Review Vektløs Tromsø: thermoshirt voor outdoor activiteiten getest

We testen graag innovatieve nieuwe producten. Toen het Vektløs ons vroeg om hun allernieuwste thermoshirt te testen, hoefden we daar geen twee keer over na te denken. Tromsø, zoals de baselayer officieel heet, is gemaakt van merinowol en bamboe en draagt super comfortabel. Na uitgebreid testen, kunnen we niet anders zeggen dat dit een van onze favoriete thermoshirts van dit moment is. Waarom we er zo blij mee zijn? Dat lees je in deze review!

Langlaufen

We hebben het Vektløs thermoshirt tijdens verschillende outdoor activiteiten getest.

Samenvatting review thermoshirt Vektløs Tromsø thermoshirt

Thermoshirt geschikt voor: outdoor activiteiten  tijdens de herfst, winter en lente.
Materiaal: 50% merino wol, 50% bamboe.
Dikte: gemiddeld. 180 gr/m³.
Pasvorm: ‘muscle fit’, breed bij de schouders, maar een strakke taille.
Wat is leuk: gaaf design, duurzaam, goede prijs kwaliteit verhouding.
Wat is minder: (voorlopig) alleen verkrijgbaar voor heren.
Kopen: in twee kleur combinaties verkrijgbaar voor 85,00 euro.

Vektlos thermoshirt winterwandelen

Vektløs Tromsø, een fijne baselayer voor het winterwandelen.

Volledige review thermoshirt Vektløs Tromsø thermoshirt

Vektløs klinkt Noors, maar is een nieuwe Nederlandse fabrikant van duurzame outdoorkleding. Met de slogan ‘ the best gear to keep you warm and our planet cool‘, inspireren ze iedereen om vaker de natuur in te trekken. Tromsø is het allereerste item uit hun collectie. Het is een thermoshirt gemaakt van merinowol en bamboe. Lees snel verder hoe deze bevalt.

Opvallend, stoer design

Het eerste dat opvalt aan het thermoshirt van Vektløs is het opvallende design. We testen ieder jaar een flink aantal thermo- en wandelshirts, maar de meesten hebben een onopvallend ontwerp. Het design van deze baselayer vinden we daarentegen aansprekend. Dat komt deels door het vette logo van Vektløs, maar ook door de stiksels aan de buitenkant die het shirt een stoer uiterlijk geven.

Vektlos Thermoshirt: koffie uit een thermosfles

Het Vektløs thermoshirt heeft een gaaf design.

Bamboe thermoshirt voor mannen

Vektløs Tromsø is gedeeltelijk gemaakt van bamboe. Wij hadden nog geen ervaring met het dragen van bamboe thermokleding, maar de stof voelt zacht en comfortabel aan. Het zit gewoon lekker.

Dit is het enige thermoshirt dat we kennen met een ‘muscle fit’ pasvorm. Dat betekent niet het dat alleen maar geschikt is voor gespierde mannen, maar dat het shirt iets ruimer valt en elastischer is. Op deze manier heb je veel meer bewegingsvrijheid. Wij hebben het thermoshirt getest onder meer gedragen onder het (toer)skiën en langlaufen, twee sporten waarbij de armen veel bewegen. Bij beide activiteiten bood het shirt meer dan genoeg bewegingsvrijheid.

Vooralsnog is Vektløs Tromsø alleen verkrijgbaar als herenmodel.

Ideaal voor langlaufen.

Een fijn shirt om tijdens de winter buiten actief mee te zijn.

Functioneel en warm thermoshirt

Vektløs Tromsø is een heerlijk warm thermoshirt! Omdat de baselayer gemaakt is van een combinatie van wol en bamboe, voelt het direct warm aan. Dit in tegenstelling tot thermokleding van synthetische materialen, die vaak een ‘opwarmtijd’ nodig hebben.

Deze thermokleding is ideaal voor outdoor activiteiten in de winter. Of we er nu mee gaan langlaufen, (toer)skiën, winterwandelen of hardlopen, de baselayer voldoet in alle gevallen. Het vochtregulerende vermogen van het thermoshirt is enorm. Vocht wordt snel afgevoerd, zelfs tijdens een intensieve toerskitocht, is het shirt al weer droog voordat ik door heb dat ik zweet.

Zelfs tijdens een intensieve tocht, is de thermo snel weer droog.

Gegarandeerd geen transpiratiegeur

Een van de grote voordelen van merinowol is dat het niet zo snel gaat stinken wanneer je er in sport. De wol absorbeert transpiratievocht waardoor stank veroorzakende bacteriën geen kans krijgen. Vektløs garandeert zelfs dat als je het shirt na gebruik een uur buiten hangt, je het vijf dagen achtereen kunt dragen.

Wij hebben dit uiteraard getest. Na het sporten hingen we het shirt een uur buiten. Ondanks dat ik behoorlijk kan transpireren, ruiken we zelfs na 3 dagen nog geen vervelende transpiratie geuren.

Kleding buiten tegen transpiratie geur

Na gebruik een uur buiten hangen.

100% duurzaam geproduceerd

Wij vinden het leuk dat duurzaamheid een van de speerpunten van Vektløs is. Ze maken gebruik van natuurlijke materialen zoals merinowol en bamboe. De merinowol is afkomstig uit Nieuw Zeeland, waar schapen op een diervriendelijke manier worden gehouden. Daarnaast is het productieproces zo duurzaam mogelijk opgezet en is er zelfs oog voor de arbeidsomstandigheden tijdens de fabricage. Al met al is de kleding van Vektløs niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor mens en natuur. Meer weten over het duurzame karakter van Vektløs? Lees dan hun eigen verhaal.

Conclusie review thermoshirt Vektløs Tromsø thermoshirt

Ben je op zoek naar een thermoshirt dat niet te strak zit, maar wel goede functionaliteit biedt? Dan is Vektløs Tromsø een goede optie. De baselayer draagt comfortabel, is warm en droogt snel. Het stoere design en de duurzame productie maken dit mijn favoriete thermoshirt van dit moment.

Deze ideale baselayer voor activiteiten tijdens koude dagen in de herfst, winter en lente, met een uitstekende prijs / kwaliteitverhouding is verkrijgbaar via de webshop van Vektløs.

Thermokleding » Review Vektløs Tromsø: thermoshirt voor outdoor activiteiten getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..