Review: Sherpa Namla fleecevest

review sherpa namla, vrouw wandelt in sherpa fleecevest langs het waterEen warm fleece vest wat er leuk uitziet. Ik bekeek mijn favoriete webshops en besloot dit keer eens voor wat anders te kiezen dan de standaard fleece als midlayer. Ik wilde een fleece voor tijdens de koudste winterdagen, maar ook één die ik mee kon nemen op lange wandelingen deze herfst. Warm, maar wel met een groot ademend vermogen dus. Ik bestelde uiteindelijk Sherpa Namla. Voornamelijk vanwege het opvallende design en de warme belofte. Ik heb het vest nu een paar weken in bezit en uitvoerig in gebruik genomen. Tijd voor een review!

sherlpa namla fleeccevest groene kleur

Samenvatting review Sherpa Namla fleecevest

Fleecevest geschikt voor: wandelingen, trekkingen, wintersport.
Materiaal: fleece van 100% polyester.
Pasvorm: getailleerd, nauwsluitend, geschikt voor lang bovenlichaam.
Wat is leuk: gemaakt in Nepal, afgewerkt met mooie details.
Wat is minder: alleen in damesmodel beschikbaar.
Kopen: voor € 89,95.

Complete review Sherpa Namla fleecevest

De herfst is de beste periode voor bergwandelingen, maar het wordt wel koud. Een thermoshirt en een jas zijn op hoogte niet voldoende en ik heb een fleecevest nodig. Ja, natuurlijk ik heb een stapeltje in de kast liggen maar ik ben op zoek naar net iets anders. Klein opvouwbaar (voor in de rugzak), lichtgewicht, warm en comfortabel (dus liefst een zachte stof). En het liefst ook iets langer dan de wintersport fleecevesten in mijn kast. Zodat het over mijn wandelbroek valt en over mijn polsen.

Als ik deze fleece van Sherpa zie, doet het patroon me denken aan een vakantie in Tibet. Ik zit er niet ver naast want ik lees even later dat het patroon uit Nepal komt. Of eigenlijk dat het merk en de kleding uit Nepal komen en daar gemaakt worden. Het is het eerste en enige merk uit de Himalaya dat de Europese markt bereikt heeft. Dankzij Sherpa hebben 1.000 mensen in Nepal eerlijk werk, voor een eerlijk salaris. Mensen die anders geen werk gehad hadden. Tsja, dat klinkt goed. En het vest ziet er mooi uit. En lijkt aan eerder genoemde eisen te voldoen. Genoeg redenen voor mij om te bestellen.

Opvouwbaar en licht

Het enige waar ik vooraf twijfels over had, was de capuchon. Meestal vind ik een capuchon niet lekker omdat het dan als een ophoping van stof voelt in mijn nek. Zeker met een jas over de capuchon. Maar omdat dit vest dun en licht is, merk ik niet eens dat er een capuchon aan vast zit. Ik draag hem nooit, maar hij zit ook zeker niet in de weg. De stof voelt dunner dan deze er op de foto uitziet. Lekker, want ik hou van dunne stof en het laat zicht klein opvouwen. Maar toch is dit vest verrassend warm!

Warm en comfortabel

De stof is zacht. Heel zacht. De zachtste fleece die ik in mijn hele leven gehad heb. En ik heb er heel wat gedragen. Als het vest bezorgd wordt is het koud en ik trek het meteen aan. De zachte stof is verrassend. De kleur is niet zo groen als op de foto van de webshop, maar meer mosgroen.

Ik wordt snel warm. Ook tijdens het wandelen geeft dit vest veel warmte. En snel, verrassend snel wordt het warm met dit vest. Toch is het ademend vermogen groot. Geen last van zweet dus.

fleecevest sherpa namla getest

Conclusie review Sherpa Namla fleecevest

Het vest voldoet aan al mijn eisen! Warm, maar ademend. Dun en klein opvouwbaar. Vrouwelijk en duurzaam. Het enige probleem blijft het materiaal: polyester. Dit is gewoon niet mijn eerste keuze, maar zonder polyester geen fleece. Dus was ik hem in de speciale waszak om microplastic afval in ons afvoerwater te voorkomen.

Het vest is functioneel voor wandelingen, toeren maar ik ga hem ook zeker gebruiken voor mijn wintersport activiteiten. Ik ben in ieder geval erg tevreden met deze aankoop!

Je kan fleecevest Sherpa Namla kopen in drie verschillende kleuren in de webshop van Bever.

 

Review » Review: Sherpa Namla fleecevest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..