Review: Korte wandelbroek van Decathlon (Forclaz) getest

Wanneer we op zoek zijn naar betaalbare outdoorkleding, dan gaan we meestal naar Decathlon. Onze ervaring is dat de prijs/kwaliteit verhouding hier optimaal is. De producten zijn doorgaans niet van de allerbeste kwaliteit, maar ze kosten ook vrij weinig. Wanneer we niet van plan zijn meerdere jaren intensief gebruik te maken van kleding of accessoires, is Decathlon vaak een goede keuze. Tijdens één van onze bezoekjes zag ik een korte wandelbroek van Decathlon huismerk Forclaz. Ondanks dat wandelbroeken bij ons zeer intensief gedragen worden, besloot ik deze toch mee te nemen. Hoe de korte wandelbroek bevalt, lees je in deze review.

Forclaz - korte wandelbroek Decathlon

Forclaz is het trekkingmerk van Decathlon.

Samenvatting Decathlon korte wandelbroek voor dames

Wandelbroek geschikt voor: wandelen, hiken en het maken van trekkingen bij nat weer.
Materiaal: polyamide, polyester en elastaan.
Pasvorm: korte, sportieve wandelbroek tot net boven de knie.
Wat is leuk: licht, dun en slijtvast.
Wat is minder: alleen in blauw verkrijgbaar.
Kopen: voor 24,59 euro.

wandelbroek Decathlon

De broek zit comfortabel.

Volledige review Decathlon wandelbroek voor dames

Bij Decathlon vindt je een breed assortiment aan outdoor producten. Dit assortiment is zó breed, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij selecteren daarom altijd direct door naar de merken Quecha en Forclaz. Quecha voor laagdrempelige en goedkope producten, Forclaz als we iets specifieker (technischer) of meer richting trekking zoeken. Met beide merken hebben we overwegend goede ervaringen.

Pasvorm wandelbroek Forclaz

Omdat we veel wandelen en ook meerdere dagen achter elkaar kies ik voor een korte wandelbroek van Forclaz. Van dit merk verwacht ik meer kwaliteit dan bij Quecha. De korte wandelbroek is eigenlijk middelkort. Hij komt net boven mijn knieën. De pasvorm is niet bepaald vrouwelijk, maar wel heel erg comfortabel. De grote zakken aan de zijkant geven de broek een survival look. Ik bestel de broek in maat 36 en dit blijkt een goede keuze. Bij Quecha broeken neig ik vaak naar een maatje groter, omdat dit merk klein valt, maar voor Forclaz geldt dit blijkbaar niet.

Comfort

Deze wandelbroek heeft een groot draagcomfort. De stof is zacht, dun, en slijtvast. Dat laatste blijkt nadat ik ben gaan zitten op de stuk spinterig hout. De zakken zijn qua grote net een beetje onhandig. Mijn telefoon past er nét niet in. En die wil ik juist hier bewaren op dagen dat ik geen vest of outdoorjas draag. Een wandelkaart past er ook niet in. Het wordt uiteindelijk gebruikt als opbergvak voor mijn mondkapje en zakmes.

Gosausee sportief

Prima prijs – kwaliteit verhouding!

Conclusie van review korte wandelbroek van Decathlon

Dit is een fijne en uitermate betaalbare wandelbroek voor wie gaat wandelen in de zomer. Zelf heb ik al snel een korte wandelbroek aan (liever een korte broek met lange mouwen dan andersom) en ik draag deze broek van Forclaz regelmatig. De broek is technisch niet heel hoogstaand, maar droogt snel, draagt comfortabel en zit prima. Het is jammer dat de zakken te klein zijn voor een telefoon of wandelkaart. Maar voor dit bedrag mogen we daar eigenlijk niet over klagen. Ik bestelde deze broek online voor 24,95 euro.

wandelbroek » Review: Korte wandelbroek van Decathlon (Forclaz) getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..