Vakantie in Canada, wintersport, wandelen en sight seeing

door bergfamilie

Nog voor het einde van het jaar gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. We gaan op wintersport naar Canada. Of eigenlijk gaan we op wintersport in Jasper, om precies te zijn. Skiën in de Rockies. Maar we vliegen niet dat hele stuk om alleen te skiën. Uiteraard willen we meer zien van wat de natuur hier in te bieden heeft. Daarom bezoeken we Edmonton, de kerstmarkten en gaan we wandelen. Kortom, een complete winterervaring met alles erop en eraan.

Een bijzondere ervaring, maar wel een ervaring die de nodige voorbereidingen vraagt. Want uit de laatste communicatie blijkt dat het weer tijdens de winter in Canada ijzig koud kan zijn (arctische temperaturen, stond er letterlijk in de mail die ik twee weken geleden ontving). Maar… zo werd mij even later verteld, het weer zou ook heel mild kunnen zijn. En aangezien we gaan skiën, toerskiën, wandelen en met de hondenslee op pad gaan, wil ik onder alle omstandigheden warm blijven, maar niet zweten.

Ik won daarom alvast informatie in over de beste kleding en tips voor deze reis.

Reistips voor een wintervakantie in Canada

Plan je reis zorgvuldig. Wat wil je zien en doen? Maar een overzicht en zoek een gespecialiseerde organisatie om je te helpen bij het opzetten van je reis. Zij hebben veel ervaring en kunnen vaak hotels, campers, etc. met korting regelen. Hierdoor betaal je uiteindelijk vaak niet (veel) meer dan wanneer je alles zelf uit moet zoeken en organiseren.

Een vakantie naar Canada maar je waarschijnlijk niet ieder jaar. Controleer daarom of je camera nog niet aan vervanging toe is en alles nog werkt. Het zou zonde zijn als je deze mooie reis niet vast kan leggen!

Voor een vakantie in Canada heb je een een elektronisch visum (ETA) nodig. Deze kan je, heel simpel, online aanvragen. Het is een klein klusje, waar je je paspoort en creditcard voor nodig hebt. Het is echter wel een belangrijk klusje want zonder dit visum kan je toegang tot je vlucht geweigerd worden.

reistips canada

Zie je planning als voorpret …

Kleding voor een wintervakantie in Canada

Het belangrijkste is laagjes. Met laagjes ben je niet snel te warm of te koud. Je kan namelijk altijd een laagje aantrekken of uitdoen. Voor je bovenlichaam ziet dat er idealiter zo uit:

winterwandelen dachstein gletsjer

Met de juiste kleding is het nooit te koud!

De buitenste twee laten kunnen ook vervangen worden door een licht gevoerde jas. Het is niet de bedoeling dat je al deze laagjes over elkaar aantrekt. De midlayers kunnen afgewisseld worden afhankelijk van het weer en zelfs geheel achterwege gelaten worden op dagen met veel activiteiten.

Omdat je benen doorgaans veel meer in beweging zijn dan je bovenlichaam, zijn hier veel minder lagen wenselijk:

  • onderbroek van wol of string
  • eventueel thermobroek van wol
  • outdoorbroek of skibroek

Zelf neem ik een gevoerde skibroek en een hardshell skibroek mee. Met een gevoerde skibroek weet ik dat ik het zeker niet koud krijg, maar bij actieve inspanning wordt dit wel erg warm. Vandaar dat de hardshell variant ook mee gaat.

Handen, voeten en hoofd koelen het snelst af. Hiervoor geldt:

Met bovenstaande kleding zal je niet snel last hebben van de kou. En toch zal je ook niet snel te warm worden tijdens sportieve inspanning. Zorg wel dat je altijd een rugzak bij je hebt om jezelf van teveel kleding te kunnen ontdoen onderweg.

Bergzomer in Oostenrijk

Jouw tips voor een wintervakantie in Canada

Wij kijken enorm uit naar onze vakantie in Canada! Heb je nog tips? Dan horen we die heel graag.

 

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.