Review La Sportiva Kids Stickit

door bergfamilie

review klimschoenen la sportiva

Onze kleine draak is een klimmer. Een sportklimmer om precies te zijn. Nu vinden wij klimmen ook een fantastische sport, dus dat komt goed uit. We rijden graag met hem naar een klimhal, klimmuur of een klimcursus buiten in de natuur. Door al dat klimmen was het tijd voor nieuwe klimschoenen. En bezeten van gear als ik ben, ga ik dan op zoek naar de beste klimschoenen voor de beste prijs. In dit geval schoenen voor het klimmen binnen en buiten die niet meer dan 100 kosten. Het werden klimschoenen La Sportiva Kids Stickit. Een beetje op advies van de klimleraar (tevens olympisch klimmer) en een beetje op mijn eigen goed gevoel. Er is ondertussen een half jaar volop mee geklommen. Dus tijd voor een de review van La Sportiva Kids Stickit!

Samenvatting review klimschoenen La Sportiva Kids Stickit

Materiaal: leren klimschoenen.
Beschikbare maten: maat 27 tot en met 34.
Sluiting: elastische veter,welke met klittenband sluit.
Kopen: voordelig via de webshop van Bergfreunde voor € 44,-.

la sportiva stick it

Complete review La Sportiva Kids Stickit

Mijn zoon klom buiten op zijn wandelschoenen. Binnen gebruikte hij het liefst zijn blote voeten. Dat ging prima, want hij is een goede klimmer (moeders woorden, maar ook de iets objectievere woorden van de klimleraar). Toch adviseerde de klimleraar klimschoenen te kopen. Om wondjes te voorkomen en om meer gebruik van wrijving te kunnen maken.

Onze eigen ervaring met klimschoenen is op zich goed, behalve dat we altijd blij waren wanneer we de schoenen weer uittrokken. Leuk om te klimmen, maar comfortabel is anders. Is dat wel een goed idee voor een kind van 7, een echte klimschoen? De klimleraar stelde mij gerust, dat kinderschoenen iets comfortabeler zijn omdat ze minder voorspanning hebben. Daarbij adviseerde hij klimschoenen van La Sportiva te kopen. Zelf had hij hier zijn hele jeugd mee geklommen en dit had een positieve herinnering achtergelaten.

Keuze voor La Sportiva Kids Stickit

Een hele dag bestudeerde ik klimschoenen op internet. Ik las talloze reviews, ervaringen en tips over de aanschaf van klimschoenen voor kinderen. Uiteindelijk bestelde ik twee verschillende varianten: La Sportiva Kids Stickit en Mad Rock Mad Monkey.

Omdat La Sportiva Kids Stickit niet meer in de maat van zoonlief te bestellen was, bestelde ik een maat groter. Dit bleek uiteindelijk perfect te passen. Beide klimschoenen (La Sportiva en Mad Rock) werden gepast en de keuze viel direct op La Sportiva. Zat beter, wilde hij hebben.

Nu zegt dat niks over de kinderklimschoenen van Mad Rock. Mijn zoon is een kind van 7 en zijn gedachte en beweegredenen zijn van dat niveau. Het kan dus heel goed zijn dat hij de kleuren van La Sportiva mooier vond, zijn grote teen beter kon bewegen, hij het passen zat was of de sluiting van Mad Rock minder mooi vond. Dat zegt hij niet, maar dat kan allemaal meetellen.

Gebruik en duurzaamheid La Sportiva Stickit

Hoe dan ook, met de kinderklimschoenen van La Sportiva is de afgelopen weken volop geklommen in de hal, geboulderd, en geklommen op rotsen. Ook is er door de bosjes gerend, op bergen geklommen en in een fontein gezwommen. Allemaal met deze klimschoenen.

Ik durf dus met een gerust hart te zeggen dat deze schoenen comfortabel zijn voor kinderen, dat ze duurzaam zijn en heel wat kunnen doorstaan.

Of mijn zoon beter is gaan klimmen met deze schoenen weet ik niet. Wel draagt hij ze graag en klimt hij met gemak. In zijn klimgroep waren overigens veel kinderen met klimschoenen Stickit. Wat wel iets zegt over de populariteit.

Een groot voordeel aan klimschoenen Stickit is de sluiting met een elastische veter en klittenband. Hierdoor kan de schoen ver open is hij toch makkelijk strak te sluiten. Hiermee kunnen zelfs jonge kinderen zelf met gemak hun klimschoenen aan en uittrekken.

review la sportiva klimschoenen

Conclusie review klimschoenen La Sportiva Stickit

La Sportiva Kids Stickit is een fijne klimschoen! De sluiting is makkelijk door kinderen zelf te bedienen en de schoen sluit perfect om de (smalle) kindervoet.

De klimschoenen zijn duurzaam en kunnen veel hebben. Ze slijten niet snel. Wij hebben de schoenen meerdere keren op de hand moeten wassen, maar ze zien er nog steeds mooi uit.

Tips een aanbevelingen voor La Sportiva Stickit
  • Wij kochten deze klimschoenen online bij Bergfreunde. Bergfreunde bood online de beste prijs (zelf met verzendkosten erbij) en wij zijn altijd tevreden over de (retour) service van Bergfreunde.
  • De klimschoenen kunnen goed een maat groter besteld worden dan de reguliere schoenen, bij onze zoon paste dit perfect!
  • La Sportiva Stickit is uitermate geschikt voor jonge klimmers met smalle voeten.
  • De schoenen laten zich goed wassen met lauwwarm water, maar vermijd drogen bij of aan de verwarming. Dit gaat ten kosten van het leer van de schoenen.
  • Tot slot: wellicht overbodig maar klimschoenen worden uiteraard gedragen zonder sokken. En niet zoals op sommige foto’s van onze eigenwijze draak met sokken…
La Sportiva Stickit kopen?

Dat kan voordelig via deze link bij Bergfreunde voor 44 euro.

 

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.