Review: Sinner Bromley duurzame zonnebril getest

Een milieuvriendelijke zonnebril van gerecycled plastic. Sinner heeft hem! Er is een selectie van duurzame modellen van zowel dameszonnebrillen als herenzonnebrillen bij dit merk verkrijgbaar. En als gear milieuvriendelijker kan, dan hebben wij dat graag. Daarom hebben we duurzame zonnebril Bromley (damesmodel) aan onze zonnebrillentest onderworpen. En dat bleek een goede keuze. In deze review lees je waarom.

Samenvatting review Sinner Bromley

Categorie: 3.
Wat is leuk: duurzame zonnebril van gerecycled materiaal.
Wat is minder: heel eerlijk? we hebben het nog niet ontdekt. Behalve dan dat deze niet beschermt op de gletsjer… maar daarvoor is het ook een (categorie 3) zonnebril…
Kopen: in diverse webshops (Sinner, bol) voor € 39,99.

 

Complete review Sinner Bromley

Wij bestellen de zonnebril via Sinner. De bril wordt dezelfde dag nog verstuurd, snelle service!

De zonnebril wordt geleverd met een stoffen zakje wat om hem in te bewaren en mee te poetsen in één. Ik vraag me af of dit voldoende bescherming biedt als de zonnebril in mijn wandelrugzak zit, met tal van andere spullen. In de praktijk blijkt dit prima te gaan.

Model en comfort

Ik heb een redelijk een smal gezicht, want vaak een lastige combinatie blijkt met een leuke zonnebril. De meeste zonnebrillen vallen de ruim en vallen af zodra ik bij het bergwandelen een beetje omlaag kijk. Aangezien ik dat nogal vaak doe (ik moet toch weten waar ik mijn voeten neerzet) is het essentieel dat de bril goed aansluit en solide blijft zitten.

Sinner Bromley zit als gegoten. Uiteraard ziet de bril (gemiddelde grootte) er groot uit op mijn smalle gezicht, maar hij sluit goed aan. Er komt geen zon langs de randen van de bril en hij glijdt ook niet af. Ik draag de bril 3 dagen achter elkaar, zo’n 6 uur per dag. En geheel zonder problemen. Geen vervelende drukpunten, geen moment waarop de bril afglijdt, geen irritatie. Zo’n fijne pasvorm heb ik niet meer ervaren sinds ik jaren geleden een peperdure zonnebril van Chanel aanschafte (vanwege de geweldige pasvorm). En dat dus nu geheel milieuvriendelijk en voor nog geen 40 euro.

Zicht en bescherming

Ik heb gevoelige ogen. Eigenlijk draag ik het hele jaar door een zonnebril (of een skibril). Wanneer ik ga wandelen of mountainbiken draag ik vrijwel altijd een zonnebril. En er ligt er standaard één in de auto. Omdat ik een zonnebril gebruik tijdens al mijn sportieve activiteiten en tijdens het autorijden, is goed zicht cruciaal. Een zonnebril in categorie 3 is voor mij eigenlijk de standaard, een lagere categorie doet het voor mij niet.

Sinner Bromley (categorie 3 zonnebril) filtert genoeg licht om zonnige dagen om rustig zicht te hebben. Omdat de lenzen niet zo heel donker zijn, is het zicht eigenlijk met alle weersomstandigheden waarbij de zon schijnt goed. Op de gletsjer biedt deze zonnebril echter te weinig bescherming en ook op de piste zal ik deze zonnebril niet snel dragen..

Sinner Bromley is niet een typische outdoor zonnebril (ik bedoel, je kan hem prima op een terras dragen). Toch combineert de zonnebril goed met een fietshelm en blijft de bril tijdens sportieve activiteiten goed zitten.

sinner duurzame zonnerbril

Een fijne zonnebril voor bergwandelingen!

Conclusie Sinner Bromley getest

Zo als ik al begon: het is een heerlijke zonnebril. Milieuvriendelijk, betaalbaar en dat zonder in te boeten op kwaliteit en comfort. Sinner Bromley oogt dankzij de natuurlijke matte kleuren ook duurzaam. Een allround zonnebril die goed van pas komt tijdens een vakantie in bergen of bij sportieve activiteiten.

Sinner Bromley is slechts één van de zonnebrillen uit de Eco vriendelijke collectie van Sinner. Hier kan je de hele collectie (dames en heren) bekijken.

 

 

 

Bergfamilie.nl » Gear » Zonnebril » Review: Sinner Bromley duurzame zonnebril getest

verder lezen op bergfamilie.nl

2 opmerkingen

nicole orriens 11 juni 2019 - 11:03

Ik wist niet dat er milieuvriendelijke zonnebrillen bestonden. Hij staat je goed zeg!

Antwoord
bergfamilie 16 juni 2019 - 16:08

Ik ook niet, maar ben er zó blij mee in onze zoektocht naar duurzame producten. En bedankt voor het compliment 🙂

Antwoord

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk