Review Odlo Kinship thermoshirt

Ik heb een grote liefde voor functionele kleding. En van Odlo mag ik zo nu en dan wat technische thermokleding testen. Heel fijn, want Odlo maakt mooie thermokleding waar je echt wat aan hebt. De afgelopen weken heb ik vooral veel gebruik gemaakt van thermoshirt Kinship van Odlo. Ik zocht deze uit voor de herfstwandelingen die wij maken in de bergen. Tijd voor een review.

odlo kinship thermoshirt getest

Samenvatting review Odlo Kinship thermoshirt

Thermoshirt geschikt voor: wandelen, mountainbiken, klimmen of stedenbezoek bij kouder weer.
Materiaal: mix van wol, polyester en polyamide.
Dikte /warmte: lichtgewicht.
Pasvorm: sportieve fit, valt heel mooi.
Wat is leuk: warm en comfortabel.
Wat is minder: beperkte verkrijgbaarheid.
Kopen: voor € 72,- via de Bergfreunde.

odlo kinship review thermoshirt aan hanger

Volledige review Odlo Kinship thermoshirt

Mijn eerste reactie was: het voelt helemaal niet als een thermoshirt. Odlo Kinship ziet eruit als een sportief sweatshirt. Met leuke details, dat wel. Dunne, lichte stof met een brede boord en ronde hals. Maar als ik het thermoshirt aantrek maak ik direct kennis met de technische eigenschappen.

Warm

Waar de meeste kleding van Odlo even de tijd nodig heeft om warm te worden (omdat ze lichaamswarmte vasthouden, maar bij het aantrekken nog koud en stug voelen), is Kinship direct warm. Comfortabel en warm zelfs. De zachte dunne stof biedt verrassend veel warmte. Iets wat nog eens duidelijk onderstreept wordt tijdens de herfstwandelingen en tochten die ik maak in dit shirt. Het thermoshirt houdt warmte zo efficiënt vast dat ik er tijdens beklimmingen niks overheen draag. En dat bij 10 graden!

Pasvorm

Het shirt heeft een comfortabele, losse pasvorm. Daarbij is het ook nog eens naadloos. Onderaan het shirt bevind zich een wat strakkere boord (zowel bij het lichaam als bij de mouwen) waardoor je geen last hebt van wind, ondanks de korte pasvorm. Zelf ben ik vrij slank, maar wel lang. Wat vaak resulteert in net te kort vallende mouwen. Maar bij dit shirt niet, heel fijn!
Het shirt draagt ontzettend comfortabel, geeft veel bewegingsvrijheid en irriteert niet. Nou ja, nadat je het label in je nek eruit geknipt hebt dan 😉 Mijn huid is zeer gevoelig en veel thermokleding blijft, ondanks de beloftes, irriteren. Maar Odlo Kinship draagt zacht zonder te prikken.

Leuke details

Odlo Kinship is afgewerkt met mooie vrouwelijke details. Het shirt zelf heeft niet veel vorm, maar door de afwerking ziet het er toch vrouwelijk uit. Aan de achterzijde in de hals is een kleurrijk label bevestigd. Dit heb ik bij andere producten van Odlo nog niet gezien, maar ik vind het een leuke eyecatcher. En ook het logo bevind zich op een andere plaats, namelijk subtiel linksonder. Kortom, Odlo wijkt af van haar standaard ontwerp en verrast met Kinship op vele vlakken!

review odlo kingship vrouw in thermoshirt in het bos

Conclusie Odlo Kinship thermoshirt

Dit shirt is mij op het lijf geschreven. Ideaal voor wandelingen, fietstochten, toertochten. En ik denk dat ik dit thermoshirt ook tijdens de wintersport ga dragen. Daarnaast is het ook een prima shirt voor casual gebruik. In situaties met wisselende temperaturen (denk aan reizen, rondtrekken, stedentrip) zou ik voor dit shirt kiezen. Ook omdat het er niet direct als sportkleding uitziet. Het shirt heeft een vrij casual look.

Je koopt dit shirt voor € 72,- in de webshop van Bergfreunde. Dat is tevens de enige webshop waar dit thermoshirt konden vinden.

 

 

 

 

Thermokleding » Review Odlo Kinship thermoshirt

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..