Swarovski Kristallwelten – kindvriendelijk museum in Tirol

Wanneer je in de buurt van Innsbruck op vakantie bent, dan moet je echt een kijkje gaan nemen bij Swarovski Kristallwelten. Wij bezochten dit kindvriendelijke museum en waren diep onder de indruk. Wat is dit een leuk museum!

Wij werden aangenaam verrast door het museum.

Wij werden aangenaam verrast door het Swarovski museum.

Swarovski? Die maken toch sieraden?

Als ouders van twee jongens waren we van te voren een beetje sceptisch of het museum wel iets voor ons zou zijn. Wij kenden Swarovski alleen maar van de mooie fonkelende sieraden. En eerlijk gezegd hadden we dan ook geen idee wat we moesten verwachten van een bezoek aan het Swarovski Museum. Zouden er sieraden tentoongesteld worden? En zou het ook leuk voor jongens zijn?

Wat een verassing was het dat we terecht kwamen in een modern, hip en ook nog eens kindvriendelijk museum. Waar we ons meer dan een uur lang verwonderden over de moderne kunst die daar tentoongesteld werd. Allemaal gemaakt met de bekende kristallen van Swarovski. En de jongens? De vonden het geweldig!

Welkom in de buik van de reus

De ingang van het museum is een kunstwerk op zich. Deze bevindt zich onder een geweldig groot gezicht van een reus. Wij vinden het prachtig. De kinderen worden ook direct enthousiast en rennen naar de ingang.

 

Swarovski Kristallwelten bij Innsbruck

De ingang is verborgen onder de kop van de reus.

17 wonderlijke kamers

In de buik van de reus wandelen we een route door 17 wonderlijke kamers. Elke ruimte is door een andere kunstenaar vormgegeven. Omdat de kunstenaars afkomstig zijn uit de hele wereld, zijn de kamers zeer divers. Extra leuk is dat al onze zintuigen worden aangesproken. Het is dus niet alleen kunst om naar te kijken, maar ook om te luisteren, te ruiken en zelfs dwars doorheen te lopen.

Mijn persoonlijke favoriet was de kamer in Indiase stijl, hiervan wordt iedereen blij! Verder willen we niet meer verklappen dan dat wij onze ogen uitgekeken hebben! Wat een fantasie hebben deze kunstenaars gehad.

Swarovski Kristallwelten - kindvriendelijk museum Tirol

Een van de kamers is geheel in Indiase stijl (en spreekt al je zintuigen aan).

Kindvriendelijk museum

Onze kinderen vinden de wandeling langs de 17 wonderlijke kamers heel leuk, maar nog blijer worden ze van de tuin van het museum. Hier is van alles te doen. Er staat een bizar vormgegeven draaimolen, veel speeltoestellen, een knikkerbaan en een fonteinenshow. Het leukste vinden we de speel- en klimtoren. Deze is helemaal overdekt, dus ook als het regent leuk om te doen. Met de trap loop je naar boven om van daar via allerlei klimtoestellen naar beneden te klimmen en glijden.

Speeltoren Swarovski Kristallwelten

Naast het museum is een hele leuke, overdekte speeltoren.

Workshops voor kinderen

In het museum worden workshops voor kinderen georganiseerd. Hier mogen kinderen hun eigen sieraden maken. Natuurlijk met een Swarovski kristal. Wij bezochten het museum vlak voor de kerstdagen (na een bezoek aan de kerstmarkt van Innsbruck) en dus gingen de kinderen hard aan de slag een paar kerstversieringen maken. Onder leiding van de knutseljuf van Swarovski maakten ze met volle overgave een aantal eenvoudige, maar mooie versieringen voor in de kerstboom. Zo kom je met een wel heel origineel souvenir uit Oostenrijk thuis. Kijk hier voor een overzicht van de actuele workshops.

Er wordt hard geknutseld tijdens de workshop in het Swarovski museum.

Er wordt hard geknutseld tijdens de workshop in het Swarovski museum.

Eten bij Daniel’s restaurant

Heb je na een bezoek aan het museum honger gekregen? Ga dan eten bij Daniel’s, het restaurant dat bij het museum hoort. De ambiance hier is zeer aangenaam en het eten heerlijk. Hier serveren ze onder meer een heerlijke burger. Maar ook veel vis en vegetarische gerechten.

Burger Restaurant bij Innsbruck

Ze serveren onder andere een heerlijke burger.

Must visit tijdens een vakantie in Tirol

Ben je in Tirol op zomervakantie of wintersport? Dan vinden wij een bezoek aan Swarovski Kristallwelten absoluut de moeite waard. Omdat een groot deel van de activiteiten overdekt is, is het ook een ideaal uitje voor een regenachtige dag. Bovendien is het goed te combineren met een bezoek aan de stad Innsbruck. Dat is immers maar een kwartier rijden verwijderd.

Swarovski Kristallwelten: praktische informatie

Hieronder staat praktische informatie zoals openingstijden, het adres, parkeren en de toegangsprijzen. Meer informatie en de meest actuele openingstijden zijn te vinden op de officiële website van de Swarovski Kristallwelten.

Openingstijden van Swarovski Kristallwelten

Het museum en het park zijn het hele jaar door dagelijks geopend. De openingstijden zijn van 8:30 uur tot 19:30 uur. Omdat de rondleiding minimaal een uur duurt, worden er na 18:30 geen bezoekers meer toegelaten. Op feestdagen kunnen aangepaste openingstijden gelden.

Adres en parkeren

Het adres van Swarovski Kristallwelten is: Kristallweltenstrasse 1, Wattens. Het museum ligt praktisch aan de snelweg A13 en is duidelijk aangegeven. Het is ongeveer 15 minuten rijden van Innsbruck. En er zijn voldoende parkeerplaatsen.

Kosten van entree

De entreeprijzen zijn:

  • volwassenen:  € 19,-
  • kinderen: € 7,50
  • familieticket (2 volwassenen, 2 kinderen): € 41,50
  • kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.

Je kunt er voor kiezen om een audio gids te huren. Deze kost 2 euro en is ook in het Nederlands beschikbaar. Wij vonden het de moeite waard, maar het museum kan natuurlijk ook zonder audioguide bezocht worden.

Tip: wanneer je in de winter in de buurt van Innsbruck bent, heb je met de SKI + CITY pas niet alleen toegang tot 13 skigebieden in de regio, maar ook gratis entree bij 22 topattracties. Waaronder Swarovski Kristallwelten.

Bergfamilie.nl » vakantie Oostenrijk » Tirol » Innsbruck » Swarovski Kristallwelten – kindvriendelijk museum in Tirol

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.