Review: Odlo F-Dry thermokleding

 

Getest: Odlo F-Dry thermokleding. F-Dry van Odlo is het snelst drogende thermo ondergoed van Odlo. We hebben deze getest als setje (top en bottom). Dit setje is uitsluitend getest tijdens outdooractiviteiten bij warme temperaturen (20+) graden.

odlo fdry

Samenvatting review Odlo F-Dry thermokleding

Materiaal: polyester en polypropyleen.
Pasvorm: sportief, nauw langs het lichaam.
Dikte /warmte: dun en koel.
Geschikt voor: wandelingen, beklimmingen, moutainbiken, hardlopen, raften.
Wat is leuk: sneldrogend vermogen.
Wat is minder: geen natuurlijke materialen.
Kopen: voor €29,95- via Bever.

De volledige review Odly F-Dry gaat verder onder deze afbeelding.

Complete review Odlo F-dry thermokleding

Een wandelshirt is essentieel voor een actieve vakantie of een verblijf in de bergen. In de snelst drogende collectie aller tijden biedt Odlo een bottom (onderbroek), singlet (shirt zonder mouwen) en een t-shirt (met korte mouwen). Wij testen een singlet en bottom.

F-dry technologie

Odlo F-dry zorgt dat transpiratie van je lichaam afgevoerd wordt zonder dat de thermokleding nat wordt. Ook na het wassen droogt deze kleding snel. Dat maakt Odly F-Dry ook geschikt voor activiteiten op het water als raften, kanoën of zeilen. De thermokleding lijkt bij nader besturen te zijn opgebouwd uit stof met heel veel miniem kleine gaatjes. Waarschijnlijk om het ademend vermogen te maximaliseren?

Nauwsluitende pasvorm

De eerste keer dat ik de thermokleding draag verbaas ik me dat het nauw valt. Niet te strak, maar strakker dan Odlo’s Ceramiwool thermokleding. Zowel de bottom als het singlet vallen dichter langs het lichaam. En dat bevalt mij. De stof is flexibel en heel licht. Even denk ik dat het wel zal gaan kriebelen wanneer ik mij in ga spannen, maar dit blijkt niet het geval.

Snel drogend

Uiteraard wil ik het sneldrogend vermogen testen. Dit doe ik hardlopend  in de zon, maar ook trainend binnen. Buiten in de zon droogt de thermokleding snel, maar hoe houdt het in de sportschool? Ter hoogte van de (sport)bh wordt de top nat, maar verder blijft deze droog. Ik denk daarom dat de natte plek eigenlijk komt doordat de bh niet optimaal meewerkt. Qua drogend vermogen niks op dit wandelshirt aan te merken dus.

Tijdens buiten activiteiten is dit een fijne top! Wel echt één voor warme dagen. Of dagen van grotere inspanning. Het wachten is nu alleen nog op een bijpassende outdoorbroek. Dat zou de prestatie compleet maken.

Conclusie review Odlo F-Dry

Odlo F-Dry is inderdaad ontzettend snel droog! Tijdens warme dagen ontstaat er een natte plek op mijn rug (onder de wandelrugzak). Zodra ik mijn rugzak afdoe, droogt de stof binnen een paar minuten op. Daarbij maakt het sneldrogend vermogen maakt het ook geschikt voor activiteiten op het water.

Tip: wanneer je Odlo F-Dry voor het eerst draagt, knip dan de waslabels uit het kledingstuk. Dit was ik de eerste keer vergeten, en die kriebelen ontzettend (wanneer je hier tenminste gevoelig voor bent).

Tip 2: normaal draag ik maat 36 broeken, maar de bottom van Odly F-Dry valt toch wel erg strak.. Dit tekent af in een strakke broek. Daarom adviseren we een maatje ruimer te bestellen.

Je koop Odlo F-Dry thermoshirt en bottom online in de webshop van Bever.

Thermokleding » Review: Odlo F-Dry thermokleding

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..