Veelzijdige outdoor vakantie in Engeland op Englands Great Walking Trails

Denk je bij Engeland aan kou, regen en eentonig landschap? Dan ben je er waarschijnlijk nog nooit geweest. Het Verenigd Koninkrijk overtreft op gebied van landschap en natuur al je verwachtingen! Je geniet hier van afwisselende landschappen, veelzijdige natuur, outdoor activiteiten en een uitgesproken culinaire cultuur. Ofwel: het gezellige publeven.

Nu introduceert Engeland de ‘Great Walking Trails’. Onder deze naam zijn de mooiste lange afstandswandelingen van Engeland verzameld. Wij doken er direct in en begonnen met het plannen van een outdoor familie vakantie. Want wij weten ondertussen: Engeland behoort tot de meest verrassende outdoor bestemmingen van Europa!

Wandelen in Engeland

Tintagel, North West Coast. Foto: Jim Holden.

Engelands Great Walking Trails

Op de national trails (= goed bewegwijzerde wandelpaden) maak je kennis met de meest overweldigende landschappen die Engeland te bieden heeft. In totaal zijn er zeven lange afstandswandelingen verdeeld over het land uitgezet. Alle wandelingen kunnen individueel, dus zonder gids, afgelegd worden. Twee van Englands Great Walking Trails zijn bijzonder geschikt voor families met kinderen. Deze zullen we hieronder verder toelichten.

wandelen bij Cornwall.

Wandelen bij Cornwall. Foto: Ev Jam.

 

South West Coast Path, eeuwenoude geschiedenis en outdoor belevenissen met kinderen

Het South West Coast Path is de langste Walking Trail van de 7 lange afstandswandelingen. Wanneer je gebruik maakt van de voorgestelde reisroutes, zijn wandelingen vanaf 3 dagen tot 2 weken mogelijk. En wat voor een wandelingen! Het South West Coast Path loopt geheel langs de schiereilanden aan de Zuid-West kust met indrukwekkende, bijna dramatische landschappen. Naast wandelen, geniet je hier van outdooractiviteiten als geocaching, surfen en kan je hier wilde dieren spotten (vogelsoorten, zeehonden). Hoogtepunt van deze wandelroute is toch wel de Jurrasic Coast, met haar magische landschapsvormen, rotsvormaties en enorme collectie aan fossielen.

Norfolk Coast

Natuur langs de Norfolk Coast. Foto: Norfolk Coast.

Norfolk Coast, mammoeten, stranden en kliffen langs de kustlijn van Engeland

De lange afstandswandeling langs de Norfolk Coast in het Oosten van Engeland is geschikt voor families met kleine of grote kinderen. Neem naast een paar goede wandelschoenen ook absoluut een paar slippers of sandelen mee want deze wandeling gaat langs de mooiste stranden, pittoreske dorpjes, oude kerken en langs de indrukwekkende Hunstanton kliffen. De indrukwekkende, roodgekleurde kliffen zijn de thuisbasis van vele fossielen en met een klein beetje zoeken, is hier voor iedereen een fossiel te ontdekken. Maar ook het strand van Holkam ligt op deze route. Een strand, wat onlangs tot het mooiste strand van Engeland werd bekroond. Ongerept, rustig en een oase van rust.

Een ander hoogtepunt voor kinderen is de mammoet op West Runton Beach. In 1990 vonden bezoekers hier een bot in het zand. Een enorm bot, van een mammoet. De mammoet is op ware grote nagebouwd en staat hier op het strand. Niet het rustigste strand van de wandelroute, maar wel zeker een bezoek waard. En mocht er spontaan een interesse in cultuur ontstaan, dan biedt het Norwich Castle Museum de ideale gelegenheid om de onstane interesse verder te ontdekken ;-).

norfolk coast wandeling

Wandelen langs de Norfolk Coast. Foto: Norfolk Coast.

Zo boek je een vakantie naar England Great Walking Trails

Heb jij, naar aanleiding van dit artikel, ook zo’n zin in een familie vakantie naar Engeland? Weet dan dat de moosite tijd om het land te bezoeken het voorjaar en najaar zijn. Ideaal voor de herfstvakantie dus ;-). Kijk dan hier voor meer informatie.

 

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..