Review: Trailrunschoenen Inov-8 X Talon (kinderschoenen) getest

Wandelschoenen zijn perfect om te wandelen in de bergen. Maar wat nou als je graag iets meer tempo maakt? Als je behendig bent? Als je wil hardlopen in de bergen? Dan ga je natuurlijk op zoek naar trailrunschoenen. Trailrunnen is rennen door de natuur, idealiter in de bergen. Trailrunschoenen zijn daarom gemaakt om grip te bieden in modder en oneffen terrein. Met schoenen van Inov-8 hebben wij goede ervaring. En aangezien onze jongste zoon altijd op recordtempo door de bergen rent, besloten we voor hem Trailrunschoenen Inov-8 Talon te kopen. En die bevallen zo goed, dat het zijn favorieten outdoorschoenen aller tijden zijn!

Trailrunshoenen Inov-8 voor wandelingen en hardlopen

De trailrunschoenen Inov-8 zijn favoriet voor outdoor gebruik.

Samenvatting trailrunschoenen Inov-8 X Talon

Soort wandelschoen: trailrunschoenen.
Wat is leuk: op hoge snelheid over oneffen terrein met veel grip.
Wat is minder: niet waterdicht.
Kopen: voor 80 euro.

Trailrunnen op Inov-8

Op hoog tempo door de bergen.

Volledige review trailrunschoenen Inov-8 X Talon

Spoiler alert: deze wandelschoenen zijn zo goed in de smaak gevallen dat ze standaard gedragen worden tijdens outdooractiviteiten. Ook tijdens wandelingen, mountainbiken of een gemoedelijke picknick. Onze zoon wil geen klassieke ‘hoge wandelschoenen’ meer aan sinds deze trailrunschoenen in de gang staan. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de pasvorm en het comfort.

Pasvorm en comfort

Hebben jullie een schoenlepel in huis? Wij hadden deze eigenlijk nooit. Maar sinds ik mijn eerste paar Inov-8 schoenen kocht, werd de noodzaak voor een schoenlepel duidelijk. Deze schoenen vallen heel nauw om de voeten. Dat is even wennen, maar tijdens het sporten natuurlijk wel heel fijn. Ook deze schoenen krijg je nauwelijks aan zonder schoenlepel. Dus hangt er standaard één aan de kapstok en ligt er één in de auto.

Maar als de schoenen eenmaal aan de voeten zitten, dan zitten ze ook als gegoten. Draagcomfort is niet te overtreffen.

Niet waterdicht

Waterdicht zijn deze schoenen niet. Ze zijn een beetje waterafstotend. Maar tijdens het oversteken van de eerste beek bleek dit vermogen niet al te groot te zijn. Ik heb ze daarom zelf waterdicht gemaakt.

Niet waterdicht, wel ademend

De schoenen zijn niet standaard waterdicht.

Grip

Dit is waar Inov-8 X Talon excelleert. Grip in de modder, op  natte boomstronken en in de regen. De schoenen bieden veel grip.

Conclusie trainrunschoenen Inov-8 X Talon

Kind blij, ouders blij. Zulke clichés zijn spot on. Deze schoenen vallen bij onze zoon in de smaak. En zelf hadden we al goede ervaringen met dit merk. We zullen in de toekomst dan ook vaker schoenen van Inov-8 gaan testen. Want hoewel dit merk (nog) niet zo bekend is, verdient het absoluut aandacht. Zeker onder enthousiaste wandelaars en bergsporters. Uiteindelijk beleef je gewoon meer outdoorplezier met goed materiaal. En dat is precies wat Inov-8 voor ons doet!

Wandelschoenen » Review: Trailrunschoenen Inov-8 X Talon (kinderschoenen) getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..