Review: Salomon Speedcross wandelschoenen kind

Getest: Salomon Speedcross wandelschoenen voor kinderen. Lees hieronder de complete review van deze wandelschoenen voor kinderen.

salomon speedcross review

Wandelschoenen voor kinderen is een lastig onderwerp. Want veel wandelschoenen zijn zwaar en niet flexibel. Kleine kinderen bezitten niet altijd voldoende kracht om zo’n logge schoen te bedienen. Deze trailrunschoenen voor kinderen zijn gemaakt voor wandelingen in de bergen, maar dan op wat hoger tempo. Ideaal voor actieve kinderen in een natuurlijke omgeving dus. Wij lieten ze testen door onze 6 jarige zoon.

salomon schoenen review

Samenvatting review Salomon Speedcross wandelschoenen kind

Soort schoenen: Trailrunningschoenen voor kinderen, geschikt voor bergwandelingen.
Materiaal: Sneldrogend mesh (voorzien van waterafstotend membraan).
Geschikt voor: trailrunning, wandelingen op zacht terrein, bergwandelen.
Beschikbare maten: maat 26 t/m maat 30.
Beschikbare kleuren: zwart, rood, geel, donkerblauw of lichtblauw (zie afbeelding hieronder).
Wat is leuk: Comfortabele schoen die kinderen zelf aan en uit kunnen trekken, licht gewicht.
Wat is minder leuk: Laag model biedt minder steun rondom de enkels dan een hoog model.
Prijs: € 79,95 via Bergfreunde.nl

Volledige review Salomon Speedcross wandelschoenen kind

Wij kochten deze schoenen toen de sneeuw in het dal was gesmolten en de snowboots verruild konden worden voor wandelschoenen. Ze worden intensief gebruikt tijdens wandelingen in de bergen en in het dal, onder alle weersomstandigheden. Stukjes door de sneeuw komen aan het begin van het wandelseizoen ook nog wel voor.

Comfort

Dat deze kinder wandelschoenen comfortabel dragen is bij het passen van de schoenen al duidelijk. Verschillende wandelschoenen worden gepast, maar er is een uitgesproken voorkeur voor de Salomon Speedcross. Of dit komt door het comfort of het design is op dat moment nog niet helemaal duidelijk. Wanneer deze schoenen ook worden verkozen boven een paar stoere sneakers voor een wandeling naar school is het duidelijk: deze schoenen dragen comfortabel.

Salomon Speedcross

Ademend en waterdicht

Salomon Speedcross beloofd zowel ademend als waterafstotend te zijn. Een wandeling door wat overgebleven sneeuw en in de (lichte) regen overleven ze dan ook met gemak. Van zweetvoeten is ook geen spoor te bekennen dus het ademend vermogen is voldoende. Al moeten de echte warme dagen nog komen, dus daarover later meer…

Pasvorm

Onze zoon heeft een smalle voet. Deze schoenen passen perfect om zijn smalle voeten heen. We moeten wel een maat groter kopen dan gewoonlijk. Maar deze zit dan ook perfect. De voet zit goed vast in de schoen en biedt voldoende grip op onverhard en verhard terrein. Zowel bergop als bergaf wordt rennend afgelegd. Voeten worden goed afgelopen (zool heeft voldoende flexibiliteit) en de schoenen blijven vanbinnen droog.

Duurzaamheid

Dit betreft makkelijk te onderhouden Gore-tex wandelschoenen. Even afspoelen en borstelen en ze zijn weer schoon. Zo gaan ze zeker een seizoen mee. Langer hoeft niet, kinderen groeien toch veel te snel.

Samenvatting review Salomon Speedcross wandelschoenen kind

Een fijne schoen voor een aantrekkelijke prijs. Het ontwerp spreekt kinderen. De functionaliteit is uitermate geschikt voor een sportieve (berg) wandeling. De schoen draagt comfortabel en laat zich makkelijk aan en uittrekken door kinderen zelf. Je koopt deze schoenen voor € 79,95 onder andere via Bergfreunde.

 

 

Wandelschoenen » Review: Salomon Speedcross wandelschoenen kind

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..