Review: Laguiole le baroudeur zakmes voor wandelaars

Voor mijn verjaardag kreeg ik een klein zwart doosje. Even dacht ik aan een sieraad. Maar in het doosje lag iets voor praktische toepassing: mijn nieuwe zakmes. Mijn nieuwe Laguiole zakmes. Een merk wat ik kende van steakmessen en kelnersmessen. Een merk waar ik vroeger verzot op was geweest. Handgemaakt. In Frankrijk. Het zakmes heeft het luxe zwarte doosje daarna nooit meer gezien. Het verdween in mijn wandelrugzak en is sindsdien talloze keren gebruikt.

Samenvatting review Laguiole le baroudeur

Type mes: zakmes / wijnmes.
Zakmes geschikt voor: wandelaars, paddestoelen verzamelen, kamperen.
Gebruik bij: appel schillen, stokbrood snijden, wijn openen, paddenstoelen afsnijden en bijsnijden.
Kopen: Online niet te koop, zoek bij de betere outdoorzaken of kookwinkels.

Ideaal cadeau voor wandelaar

Dit mes bleek een van mijn favoriete verjaardagscadeaus. Nu word ik sowieso heel blij van praktische (outdoor) cadeaus. Maar daarbij wordt ik nog blijer van duurzame kwaliteitsproducten van natuurlijke materialen. Et voilà, dit Franse mes heeft het allemaal.

Vervolgens is het mes ingezet tijdens het paddenstoelen zoeken. Het uitsnijden en bijsnijden van eekhoorntjesbrood ging preciezer dan met elk ander mes tot nu toe.

paddestoelen eekhoorntjesbrood

Een ideaal mes voor je paddenstoelenjacht.

Het mes van le baroudeur

Mijn oude Victorinox zakmes ging daarmee over op mijn zoon en dit zakmes zat voortaan in mijn wandelrugzak. Het eerste gebruik was om onderweg een appel door te snijden. Les 1: dit mes is vlijmscherp. Het gleed letterlijk door de appel heen.

Een goed teken uiteraard. Het mes ligt daarbij lekker in de hand. Er zit een lichte vergrendeling op, waardoor het mes niet snel inklapt.

Le baroudeur als wijnopener

Het mes is voorzien van een kurkentrekker, maar mist de heftboom. Deze hefboom heb ik toch echt nodig om een wijnfles te kunnen openen. Maar manlief niet. Dus op de camping volstond mijn nieuwe Laguiole zakmes perfect als wijnopenener. En ook het stokbrood en de kaas werden ermee gesneden. Zo was de hele borrel voorbereid met slechts 1 mes.

zakmes met wijnopener

Het zakmes bestaat uit een vlijmscherp mes en een wijnopener.

Vanaf nu altijd bij de hand

Het mag duidelijk zijn dat ik blij ben met mijn nieuwe mes. Of we nu een spontane picknick met verse broodjes houden, een fles wijn willen openen of onderweg opeens eekhoorntjesbrood vinden, ik ben er met mijn baroudeur zakmes van Laguiole altijd op voorbereid. Het design is stijlvol en vrouwelijk. Het ligt ook fijn in de hand. Ik ben ontzettend blij met dit cadeau!

Onderhoud van het zakmes

Na ieder gebruik moet het zakmes schoongemaakt worden. Dat stond in de beschrijving, maar zou ik ook niet anders willen. Een beetje water en milde zeep volstaan. Voor het dichtklappen laat ik het mes goed drogen.

Om het mes zo vlijmscherp te houden als het nu is, moet ik hem regelmatig slijpen op een slijpsteen. Dat is voor mij wel even een dingetje. Ik heb in ieder geval een slijpsteen gekocht. Gelukkig hoeft het mes voorlopig nog niet geslepen te worden, het is nog altijd vlijmscherp.

Review » Review: Laguiole le baroudeur zakmes voor wandelaars

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..