca. 500 gram. Wat ze voor bergschoenen relatief licht maakt.

Quecha wandelschoenen review

Duurzaam

Ik heb al behoorlijk wat wandelingen op deze schoenen gemaakt. Ze zien er nog steeds gelikt uit en tijdens het schoonmaken onder de kraan zie je duidelijk dat het water zo van de schoenen afloopt. Wanneer je deze wandelschoenen onderhoud, gaan ze waarschijnlijk jarenlang mee.

Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit

Deze wandelschoenen van Decathlon zijn een goede keuze als je op zoek bent naar goedkope wandelschoenen. Zeker bij minder goede weersomstandigheden dragen we ze graag. Je kunt er rustig zes uur mee door de stromende regen lopen, zonder dat je voeten nat worden. Ook op gebied van stevigheid, grip en ademend vermogen scoren Quecha wandelschoenen een zeer ruime voldoende. Kortom voor wandelingen tijdens een vakantie in de bergen (en Nederland) is dit echt een goede budget keuze!

Alleen te koop bij Decathlon.

 

Wandelschoenen » Review Decathlon Quecha MH900 wandelschoenen

verder lezen op bergfamilie.nl

2 opmerkingen

Melissa Schrijft 27 mei 2019 - 09:27

Wow dat is zeker niet duur voor paar wandelschoenen. Die van mijn waren rond de 200 euro maar lopen dan ook nog steeds heerlijk

Antwoord
lodi 27 mei 2019 - 10:52

Vorig jaar kochten we voor de oudste ook wandelschoenen bij Decathlon en dar was hij zeer tevreden over. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier steeds meer en meer koop.

Antwoord

Laat een opmerking achter..