Review: Manduka yogamat EKO is de meest duurzame yogamat

Toen ik begon met pilates, kocht ik mijn eertste yogamat. Hier deed ik mijn pilates oefeningen op, maar later ook mijn fitness en yoga oefeningen. Toen ik ging reizen kocht ik een tweede mat. Een dunne mat, die ik makkelijk kon vouwen en inpakken. En toen ik een derde mat ging kopen, verdiepte ik mij voor het eerst in de duurzaamheid van yogamatten. Want hoe slecht is dit materiaal eigenlijk voor het milieu en voor onszelf?  Na een beetje online onderzoek kwam ik uit bij de Manduka EKO yogamat van 100% rubber. Ik bestelde dit exemplaar online en gebruik hem nu zo’n twee jaar bijna dagelijks. En dat ondanks dat er ondertussen zo’n 5 yogamatjes bezit, is dit toch wel mijn favoriet. In deze review vertel ik waarom.

duurzame yogamat getest

Duurzame yogamat Manduka EKO getest

Samenvatting van review Manduka yogamat EKO

Materiaal: duurzaam natuurlijk rubber.
Dikte: 4 mm.
Gewicht: 2 kg.
Wat is leuk: duurzaam, zeer slijtvast.
Wat is minder: gaat een beetje ravelen aan de zijkant na verloop van tijd.
Manduka EKO yogamat kopen: in verschillende kleuren vanaf 80 euro.

Manduka yogamat

Flexibel en compact.

Volledige review Manduka EKO yogamat

Ditis niet alleen mijn meest comfortabele yogamat, maar ook mijn mooiste en meest duurzame yogamatje. Ik gebruik Manduka Eko voor actieve yogavormen en voor fitness. En wanneer ik na flinke inspanning (zoals hardlopen) wil stretchen, dan grijp ik doorgaans ook naar deze mat. Waarom? Voornamelijk vanwege het anti slip en het snel oprollen en uitrollen van deze mat. Maar er is meer.

De meest duurzame yogamat

Volgens Manduka is dit de meest duurzame yogamat die er bestaat. De mat is gemaakt van 100% duurzaam rubber van duurzame geooste bomen. Nu ruikt de mat daardoor in het begin wel een beetje vreemd. Na het uitpakken heb ik hem twee dagen en nachten buiten laten hangen in de frisse herfstwind en toen was deze geur verdwenen.

Een duurzame yogamat is fijn voor mijn geweten, maar het is ook een fijn idee wanneer ik er met mijn neus bovenop lig. Zo weet ik zeker dat ik geen schadelijke stoffen en chemicalien lig te inhaleren tijdens mijn trainingen.

Daarbij is de mat extreem duurzaam in gebruik. Ik gebruik deze ruim twee jaar bijna dagelijks en hij is nog zo goed als nieuw. Althans, de bovenkant van de mat is nog onaangetast. Aan de zijkant begint de mat wel een beetje te ravelen.

Anti slip en stabiliteit

De mat heeft een enorm anti slippend vermogen. Krachttraining doe ik doorgaans met sokken en yoga zonder sokken. Beide kan prima en zonder slippen of uitglijden op deze mat.

Dun, flexibel en lichtgewicht

De mat is dun, flexibel en weegt slechts 2 kilo. Ik kan hem met gemak oprollen en dan nog een keer dubbelvouwen. En zo gaat deze yogamat ook weleens mee op reis. Hij neemt weinig plaats in en past altijd ergens tussen. Ideaal!

oprollen van manduka yogamatje

Duurzame materialen van natuurlijke oorsprong.

Conclusie Manduka EKO duurzame yogamat

Zoals eerder gezegd is dit mijn favoriete yogamat. Geen wonder dat deze een plekje kreeg als beste yogamat in onze yogamat test. De mat gaat al ruim 2 jaar mee en ik verwacht dat hij minimaal nog 2 jaar meegaat (eigenlijk verwacht ik langer, maar wie weet). Ik maak de yogamat schoon met een natuurlijk middel en hang hem regelmatig even buiten in de frisse lucht. Verder vraagt deze mat eigenlijk geen onderhoud. Een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame yogamat van goede kwaliteit.

Yogamat » Review: Manduka yogamat EKO is de meest duurzame yogamat

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..