Review: Zonnebril Sinner Prospects getest

Sinner Prospects is een sportbril voor atleten, aldus de website van Sinner. Wij kozen voor deze zonnebril omdat we op zoek waren naar een zonnebril voor het hardlopen, trailrunnen en mountainbiken. Sinner Prospects is, in vergelijking tot een reguliere zonnebril, best een investering. Of de sportzonnebril deze investering waard is? Dat lees je in deze review.

Review Sinner Prospects, sportzonnerbil

Sinner Prospects heeft een comfortabele pasvorm.

Samenvatting van review Sinner Prospects

Geschikt voor: volwassen sporters.
Pasvorm: frameloos, past zich aan naar de gezichtsvorm.
Lens: fotochromatische (meekleurende) lens categorie 0, 1, 2, en 3.
Wat is leuk: optische prestaties en ultra lichte pasvorm.
Wat is minder: kan een beetje pijnlijk worden achter de oren in combinatie met fietshelm.
Kopen: onder andere via de website van Sinner.

Sinner Prospects meekleurende zonnebril getest

Wanneer de omgeving relatief donker is, zijn de glazen doorzichtig.

Complete review Sinner Prospects zonnebril

Als ik Sinner Prospects bekijk op de website van Sinner, zie ik in eerste instantie een futuristische bril. Ik vraag me af of de zonnebril wel blijft zitten tijdens het trailrunnen, maar de medewerker verzekert mij dat dit het geval zal zijn. Een paar dagen later wordt de zonnebril bezorgd. In een luxe box verpakt, tref ik de zonnebril aan. Nog altijd een beetje futuristisch van uiterlijk maar verder oogt de bril vooral erg sportief. Maar vanaf het moment dat ik met deze bril ga trainen, ben ik verkocht.

Groot draagcomfort

Sinner Prospects verrast in draagcomfort. De zonnebril is lichtgewicht, je voelt hem nauwelijks zitten. Frameloos en buigzaam. De zonnebril is letterlijk aan te passen naar je gezichtsvorm (de neusbrug is verstelbaar en de pootjes van de bril hebben een grote flexibiliteit. Tijdens het sporten (hardlopen, trailrunnen en mountainbiken) verschuift de bril niet.

Een klein nadeel op gebied van draagcomfort is de druk van de pootjes onder een fietshelm. Daarbij kunnen de naar binnenlopende uiteinde van de brillenpoten in de huid achter je oren drukken.

Meekleurende zonnebril

De lens van de Sinner Prospects is meekleurend in categorie 0 tot en met 3. Daardoor heb je goed zicht onder alle weersomstandigheden. Zelfs wanneer het zwaar bewolkt is. De glazen zijn bij bewolkt weer en weinig licht volledig doorzichtig. Hoe meer zon en licht er is, hoe donkerder de glazen worden. Tijdens zonnige dagen kleuren ze zelfs donker rood. Wanneer we op een zonnige dag de schaduw in lopen, hebben de glazen heel even tijd nodig om aan te passen. Zo kleuren ze niet direct licht bij het passeren van een tunnel. De lens heeft dan tussen de 20 en 60 seconde nodig voor de aanpassing. Maar daar heb je niet heel veel last van. Het fijne aan de meekleurende glazen is dat, wanneer het weer onderweg omslaat, we nog steeds een zonnebril hebben die bij de omstandigheden past. Ideaal voor een lange fietstocht.

Rode lens

De lens kleurt bij meer zonlicht donkerder in een dieprode kleur. In tegenstelling tot zwart of bruin zorgt deze rode kleur voor contrast en goed zicht op de weg, ook bij regen of sneeuw.

Hoe meer licht, des te lichter de glazen

Hoe meer licht, des te donkerder kleuren de glazen.

Conclusie van review Sinner zonnebril Prospects

Sinner Prospects is een goede keuze voor fanatieke buitensporters. De zonnebril heeft een aangename pasvorm, blijft tijdens inspanning op zijn plaats en biedt goed zicht onder alle weersomstandigheden.

De bril is bestand tegen vuil (modder), dit kan je er tijdens het sporten makkelijk afvegen. Ondanks dat Sinner Prospects een kostbare zonnebril is, is deze de investering dubbel en dwars waard. Het is zonder twijfel de beste zonnebril voor sporters uit onze test. Je koop deze sportzonnebril onder andere via de website van Sinner.

 

 

 

 

Zonnebril » Review: Zonnebril Sinner Prospects getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..